Mercedes A200 yleiset ongelmat

Mercedes A200 ongelmat

Mercedes A200 on monien Mercedes A -luokan ostajien valinta, koska A200:ssa on täydellinen tasapaino tehon, tehokkuuden ja kustannusten välillä. Mercedes Benz A-Class on todella suosittu auto, sillä se on myös Mercedeksen lähtötason malli, joka on saatavana joko viistoperänä tai sedanina.

A200:ssa käytetään tyypillisesti pienitilavuuksista 4-sylinteristä moottoria, jonka teho on noin 160-170 hv, mikä riittää A-Classin kokoon nähden. A-Klasse jakaa nyt myös muotoilunsa joidenkin korkeamman hintaluokan mallien, kuten Mercedes CLS-luokan, kanssa, mikä varmasti toimii A-Klassin hyväksi.

A-Klasse ei kuitenkaan ole täydellinen, sillä siinä on usein ongelmia vaihteiston ja ohjausjärjestelmän kanssa. Sillä on myös taipumus kärsiä öljyvuodoista, erityisesti ensimmäisen sukupolven mallissa. Sähköt ovat edellisen sukupolven A-Klassin kipeä kohta, kun taas itse laatu ei ole hyväksyttävää autolle, jolla on kolmipistetähtimerkki.

Pohjimmiltaan uusi A-Klasse on paljon luotettavampi, ylellisempi, teknisesti edistyneempi ja houkuttelevampi verrattuna ensimmäiseen sukupolveen, joka ei koskaan ollut mitään erityistä. On turvallista sanoa, että suurin osa A-Klasseen liittyvistä ongelmista johtuu W176 A-Klasse -mallin puutteellisuudesta.

Mercedes A200:n vaihteisto-ongelmat

Mercedes A200:ssa on 7-vaihteinen Mercedes-vaihteisto, jonka tiedetään aiheuttavan ongelmia, kuten hidasta vaihtamista, haluttomuutta vaihtaa vaihteita tai jopa täriseviä ja jauhavia ääniä vaihdettaessa tyhjäkäynniltä. Näitä ongelmia esiintyy lähinnä W176 A200 -mallissa, mutta näyttää siltä, että jopa W177 A200 kärsii näistä ongelmista aika ajoin.

  Mikä Mercedes on suurin vetokyky

Monet omistajat ovat raportoineet, että auto on altis luistamaan 1. vaihteelta toiselle, mikä voi haitata suorituskykyä. W176 A200:ssa oli myös valmistusongelma vuonna 2015 valmistetuissa malleissa, sillä huonosti hitsattu komponentti kaksoiskytkinvaihteiston sisällä saa auton siirtymään limp-tilaan.

Mercedes A200:n ohjausjärjestelmän ongelmat

Useimmiten W176-mallissa esiintyvä ohjausjärjestelmä pitää klonksuvia ääniä oikealle käännyttäessä. W176 A200:n koko ohjaustelineen tiedetään epäonnistuvan, koska samaa ohjaustelinettä käytettiin monissa Mercedes-malleissa, joissa esiintyy samanlaisia ongelmia.

Tärisevä ääni johtuu haljenneesta laakerista, ja se on selvimmin havaittavissa oikealle käännyttäessä. Nämä on korjattava mahdollisimman pian, koska ne voivat aiheuttaa vielä enemmän ongelmia myöhemmin. Jos tätä ei korjata välittömästi, jousitus ja vetovarret aiheuttavat todennäköisesti ongelmia.

Mercedes A200 öljyvuodot

A-luokassa käytetään suhteellisen viallisia O-renkaita, joilla on taipumus halkeilla tai sijoittaa itsensä väärin, mikä johtaa lopulta öljyvuotoon. Joskus tämä ongelma voidaan helposti ratkaista yksinkertaisesti asentamalla O-rengas uudelleen, toisinaan sinun on ostettava kokonaan uusi.

Jos päätät jättää tämän ongelman huomiotta, autosi kuluttaa todennäköisesti paljon enemmän öljyä kuin on tarpeen, mikä voi myös aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Jos vuodot joutuvat kosketuksiin kuumien osien kanssa, saatat jopa päätyä tulipaloon.

Mercedes A200 sähköongelmat

Sekä nykyisen että edellisen sukupolven A200-malleissa tiedetään olevan kaikenlaisia sähköongelmia, kuten ongelmia GPS:n, auton sisäisten liitettävyysjärjestelmien, sähköisten ikkunoiden ja joskus jopa ulkovalaistuksen kanssa. Useimmat näistä ovat myös hankalampia edellisen sukupolven mallissa, kun taas uusi A200 näyttää olevan paljon parempi.

  Paras vanha Mercedes ostettavaksi

Muista tarkistaa mahdollisimman monet sähköiset komponentit, jos olet kiinnostunut A-Klassin ostamisesta, sillä niiden vaihtaminen voi joskus maksaa paljon rahaa.

Mercedes W176 A200 laadun puute

W176 A-Class ei ole samalla tasolla kuin kaikki muut Mercedes Benz -autot, koska se kärsii niin monista ongelmista, jotka liittyvät yleiseen laadun puutteeseen. Monet omistajat ovat raportoineet, että sisätilojen verhoilu halkeilee ja kuluu nopeasti, ulkoväri on myös altis halkeilemaan, kun taas sähköt eivät ole yhtä luotettavia kuin uudessa A-Klassissa.
W176 A-Klasse ei myöskään ajanut kovin hyvin, koska siitä puuttuu tilaa jopa kohtalaisen kokoisille aikuisille. Uusi W177 A200 on monta luokkaa W176:sta parempi, mikä näkyy heti, kun astut autoon.

FAQ-osio

Onko W176 Mercedes A-Class sen arvoinen?

W176 Mercedes Benz A-Class ei oikeastaan ole auto, jota sinun kannattaisi tarkastella, sillä saman aikakauden BMW 1-sarja ja Audi A3 ovat yksinkertaisesti parempia autoja. W176 A-Class on muotoilultaan hankittu maku, ja sen yleistä laadun puutetta ei voi kukaan kiistää.

W176 ei oikeastaan ole sen arvoinen, koska se ei tee mitään erityisen hyvin. Se on paljon pienempi verrattuna uuteen A-Klasseen, siitä puuttuu laatu, moottorit eivät ole yhtä sulavia eivätkä yhtä tehokkaita, ja sisätilat ovat viisi tasoa korkeammalla W177:ssä.

  Miksi minun ei pitäisi ostaa Mercedestä?

Onko W177 Mercedes A-Klasse sen arvoinen?

Olemme jo maininneet, että W176 Mercedes A-Klasse ei yksinkertaisesti voi verrata Audi A3:n ja BMW 1-sarjan aiempiin sukupolviin. W177 sen sijaan pystyy helposti kilpailemaan nykyisten Audi- ja BMW-kilpailijoidensa kanssa. Lisäksi W177 A-Klasse on itse asiassa parempi monessa suhteessa, erityisesti muotoilussa.

A-luokka näyttää ja tuntuu futuristisemmalta ja premium-luokkaisemmalta verrattuna uuteen Audi A3:een ja BMW 1-sarjaan. Audi A3 ei ole kaukana A-luokasta, kun taas BMW 1-sarja ei ole kovinkaan houkutteleva, koska se on menettänyt tärkeimmän etunsa, takavetojärjestelmän.

Pitäisikö minun ostaa Mercedes A200?

Sinun pitäisi ostaa W177 A200, koska se on todella hyvä auto. Toisaalta W176 A200 ei ole, ja siksi sitä kannattaa välttää. 200-moottori on enemmän kuin riittävä päivittäiseen työmatkaliikenteeseen ja samalla riittävä ohituksiin ja liittymiin moottoritiellä.

Jos olet henkilö, jolla on taipumus ajaa usein suuritehoisilla autoilla, olet todennäköisesti tyytyväisempi A35 AMG:hen tai malliston huipulla olevaan A45 AMG:hen. Muista tarkistaa myös näiden CLA-versiot.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z