Mercedes A-Class -vuodet, joita kannattaa välttää

Mercedes A-Class on Mercedesin premium-luokan viistoperä/sedan, joka on tehty niille, jotka haluavat nauttia Mercedes Benz -kokemuksesta maksamatta Mercedes Benz -rahaa. Tämä tarkoittaa luonnostaan sitä, että kokemus itsessään ei tule olemaan niin korkeatasoinen kuin useimmat toivovat, mutta A-Klasse on Mercedes.

Jotkin Mercedes Benz A-Class -mallit ovat huonompia kuin toiset luotettavuusongelmien, saatavuusongelmien ja yksinkertaisesti alhaisen asiakastyytyväisyyden vuoksi. Näyttää siltä, että vuoden 2019 malli on se, jolla on toistaiseksi eniten valituksia ja eniten takaisinkutsuja kaikista Mercedes Benz A-Class -malleista.

Vuoden 2019 malli ei ole vain huonoin A-Klasse, kun on kyse takaisinkutsuista, vaan se on myös yksi huonoimmista Mercedes-malleista yleensä. Myös vuoden 2014 mallissa näyttää olevan paljon luotettavuusongelmia, ja jotkut niistä ovat niin vakavia, että ne voivat helposti romuttaa auton ilman ennakkovaroituksia.

Lopuksi, kaikkia vanhempia Mercedes Benz A-Class -malleja ennen kahta viimeisintä sukupolvea tulisi välttää, koska ne ovat huonoja kaikin tavoin. Ne eivät ainoastaan näytä huonolta, tunnu huonolta ajaa, eivätkä ne ole läheskään niin erikoisia kuin Mercedekseltä odotetaan, vaan niistä puuttuu myös tilaa, ominaisuuksia ja kaikkea muuta.

2019 Mercedes A-Class

Vuosi 2019 oli vuosi, jolloin Mercedes toi markkinoille A-Klassin 2. sukupolven, joka on suuri parannus edelliseen sukupolveen joka ikisellä tavalla. Ensinnäkin auto näyttää paremmalta, etenkin sisältä, jossa se onnistuu päihittämään useimmat kilpailijansa. Edellisen sukupolven A-Klasse ei koskaan oikein miellyttänyt ketään sisätilojen laadun ja muotoilun osalta.

  Mercedes A160 yleiset ongelmat

Vuoden 2019 A-Classissa oli kuitenkin yli tusina takaisinkutsuja, mikä on yksinkertaisesti liikaa mille tahansa autolle, saati sitten premium-merkin autolle. Jarrupoljin oli hitsattu huonosti, mistä tuli turvallisuusriski, joka aiheutti takaisinkutsun heti auton ilmestyessä. Myös peruutuskamera oli ongelmallinen, mikä aiheutti toisen takaisinkutsun.

Viestintämoduuli oli myös viallinen, ja se aiheutti takaisinkutsun. Muut syyt, joiden vuoksi vuoden 2019 A-Klassea kutsuttiin takaisin, liittyvät etuakselin syöpymiseen, polttoainevuotoihin, viallisiin ajovaloihin ja väärin sijoitettuihin ja kiinnitettyihin ilmastointilaitteen tyhjennysjohtoihin.

2014 Mercedes A-Class

Vuoden 2014 Mercedes A-Classissa oli ”vain” viisi takaisinkutsua, mikä on sinänsä enemmän kuin useimmissa autoissa. Syitä siihen, miksi vuoden 2014 malli on mukana myös tällä listalla, on kuitenkin paljon enemmän. Ensinnäkin vuoden 2014 A-Classissa oli moottoriin liittyviä ongelmia, jotka olivat niin ongelmallisia, että moottori saattoi jopa räjähtää kokonaan. Kustannukset koko moottorin vaihtamisesta voivat olla suuremmat kuin joidenkin 2014 A-Class -mallien kustannukset yleensä.

Auto tunnetaan myös sakkausongelmista, joita voi esiintyä jopa maantienopeuksissa ja jotka ovat siten todella vaarallisia. Sulakkeiden puhkeaminen, moottorin syttymisongelmat ja viallinen kattopaneeli ovat vain jäävuoren huippu, miksi vuoden 2014 A-Classin ostaminen on huono päätös. Kun kaikki nämä ongelmat lasketaan yhteen, A-Klassin luksusosa ei yhtäkkiä tunnukaan kovinkaan ylelliseltä.

Muut vuoden 2014 Mercedes A-Classin ongelmat johtuvat siitä, että auto ei ole yhtä hyvin rakennettu kuin muut tämän segmentin autot. Vuoden 2014 Audi A3 on paljon parempi auto kuin vuoden 2014 A-Klasse. Se on rakennettu paremmin, se kestää pidempään, se tuntuu ylellisemmältä, eikä siinä ole yhtä paljon ongelmia kuin A-Klassissa. Sama tarina pätee sekä VW Golf 7:ään että BMW 1-sarjaan tältä aikakaudelta.

  Voiko Mercedestä huoltaa missä tahansa?

1997-2012 Mercedes Benz A-Class

Listan lopuksi mainitsemme myös A-Klassin kaksi ensimmäistä sukupolvea ala-arvoisina, koska ne ovat todella yksi Mercedeksen kaikkien aikojen oudoimmista autoista. Syy siihen, miksi nämä molemmat sukupolvet ovat huonoja, on se, että ne eivät tee mitään hyvin. Ensinnäkin ne eivät ole lainkaan luotettavia, mikä tekee niistä ongelmallisia jopa näin alhaisen hinnan vuoksi.

Toiseksi ne eivät tunnu yhtään Mercedekseltä, koska ne näyttävät hirvittäviltä. Sisätiloissa on muutamia hienoja yksityiskohtia siellä täällä, mutta ne eivät riitä korvaamaan kauheaa ulkoista muotoilua. Ne myös kulkevat kuin kenkälaatikot, koska ne eivät ole kovin vakaita eivätkä tunnu erityisen mukavilta ajaa.

Niistä puuttuu istuintilaa, tavaratilaa ja sisätilojen säilytystiloja. Kahdessa ensimmäisessä Mercedes Benz A-Class -sukupolvessa ei todellakaan ole mitään houkuttelevaa. Vaikka vuoden 2012 ja sitä uudemmat A-Klassit eivät olekaan parhaita, ne voivat silti kiertää kaksi ensimmäistä sukupolvea.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes Benz A-Class?

Kannattaa jättää ostamatta kaksi ensimmäistä A-Class-sukupolvea, koska ne ovat suorastaan surkeita. Vuosien 2012-2018 A-Klasse voi olla hyvä ostos, jos löydät sellaisen hyvässä kunnossa ja oikeaan hintaan. Jos näin on, A-Klassin faceliftin jälkeisen 3. sukupolven ostaminen on paras vaihtoehto, sillä se on hieman mielenkiintoisempi ja nykyaikaisempi verrattuna faceliftia edeltävään 3. sukupolven A-Klassiin.

  Vaatiiko Mercedes paljon huoltoa?

Nykyinen A-Class-sukupolvi (2019 ja siitä eteenpäin) on paljon parempi verrattuna kaikkiin muihin A-Class-sukupolviin, ja paras niistä kaikista on vuoden 2021 malli, koska siinä on kaiken kaikkiaan vähiten ongelmia.

Mikä Mercedes Benz A-Class -malli on paras?

Se riippuu siitä, mitä haluat autolta. Jos haluat vain päivittäisen ajokin, A200 todennäköisesti riittää useimmille. Se on tehokas, tasainen ja 163 hv:n tehon pitäisi riittää useimpiin tarpeisiisi. Jos kuitenkin haluat jotain vähän enemmän, sinun kannattaa kiinnittää huomiosi joko A35:een tai huippumalliin A45 AMG:hen, koska nämä kaksi ovat kaikin puolin paljon viihdyttävämpiä.

Onko Mercedes Benz A-Class hyvä perheauto?

Mercedes Benz A-Class on kelpo perheauto, jos perheesi ei ole liian suuri. A-Klasseen mahtuu neljä aikuista, mutta he eivät ole erityisen mukavia. Jos lapsesi ovat pieniä, A-Classin pitäisi onnistua ilman ongelmia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z