Mercedes A160 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes A160

Mercedes W177 esiteltiin muutama vuosi sitten upouuden Mercedes A-Class -luokan viistoperänä/sedanina. A-luokka on Mercedeksen lähtötason malli, mikä tarkoittaa, että A160 on halvin tapa päästä Mercedes Benzin omistajaksi.

Vaikka tämä saattaa tuntua hieman kaukaa haetulta, uusi A-Luokka on paljon parempi kuin vanha, joten W177 on todellinen Mercedes, mitä ei ollut edellisen mallin kohdalla. A160:n voimanlähteenä on pieni nelisylinterinen moottori, joka on suunniteltu tehokkaaksi, hiljaiseksi ja kevyeksi.

A160:n ulkomuotoilu on suurin piirtein sama kuin kaikissa muissa A-Luokissa, lukuun ottamatta AMG-malleja. A-Klassin sisätilat ovat huippuluokkaa, sillä ne tarjoavat luokkansa johtavan muotoilun. Sekä ulko- että sisätilojen muotoilu riippuu kuitenkin suuresti valitsemastasi varustuksesta.

Hinta-laatusuhteeltaan A-Klasse on kilpailukykyinen, mutta kun otetaan huomioon, että se on niin uusi, et todellakaan pysty löytämään näitä halvemmalla. A160:n käytännöllisyys on enemmän kuin kunnollinen, sillä tavaratila on luokkansa johtava ja tilaa riittää jopa neljälle kohtuullisen kokoiselle aikuiselle.

Mercedes A160 – Voimanlähde

Mercedes Benz A160:n voimanlähteenä toimii 1,3 litran rivinelosylinterinen nelisylinterinen moottori, joka tuottaa 109 hv ja 132 lb-ft vääntöä. Moni saattaa pitää tätä heikkona, mutta kaupunkiautoksi A160:n tarjoama 43MPG on enemmän kuin täydellinen. A160 on yhdistetty Mercedes 9G-Tronic -vaihteistoon, joka takaa nopeat ja saumattomat vaihdot.

A-luokka on etuvetoinen auto, kun taas 4MATIC-vaihtoehto on saatavana tehokkaampiin malleihin. Kuten mainittu, A160 on suhteellisen hidas malli, sillä 0-100 km/h aika kestää lähes 11 sekuntia. Voimansiirto on kuitenkin tehokas, hienostunut, mukava ja suhteellisen luotettava.

  Missä mersussa on siipiovet?

Mercedes A160 – muotoilu ja alusta

W177 A-luokka oli ensimmäinen Mercedes-malli, jossa esiteltiin Mercedeksen nykyinen muotokieli. Tämä oli tyypillisesti S-luokan tapaista, mutta jostain syystä A-Luokka teki sen. Sinänsä A-Klasse näyttää samalta kuin aivan uusimmat Mercedes-mallit, mikä on todellakin hyvä asia.
A-Klassin muotoilu on kuitenkin vahvasti riippuvainen valitsemistasi lisävarustepaketeista, sillä AMG-malleilla on tapana näyttää paljon paremmalta verrattuna tavallisiin A-Klass-malleihin. Sisätilat ovat enemmän tai vähemmän samat, mutta jos ne on varustettu hyvin, ne ovat ehdottomasti luokkansa parhaat sisätilat.

A-luokan alusta ja jousitus on viritetty mukavuuden ja hienovaraisuuden suuntaan, lukuun ottamatta AMG-malleja, jotka ovat paljon dynaamisempia ja jäykempiä.

Mercedes A160 – Luotettavuus ja yleisiä ongelmia

W177 Mercedes A-Luokka on suhteellisen luotettava auto, varsinkin verrattuna W176-sukupolveen, joka ei ollut kovinkaan luotettava. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että W177 olisi virheetön, sillä siinä esiintyy tyypillisesti ongelmia moottorin, vaihteiston, sähköjen ja öljyvuotojen kanssa.

Mercedes antaa myös melko paljon takaisinkutsuja uudelle A-luokalle, mutta se on melko tyypillistä aivan uusille malleille. Sinänsä myöhemmissä malleissa monet näistä ongelmista on korjattu suoraan tehtaalta, ja siksi sinun kannattaa harkita niitä.

Mercedes A160 – Arvo ja käytännöllisyys

Voit odottaa ostavasi upouuden A160:n noin 30 000 dollarilla, kun taas käytettyjä malleja saa noin 20 000 dollarilla, jos haluat vähemmän varusteltuja malleja, kun taas AMG-linjaiset mallit maksavat yleensä lähemmäs 30 000 dollaria käytettynä. Nämä ovat kohtuullisia hintoja, kun otetaan huomioon, että A-luokka on melko uusi auto, eikä sitä korvata lähivuosina.

  Onko käytetyn Mersun ostaminen huono ajatus?

Käytännöllisyydestä voidaan todeta, että A-Klasseen mahtuu ongelmitta jopa neljä kohtuullisen kokoista aikuista, kun taas pitemmät ihmiset saattavat joutua kamppailemaan tilasta hieman enemmän. Kolme matkustajaa takaistuimilla on varmasti ahdasta, kun taas tavaratila on luokkansa johtava. Audi A3:ssa ja BMW:n 1-sarjassa voi odottaa samanlaista tilantarjontaa.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes A160?

Jos etsit kompaktia luksusautoa, joka on myös tehokas ja haluttava, A-luokka on todella hyvä valinta. On järkevää valita alemman hintaluokan malli ja käyttää ylimääräiset rahat lisävarusteisiin, sillä A-Klasse on todellakin todella riippuvainen valitsemistasi lisävarusteista.

Saatat olla hieman pettynyt 0-100 km/h -aikoihin, mutta jos vietät suurimman osan renkaista kaupungissa, et todennäköisesti huomaa sitä. Jos et kuitenkaan ole nopeista autoista nauttiva henkilö, A160 on itse asiassa täydellinen valinta, sillä se on riittävän tehokas ja samalla todella tehokas.

Mitkä lisävarusteet ovat välttämättömiä Mercedes A-Luokassa?

Kuten aiemmin mainittiin, uuden A-Klassin ulkonäkö ja tuntuma riippuvat suuresti valitsemistasi lisävarusteista. Jotkin niistä, kuten suuremmat laajakuvatieto- ja mittaristonäytöt, ovat välttämättömiä, sillä ilman niitä auto ei tunnu läheskään niin ylelliseltä kuin se voisi olla.

Lisäksi sinun kannattaa hankkia korkealuokkaiset Multibeam-ajovalot, koska auto näyttää paremmalta, kun ne on asennettu, ja koska Mercedeksen Multibeam-tekniikka on todella hyödyllinen. AMG-paketti ja sisätilojen valaistuspaketti ovat myös uskomattoman suosittuja käytettyjen autojen markkinoilla, joten muista valita nämä, jos haluat säilyttää mahdollisimman paljon jälleenmyyntiarvoa.

  Mercedes A200 yleiset ongelmat

Onko uusi Mercedes A-Class turvallinen?

Uusi Mercedes A-Class on todellakin todella turvallinen auto. IIHS ja Euro NCAP ovat kaksi maailman tunnetuinta törmäystestausorganisaatiota, ja molemmat niistä palkitsivat A-Klassin viiden tähden turvallisuusluokituksella. Olemme jo keskustelleet siitä, että A-Classin yleinen houkuttelevuus riippuu valitsemistasi vaihtoehdoista, ja sama pätee myös turvallisuuteen.

A-Klasseen on saatavana kaikki nykyaikaiset turvallisuusvaihtoehdot, kuten Mercedes Distronic ohjauksella, Pre-sense-törmäyksenestojärjestelmä, ympärille asennettavat kamerat, kuolleen kulman avustin, kaistalla pysymisen avustin, park pilot ja niin edelleen. Kaikki nämä ovat kuitenkin lisävarusteita, jotka ovat sen arvoisia, sillä ne pitävät sinut turvassa ja tekevät autosta samalla kilpailukykyisemmän 2. käden markkinoilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z