Mercedes B-Class -vuodet, joita kannattaa välttää

Mercedes B-Class

Mercedes Benz B-Class on ylellinen monikäyttöauto, joka on suunniteltu ensisijaisesti perhekäyttöön. Jotkut sanovat, että Mercedes Benz B-Class on kaikkien aikojen huonoin Mercedes-malli, koska se on tylsä eikä se tee oikeastaan yhtään mitään jännittävää. Kukaan ei kuitenkaan voi kiistää, etteikö B-luokka olisi yksi parhaista, ei-mitäänsanomattomista perheautoista koko Mercedes Benzin mallistosta.

B-luokka tuli markkinoille ensimmäisen kerran vuonna 2005, ja se korvattiin uudella mallilla vuonna 2011. Kolmas ja uusin malli seurasi vuonna 2019, ja todennäköisesti se pysyy sellaisena vielä muutaman vuoden ajan. Jotkut B-luokan vuosimallivuodet ovat huonompia kuin toiset, mutta vuoden 2005 Mercedes Benz B-Class on todennäköisesti huonoin niistä kaikista.

Meidän on myös mainittava vuoden 2011 malli, sillä myös sitä on arvosteltu voimakkaasti monesta syystä. Vuoden 2013 malli ei ole paljon parempi, sillä se on todella samanlainen kuin vuoden 2011 malli. Näillä malleilla on alhaisimmat asiakastyytyväisyystulokset, ja ne ovat useimpien mielestä toistaiseksi kaikkein epäluotettavimpia B-luokan malleja.

Riippumatta siitä, hankitko sellaisen vai et, sinun pitäisi tehdä ostoa edeltävä tarkastus, jotta voit olla täysin varma siitä, että tarkastelemasi malli on riittävän hyvä. Jopa näiden kolmen vuosimallin malli voi olla hyvä ostos, sillä on paljon tärkeämpää, miten tiettyä autoa on pidetty, kuin se, mistä vuosimallista se on peräisin.

1. 2005 Mercedes Benz B-luokka

W245 Mercedes Benz B-Class oli tuotannossa 6 vuotta ennen kuin se korvattiin. Syy, miksi sijoitimme vuoden 2005 mallin listamme kärkeen, on se, että siitä on eniten valituksia. Useimmat omistajat pitävät vuoden 2005 B-luokkaa huonosti menestyvänä autona, joka kärsii lukuisista ongelmista, joista osa on vakavia, osa vain kiusallisia.

  Kuinka kauan Mersun valmistaminen kestää?

On myös pidettävä mielessä, että W245 B-Class ei herätä minkäänlaista kunnioitusta, koska se ei vaikuta todelliselta Mercedes-mallilta. Sekä niiden ulko- että sisätilat ovat täynnä muovisia verhoilukappaleita, jotka näyttävät värjäytyvän heti, kun ne altistuvat auringolle pidemmäksi aikaa.

W245 oli myös osa muutamaa takaisinkutsua, joista osa liittyi polttoaine- ja turvatyynyongelmiin. Lopuksi W245 ei tuntunut aidolta Mercedekseltä, koska se ajoi kuin bussi. Autosta ei yksinkertaisesti pystynyt nauttimaan sen lisäksi, että siihen mahtuu kaikki tavarat ja jopa viisi aikuista, mikä on varmasti hyvä asia.

2. 2011 Mercedes Benz B-Class

Vuoden 2011 Mercedes Benz B-Class edustaa aivan ensimmäistä 2. sukupolven mallia, jonka alku oli varmasti todella vaikea. Vuoden 2011 B-Class koki heti julkaisuhetkellä joukon mekaanisia ongelmia, ja monet niistä haittasivat auton toimintakykyä ylipäätään.

Vaihteisto on tunnettu ongelma vuoden 2011 B-luokassa, sillä se näyttää kärsivän lukuisista eri ongelmista. Myös sähköt ovat tuskaa, koska ne näyttävät vikaantuvan vasemmalle ja oikealle. Vaikuttaa siltä, että useimmat omistajat arvioivat vuoden 2011 B-luokan joko 3:lla viidestä tai jopa huonommalla arvosanalla, mikä varmasti antaa laajemman kuvan siitä, mitä mieltä asiakkaat ovat.

Asiakkaiden mielipide on ainoa asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, jos olet kiinnostunut ostamaan vuoden 2011 mallin, sillä näiden omistajat tietävät, miten hankalia ne voivat olla. Jos kuitenkin päätät olla välittämättä tästä ja onnistut löytämään hyvin hoidetun mallin, jolla on kaikki tarvittavat huoltotiedot, se voi olla hyvä ostos oikeaan hintaan.

  Range Rover vs. Mercedes: Luotettavuus

3. 2013 Mercedes Benz B-luokka

Tämän listan kärkeen on mainittava myös vuoden 2013 Mercedes Benz B-Class, joka vaikuttaa myös olevan yksi huonoimmista B-Class-malleista, joita on olemassa. Vuoden 2013 B-Class oli osa joukon takaisinkutsuja turvatyynyongelmien, sähköisten ongelmien ja vaihteistoon liittyvien ongelmien vuoksi.

Vuoden 2013 B-luokkaa koskevia takaisinkutsuja oli melko paljon, koska Mercedes koki samaan aikaan joukon turvatyynyihin liittyviä ongelmia useissa malleissaan. Vuoden 2013 Mercedes Benz B-Class ei myöskään ole luotettavin mahdollinen B-Class-malli, jopa ilman kaikkia mainitsemiamme takaisinkutsuja.

Asiakastyytyväisyystulokset näyttävät olevan melko laimeat, kuten vuoden 2011 mallin kohdalla. Kaiken kaikkiaan vuoden 2013 malli ei ole yhtä huono kuin vuoden 2011 malli, mutta se ansaitsee varmasti paikkansa tällä listalla.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes-Benz B-luokka?

Jos sinulla on suuri perhe tai haluat yksinkertaisesti auton, jossa on paljon tilaa, Mercedes-Benz B-Class voi olla hyvä ostos. Se on suhteellisen suosittu auto 2nd hand -markkinoilla, erityisesti Euroopassa, jossa näitä myydään eniten. B-luokka on loistava matkustajavaunu, eikä kukaan voi kiistää sitä.

Se on kuitenkin myös melko tylsä auto, mikä tarkoittaa, että se ei tee mitään erityisen hyvin. Se ei ole kaikkein jännittävin auto ajettavaksi eikä mukavin. Kun otetaan huomioon, että elämme aikakautta, jota maasturit ja crossoverit hallitsevat, useimmat ihmiset käyttäisivät rahansa mieluummin maasturiin tai crossoveriin.

  Mercedes E320:n yleiset ongelmat

Mikä Mercedes Benz B-Class -malli on paras?

B-luokan yleinen vetovoima riippuu suuresti valitsemistasi lisävarusteista, mikä tarkoittaa, että vain AMG-linjan autoja voidaan pitää siisteinä. Moottorivaihtoehtojen osalta B-luokassa ei ole tarjolla huippuluokan AMG-malleja, koska siinä ei ole mitään järkeä.

Kannattaa valita jokin diesel-vaihtoehdoista, jos arvostat tehokkuutta. Jos haluat hyvän kaupunkiauton, 1,5 litran 4-sylinterinen bensiinimalli on oikea valinta.

Onko Mercedes Benz B-Class oikea Mercedes?

B-luokassa on varmasti jotain, joka saa sen tuntumaan ei niin hyvältä kuin useimmat Mercedes-mallit ovat. Se on se, että se ei todellakaan tunnu aidolta Mercedekseltä ajettaessa tai katsottaessa. Uusin B-luokan malli on todellakin vaikuttavampi kuin kaikki sitä edeltäneet mallit. Se on kuitenkin yksinkertaisesti tylsä ja sieluton.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z