Mercedes B200 ongelmat

Mercedes B200 ongelmat

Mercedes Benz B-luokka on Mercedes-perheen tila-auto/chatchback. Mercedes Benz B-Class on ollut markkinoilla vuodesta 2005 lähtien, ja se on nyt kolmannessa sukupolvessa. B-Classin ensimmäinen sukupolvi on luotettavuudeltaan huonompi, kun taas 2. sukupolvi on hieman parempi. Tästä huolimatta 3. sukupolven B-Class näyttää olevan paras kaikista.

Mercedes Benz B200 on keskitason moottorivaihtoehto ja yksi suosituimmista. B200:n luotettavuus on yleisesti ottaen suunnilleen samalla tasolla kuin kaikkien muiden B-luokan mallien. Yleisimmät ongelmat, joista B200 kärsii, liittyvät polttoainejärjestelmään, ohjausjärjestelmään, istuimiin, sähköongelmiin ja jäähdytysjärjestelmän ongelmiin.

Useimmat näistä ongelmista näyttävät vaivaavan sekä pienemmällä että suuremmalla ajokilometrimäärällä ajettuja yksilöitä, mikä tarkoittaa, että ne eivät liity suoraan huollon puutteeseen. Tämä tarkoittaa, että B200-ongelmia ei ole helpointa ennustaa.

Huollon osalta B200 on suhteellisen edullinen auto, ainakin mitä tulee useimpiin Mercedes-autoihin. Sinänsä B200 ei ole luotettavin Mersu, mutta se ei ole niin huono kuin jotkut luulevat.

Mercedes B200 – Polttoainejärjestelmään liittyvät ongelmat

Kolmannen sukupolven B200 oli osa melko merkittävää takaisinkutsua, jossa likapartikkelit ja roskat löysivät tiensä polttoainejärjestelmään. Näiden hiukkasten tiedetään vahingoittavan polttoainesuuttimen ja polttoainekiskon välisiä tiivisteitä, mikä johtaa lopulta polttoainevuotoihin moottoritilan yläosassa.

Näin ollen polttoaine voi joutua kuumiin moottorin osiin, mikä voi aiheuttaa tulipalon ja siten tuhota auton kokonaan. Vuosina 2016-2020 valmistetut Mercedes B200 -mallit kuuluivat tähän takaisinkutsuun, joten tarkista tarkastamasi auto, jotta vältät mahdolliset moottoripalot.

  Mercedes Benz GLA luokan luotettavuus

Mercedes B200 – Ohjausjärjestelmään liittyvät ongelmat

Mercedes B200:n ohjausjärjestelmässä tiedetään olevan väärän kokoinen porausreikä, jolloin laakerin ja porausreiän sovitus aiheuttaa ohjausongelmia. Tällaiset ongelmat ovat merkittäviä, koska ne liittyvät suoraan B200:n kanssa tapahtuneisiin mahdollisiin onnettomuuksiin.
Näin ollen Mercedes antoi myös tämän vuoksi takaisinkutsun vuosina 2016-2017 valmistetuille B-luokan malleille. Todennäköisesti suurin osa näistä on korjattu, koska korjaukset olivat melko helppoja. Oli miten oli, näihin ongelmiin kannattaa kiinnittää paljon huomiota, sillä ne voivat haitata B-luokan ohjattavuutta paljon.

Mercedes B200 – Istuimiin liittyvät ongelmat

Toisen Mercedes Benzin tekemän takaisinkutsun mukaan vuoden 2018 Mercedes Benz B-Class kärsii myös istuinten huonosta kiinnityksestä. Tarkemmin sanottuna monien B-Class-mallien etuistuimia ei ole kiinnitetty kunnolla, mikä voi johtaa siihen, että ne irtoavat auton lattiasta, mikä voi aiheuttaa valtavan turvallisuusuhan.

Muista ottaa yhteyttä Mercedes-Benz-jälleenmyyjään ja tiedustella, onko tämä ongelma korjattu kiinnostavaan B-luokkaan. Koskaan ei ole hyvä idea olla osallistumatta automerkkien virallisiin takaisinkutsuihin, sillä ne tehdään yleensä vain, jos kyseessä on vakava turvallisuusongelma.

Mercedes B200 – Sähköongelmat

B200:n ensimmäisen ja toisen sukupolven tiedetään kärsivän myös erilaisista sähköongelmista, kuten moottorinohjausongelmista, navigaattoriongelmista sekä käynnistys- ja sytytysjärjestelmistä. Ensimmäisen sukupolven B200:lla on myös taipumus kärsiä erilaisista sähköongelmista, kuten sähköikkunoiden, ulkovalaistuksen ja muiden ei-tärkeiden sähkökomponenttien ongelmista.

  Tekeekö Mercedes hybridisedan?

Nämä ongelmat ovat yleisiä vanhemmissa luksusautoissa, mutta B-luokkaa vaivaavia ongelmia esiintyy jopa uusimmissa B-luokan malleissa. Hyvä uutinen on, että ne voidaan helposti korjata yksinkertaisesti vaihtamalla tai vianmäärityksellä monet näistä komponenteista.

Mercedes B200 – Jäähdytysjärjestelmään liittyvät ongelmat

Vuoden 2014 Mercedes B200:lla on taipumus kärsiä erikoisista jäähdytysjärjestelmään liittyvistä ongelmista, joissa vesipumppu ja termostaatti vikaantuvat ja vaativat vaihtoa. Jotkut omistajat ovat jopa raportoineet tällaisista ongelmista, jotka ilmenevät jo 30 000 kilometrin kohdalla, mikä on todellakin merkittävä ongelma.

Aina kun autosi ylikuumenee, vaarana on, että moottori, jäähdytysjärjestelmä ja kaikki lähellä olevat osat, erityisesti kumiletkut ja muut sulamisalttiit osat, kärsivät lisävahinkoja.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes B200?

Mercedes Benz B200 on loistava perheauto, koska se tarjoaa ylellisyyttä, mukavuutta, tilaa ja todella halutun merkin. Useimmat Mercedeksen ostajat ostavat kuitenkin mieluummin Mercedeksen kompaktin katumaasturin, kuten GLA:n tai GLB:n, kuin B-luokan, koska B-luokka on yksi vähiten suosituista Mercedes-malleista.

Tämä ei tarkoita, että B-luokka olisi huono auto, vaan pikemminkin sitä, että useimmat ihmiset pitävät sitä liian kalliina, vaikka se ei ole yhtä suosittu kuin muut Mercedeksen perheautot. Kaiken kaikkiaan, jos pidät B-luokan ulkonäöstä ja se sopii tarpeisiisi, ei ole mitään syytä olla ostamatta sitä, lukuun ottamatta kaikkia edellä lueteltuja luotettavuusongelmia.

  Onko Mercedes AIRMATIC luotettava?

Onko Mercedes Benz B200 turvallinen auto?

Kaikki Mercedes Benz B-Class -mallit ovat turvallisia, koska Mercedes tekee aina kaikkensa varmistaakseen, että kaikki sen autot ovat mahdollisimman turvallisia. Näin ollen B200 on viiden tähden turvallisuusluokituksella varustettu auto mallisukupolvesta riippumatta.

Jos haluat kaikki uusimmat ohjelmiston turvajärjestelmät, sinun on ostettava ne lisävarustepakettien kautta, mutta näin on suurin piirtein kaikkien muidenkin luksusautovalmistajien, erityisesti saksalaisten, kohdalla.

Onko Mercedes B200 paras Mercedes-perheauto?

Mercedes Benz B-luokka on todellakin yksi, ellei jopa paras Mercedes Benz -perheauto, koska se on suunniteltu tarjoamaan ylivoimaisen paljon tilaa ja olemaan samalla läpikotaisin Mercedes. Tämä tarkoittaa sitä, että B-luokassa ei ole puutetta tilasta, ei istuin- eikä lastiosastolla.

Jotkut ihmiset suosivat B-luokkaa enemmän Mercedeksen katumaastureita, kun kyse on perheen kuljetuksesta, mutta todellisuudessa B-luokka on todennäköisesti paras Mercedes-perheauto. Syynä on se, että B-luokka on rakennettu perheautoksi ennen kaikkea.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z