Mercedes B200 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes B200

Mercedes B200 on Mercedeksen ylellinen tila-auto, ja se on yksi, ellei jopa paras Mercedes-perheauto. B200:n ensimmäinen sukupolvi esiteltiin vuonna 2005, B-luokan toinen sukupolvi esiteltiin vuonna 2011 ja kolmannen sukupolven B200 esiteltiin vuonna 2019.

Mercedes B200:ssa on 4-sylinterinen moottori, automaattivaihteisto ja neliveto, mutta saatavana on myös 4MATIC-versio. B200:n voimansiirto on keskitason voimansiirto, mikä tarkoittaa, että siinä tasapainottuvat tehokkuus, pehmeys ja edullisuus parhaiten. Se on todennäköisesti paras B-luokan malli, koska useimmat ihmiset pitävät B200:sta enemmän kuin kaikista heikommista malleista.

B200:n muotoilu ei ole mitään erikoista, mutta se kuvastaa Mercedeksen eleganssia jopa perheautona. B-luokan sisätilat ovat lähes identtiset A-luokan kanssa, mikä tarkoittaa, että Mercedes on onnistunut kolmen sukupolven aikana tekemään B-luokan sisätiloista luokkansa johtavat.

Luotettavuus on kohtuullinen, mutta B200:lla on taipumus kärsiä polttoainejärjestelmään liittyvistä ongelmista, ohjausjärjestelmään liittyvistä ongelmista, sähköjärjestelmään liittyvistä ongelmista, jäähdytysjärjestelmään liittyvistä ongelmista ja istuimiin liittyvistä ongelmista. Huolto ei ole kovin kallista verrattuna muihin Mercedes-malleihin, mutta silti paljon kalliimpaa kuin useimmissa tila-autoissa.

Mercedes B200 – Voimansiirtojärjestelmä

B200:n ensimmäisessä sukupolvessa on 2,0 litran 4-sylinterinen moottori, jossa on 136 hv ja automaattivaihteisto. Mercedes valmisti myös A200-version, johon oli kiinnitetty turboahdin, joka tuotti lähes 200hv. Tämä versio 1. sukupolven B-luokasta oli itse asiassa tehokkain.

  1. sukupolven B200-mallissa käytetään 1,6 litran 4-sylinteristä moottoria, jossa on 156 hv, ja se on myös tyypillisesti varustettu automaattivaihteistolla. B200:n 3. ja viimeisimmässä sukupolvessa on 1,4 litran 4-sylinterinen rivimoottori, jossa on 156 hv. Ensimmäisen sukupolven B200:n kulutus on jopa 35MPG, toisen sukupolven B200:n kulutus on jopa 42MPG ja kolmannen sukupolven kulutus on jopa 45MPG.
  Mitä eroa on Mercedes E300:n ja E350:n välillä?

Kaikki B-luokan mallit alkavat FWD-autoina, mutta on olemassa mahdollisuus valita 4MATIC AWD -malli niille, jotka haluavat vakaamman ajokokemuksen huonolla säällä. Kaiken kaikkiaan B200:n voimansiirto on aina ollut koko malliston kiiltävä tähti, mikä tarkoittaa, että siinä teho, tehokkuus ja pehmeys ovat tasapainossa parhaiten.

Mercedes B200 – muotoilu ja alusta

Mercedes Benz B200 näyttää samalta kuin mikä tahansa muu B-luokka, mikä tarkoittaa, että se näyttää Mercedeksen tila-autolta. Useimpiin tila-autoihin verrattuna B-luokka näyttää paremmalta, mutta useimpiin Mercedes-malleihin verrattuna B-luokka jää jälkeen. Sisällä B-luokka eroaa paljon kolmen sukupolven aikana.

B-luokan ensimmäinen sukupolvi on joukon vanhimman näköinen, mikä on ymmärrettävää. 2. sukupolven B-luokka näyttää sisältä modernilta, mikä tarkoittaa, että se on edelleen suosittu käytetty auto. Kolmannen sukupolven B200 on sisäpuolelta ylivoimaisesti parhaimman näköinen, niin että voidaan sanoa, että 3. sukupolven B-luokka on kaiken kaikkiaan parhaimman näköinen.

B200:n alustan ja jousituksen virityksessä on keskitytty yksinomaan mukavuuteen, helppokäyttöisyyteen ja hallittavuuteen. Vaikka B-luokan painopiste on melko korkea, auto onnistuu silti ajamaan kuin se olisi pienempi kuin mitä se todellisuudessa on.

Mercedes B200 – Luotettavuus ja yleisiä ongelmia

Mercedes Benz B200 on jokseenkin luotettava auto, mikä tarkoittaa, että kaksi ensimmäistä sukupolvea eivät ole sitä, mutta 3. sukupolven B200 on paljon parempi. Yleisimmät B200:n ongelmat liittyvät polttoainejärjestelmään, ohjausjärjestelmään, istuimiin, sähköihin ja moottorin jäähdytysjärjestelmään/vesipumppuun.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

Mercedes julkaisi kolme palautusmenettelyä polttoainejärjestelmään, ohjausjärjestelmään ja istuimiin liittyvien ongelmien vuoksi. Huolto on halvempaa verrattuna useimpiin Mercedes-malleihin, mutta kalliimpaa verrattuna muihin tila-autoihin.

Mercedes B200 – Arvo ja käytännöllisyys

Mercedes Benz B200 kärsii yleensä jyrkästä arvonalennuksesta, mikä on hyvä asia, jos olet kiinnostunut ostamaan sellaisen käytettynä. Ensimmäisen sukupolven B200:n saa nyt todella edulliseen hintaan, mutta useimpien kannattaa keskittyä joko toisen tai kolmannen sukupolven autoihin, sillä nämä kaksi ovat paljon parempia.

Käytännöllisyydeltään B200 on hämmästyttävä, sillä se tarjoaa valtavasti tilaa kaikilla osastoilla. B-luokka on aina ollut erinomainen, kun on kyse ihmisten kuljettamisesta, mutta 3. sukupolven B200 vie tämän toiselle tasolle. Tavaratila on myös loistava, ja yleinen näkyvyys ja sisäänpääsyn helppous ovat molemmat vertaansa vailla.

UKK-osio

Kuinka turvallinen Mercedes B200 on?

B-luokan kaikki kolme sukupolvea ovat viiden tähden turvallisuusluokituksella varustettuja autoja, mikä tarkoittaa, että turvallisuus ei todellakaan ole huolenaihe kummankaan osalta. Hyvä uutinen on se, että B-luokka on yksi turvallisimmista tila-autoista, mutta huono uutinen on se, että useimmat turvallisuusohjelmistojärjestelmät ovat osa valinnaisia paketteja.

Sinänsä useimmilla on taipumus valita nämä paketit, koska useimmilla B-Class-malleilla ajavat perheet. Niin tai näin, jos haluat turvallisimman B-Class-kokemuksen, sinun kannattaa välttää 1. sukupolven mallia. Ei siksi, että se olisi vaarallinen, vaan pikemminkin siksi, että se ei ole yhtä turvallinen kuin 2. ja 3. sukupolvi.

  Kumpi Mercedes GLK on parempi, diesel vai kaasu?

Pitäisikö minun ostaa Mercedes B200?

Jos olet kiinnostunut ylellisestä perheautosta ja haluat mahdollisimman käytännöllisen kokemuksen, sinun kannattaa valita joko maasturi tai ylellinen tila-auto. Jos pidät tila-autoista, B200 on ylivoimaisesti paras luksusluokan matkustajavaunu.

Tästä huolimatta, jos pidät B200:n ulkonäöstä, sinun kannattaa ehdottomasti harkita sitä, koska se tarjoaa runsaasti tilaa uhraamatta Mercedesin ylellisyyttä ja vetovoimaa.

Kuinka kauan Mercedes B200 kestää?

Mercedes B200:n pitäisi kestää 200 000 kilometriä ilman suurempia korjauksia, jos sitä huolletaan oikein. Mercedeksen autot ovat eräitä kaikkein pitkäikäisimpiä autoja, mikä tarkoittaa, että myös B-luokka on yksi näistä autoista.

Jotkut sanovat, että B-luokka voi kestää jopa kaksi kertaa kauemmin, mutta yksi asia on varma, ja se on se, että asianmukainen huolto on ratkaisevan tärkeää, jos haluat auton kestävän mahdollisimman pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z