Mercedes B180 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes B180

Mercedes Benz B-luokka on ollut markkinoilla 90-luvun lopusta lähtien, mutta aiemmat mallit ovat nykyään suhteellisen merkityksettömiä, sillä tuskin kukaan on kiinnostunut ostamaan 20 vuotta vanhaa eurooppalaista perheautoa. Useimmat perheauton ostajat haluavat auton, joka on mahdollisimman mukava ja turvallinen, ja jos olet tällaista tyyppiä, sinun kannattaa keskittää huomiosi W246- ja W247 B-luokan malleihin.

B180 on Mercedes B-luokan perustason malli, jossa käytetään 4-sylinteristä moottoria, jonka teho on suhteellisen pieni. B180-malliin on myös yhdistetty joko vakiona oleva 7-vaihteinen automaattilaatikko W246-mallissa tai 7-vaihteinen kaksoiskytkinlaite uusimmassa W247 B180-mallissa.

Muotoilullisesti B-luokka on linjassa muiden Mercedesin perustason mallien kanssa, mikä tarkoittaa, että se näyttää komealta ja erehtymättömän mersumaiselta. Sisätilat ovat laajat ja varustettu monilla perheystävällisillä ominaisuuksilla, runsailla säilytystiloilla ja helposti saatavilla lasten kiinnityslukoilla.

W246 B-luokka ei ole läheskään yhtä luotettava kuin W247, ja yleisimmät ongelmat liittyvät vaihteistoon, moottoriin, sähköihin, vuotoihin ja jousitukseen. B-luokka on käytännöllinen auto, jonka saa suhteellisen edulliseen hintaan, varsinkin W246-mallin osalta.

Mercedes B180 – Voimanlähde

W246 B180:n voimanlähteenä on 1,6-litrainen rivinelosylinterinen turbomoottori, jonka teho on 122 hv ja vääntömomentti 147 hv. Se on yhdistetty 7-vaihteiseen automaattivaihteistoon, joka on suhteellisen pehmeä ja saumaton. B180 on saatavana FWD-kokoonpanona, kun taas 4MATIC AWD -järjestelmä on saatavana osana lisävarustelistaa.

W247 B180:n voimanlähteenä on 1,4 litran rivinelosylinterinen nelisylinterinen turbomoottori, jossa on 136 hevosvoimaa ja 147 newtonmetrin vääntömomentti. Se toimitetaan myös 7-vaihteisella vaihteistolla, mutta W247:n vaihteisto on kaksoiskytkinvaihteisto. Tämä tarkoittaa, että se vaihtaa vaihteita entistäkin saumattomammin. FWD on myös vakiona, kun taas 4MATIC-vaihtoehto on saatavilla.

  Mercedes-Benz GLS-luokan luotettavuus

W246 B180:n yhdistetty kulutus on jopa 44MPG, mikä on suurin piirtein sama kuin W247:n. Nämä teholuvut eivät ole kovinkaan vaikuttavia, varsinkaan niinkin suurelle autolle kuin B-luokka. B-luokka on kuitenkin perheauto, mikä tarkoittaa sitä, että useimmat sen ostamisesta kiinnostuneet eivät kuitenkaan ole kovinkaan kovia tehon suhteen.

Mercedes B180 – muotoilu ja alusta

W246 B180 näyttää ja tuntuu Mercedekseltä, mutta sillä ei ole mitään verrattuna W247-malliin, joka näyttää ja tuntuu paljon hienostuneemmalta. B-luokka on aina noudattanut klassista tila-auton ulkomuotoilua, mikä tarkoittaa, että sen painopiste on suhteellisen korkealla, mikä tekee autosta helpon päästä sisään ja ulos.

Tämä muotoilu takaa myös hyvän näkyvyyden joka puolelta, mitä perheautolta toivotaan. Alusta ja jousitus on viritetty mukavuutta ajatellen, joten edes AMG-mallit eivät ole kovin dynaamisia. W247 B-luokka kulkee paljon pehmeämmin kuin W246, vaikka W246 on myös mukava.

Mercedes B180 – Luotettavuus ja yleisiä ongelmia

W246 B180 ei ole kaikkein luotettavin Mercedes-malli. Aikaisemmat W246-mallit ovat kaikkein ongelmallisimpia, kun taas myöhemmissä W246-malleissa monet näistä ongelmista on korjattu suoraan tehtaalta. W247 on paljon luotettavampi, koska sen luotettavuus on Mersuksi keskimääräistä parempi.

B-luokan malleja vaivaavat yleisimmät ongelmat liittyvät moottoriin, kuten ruiskutussuuttimien tiivisteet, jousitukseen liittyvät ongelmat, kuten kuluneet holkit, jotka aiheuttavat koputusääniä, vuodot ja sähköongelmat, jotka vaivaavat monia auton lisävarusteita ja mukavuusominaisuuksia.

  Mitä eroa on GLC- ja GLA-mercedeksen välillä?

Mercedes B180 – Arvo ja käytännöllisyys

W246 B180:n saa nykyään suhteellisen edullisesti, mutta on parempi käyttää hieman enemmän rahaa myöhempään, pienemmällä ajokilometrimäärällä ajettuun yksilöön, jos haluaa säilyttää mahdollisimman paljon jälleenmyyntiarvoa ja samalla käyttää vähemmän rahaa huoltoon ja korjauksiin. W247 B-luokka on uusin B-luokka, mikä tarkoittaa, että sitä on saatavana sekä uutena että käytettynä, ja molemmat näistä maksavat paljon.

Käytännöllisyydeltään et voi mennä pieleen B-luokan kaltaisen auton kanssa, koska se tarjoaa valtavasti istuin- ja kuormatilaa. Ne on suunniteltu perhekäyttöä silmällä pitäen, mikä tarkoittaa, että niihin pääsee helposti käsiksi ja niissä on todella hyvä näkyvyys kaikkialle.

UKK-osio

Onko Mercedes B180 turvallinen?

Mercedes Benz B-luokka on todellakin turvallinen auto, sillä sekä Euro NCAP että IIHS ovat luokitelleet B-luokan ylivoimaisen turvalliseksi autoksi. Jos haluat mahdollisimman turvallisen kokemuksen, sinun on joko ostettava käytetty, täysin varusteltu W246 B-luokka tai valittava kevyesti käytetty tai uusi W247 B-luokka, sillä useimmat turvallisuusominaisuudet ovat osa lisävarustelistaa.

Niihin kuuluvat yleensä kuolleen kulman avustin, kaistalla pysymisen avustin, Mercedes Distronic Plus, automaattinen hätäjarrutus, 360 asteen kamerat, törmäyksenestojärjestelmä, ristikkäisliikenneavustin ja niin edelleen. Jos aiot käyttää B-luokkaa perheen kuljetusautona, sinun pitäisi saada nämä edut ilmaiseksi, mutta Mercedes ei anna niitä ilmaiseksi.

  Mikä auto on parempi kuin Mercedes-Benz?

Kuinka haluttava Mercedes B-Class on?

Mercedes B-Class on yksi vähiten halutuimmista Mercedes-malleista, koska se on pohjimmiltaan perheen tila-auto. Minibusseja eivät ole koskaan ostaneet ihmiset, jotka ovat halunneet omistaa ne, vaan pikemminkin ihmiset, jotka vaimonsa ovat pakottaneet ostamaan ne. Kaikki vitsit sikseen, ne eivät ole kaikkein luotettavimpia Mercedes-autoja, mutta niissä on paljon järkeä.

Pienoisautot ovat rationaalisia hankintoja, eivät tunnepohjaisia. Jos haluat perheellesi riittävästi tilaa mukavassa ja turvallisessa autossa, B-luokka on sinulle sopiva.

Kuinka kauan Mercedes B180 kestää?

Mercedes B180 pystyy kestämään pitkään, mutta vain, jos sitä huolletaan oikein. Tämä tarkoittaa, että nämä ovat todellakin yksi niistä Mercedes-autoista, jotka voivat kestää ikuisuuden. On syytä mainita, että W247 on suhteellisen uusi malli, mikä tarkoittaa, että tuskin kukaan on kerännyt W247:llä kovinkaan paljon kilometrejä.

Valitsitpa minkä mallin tahansa, jos huollat sitä, voit todennäköisesti käyttää sitä pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z