Mercedes C230 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes C230 oli tuotannossa vuosina 1997-2007, mutta W203 on se, josta kaikki ovat kiinnostuneita, sekä siksi, että sillä on melko suosittu asema, että siksi, että W202 on nyt yksinkertaisesti liian vanha. Näin ollen, jos olet kiinnostunut Mercedes C230:n ostamisesta tai haluat yksinkertaisesti tietää siitä enemmän, lue ehdottomasti tämä artikkeli.

W203 C230 on Mercedeksen perustason sedan, joka on kestänyt ajan hammasta muotoilun osalta. C230:n tarjoama voimansiirto on myös riittävä auton kokoon ja painoon nähden, kun taas tarjolla olevat tilat riittävät useimmille ihmisille.

Alusta ja jousitus ovat pehmeämmällä puolella, mikä tarkoittaa, että C230 on tehty ensisijaisesti niille, jotka haluavat nauttia hiljaisesta kruisailusta. Vaikka C230 on suhteellisen luotettava auto, siinä on myös vikoja, joita ovat tyypillisesti öljyvuoto-ongelmat, turvatyynyongelmat, sähköongelmat ja jousitusongelmat.

C230:n saa nyt kirjaimellisesti pikkurahalla. Jos haluat kunnollisen yksilön, joudut käyttämään hieman enemmän rahaa, mutta se ei silti riitä läheskään samanlaisen, mutta nykyaikaisemman Mercedes-sedanin ostamiseen.

Mercedes C230 – Voimanlähde

C230 on saatavana joko 2,5 litran 6-sylinterisellä moottorilla, jossa on 204 hevosvoimaa ja 180 hevosvoimaa vääntöä, tai 1,8 litran 4-sylinterisellä ahdetulla moottorilla, jossa on 192 hevosvoimaa ja 191 hevosvoimaa vääntöä. Molemmat moottorikokoonpanot siirtävät tehonsa tielle 6-vaihteisen manuaalivaihteiston ja takavetoisen voimansiirron avulla.

2,5 litran V6-moottorin yhdistetty kulutus on 25MPG, kun taas 1,8 litran 4-sylinterisen rivimoottorin kulutus on 26MPG. Todellisessa käytössä on käynyt ilmi, että 1,8 litran moottori on tehokkaampi, ja moottorin yleinen luotettavuus on molemmissa kunnossa, jos moottoria huolletaan oikein.

  Mercedes C240 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

2,5 litran moottori on kuitenkin imumoottori, mikä tarkoittaa, että se on yksinkertaisempi eikä siihen kohdistu suurta rasitusta, kun taas 1,8 litran moottori on ahdettu ja sitä tukee välijäähdytin. Kummassakin tapauksessa asianmukainen huolto pitää huolta molemmista moottoreista.

Nämä moottorit ovat hienostuneita ja tasaisia jopa nykypäivän standardien mukaan. Ne ovat myös hiljaisia, kun taas manuaalivaihteisto kestää pitkään, jos sen kanssa on huolellinen.

Mercedes C230 – Muotoilu ja alusta

C230:n muotoilu vastaa täydellisesti 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun Mercedeksen muotokieltä. Jotkut sanovat, että tämän aikakauden Mercedes-autot tuottavat kaikkein mersumaisimman muotoilun, koska kaikissa aidoissa Mercedes-sedaneissa on edessä kaksi pyöreää ajovaloa.

Tyylikäs ja elegantti muotoilu ulottuu koko autoon, joka jättää klassisen Mercedes-siluetin. Lähes kaikki tuon aikakauden Mercedes-mallit näyttävät samankaltaisilta takapäästä, mikä tarkoittaa, että C230 näyttää samalta kuin sen suuremmat E- ja S-luokan veljet.

Myös C230:n alusta on täysin linjassa tuon aikakauden Mercedes-autojen kanssa, sillä se on pehmeä ja tasapainoinen. Vaikka C230 ei missään nimessä ole suorituskykyinen auto, se pystyy silti kilpailemaan joidenkin nykyautojen kanssa.

Mercedes C230 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

On turvallista sanoa, että C230 on todellakin luotettava ja luotettava Mercedes-käytetty auto, mutta vain, jos huollat sitä oikein. Nämä autot eivät ole läheskään niin monimutkaisia kuin nykyajan Mercedes-autot ovat, mutta iän huomioon ottaen ne tarvitsevat asianmukaista hoitoa, muuten ne joutuvat kamppailemaan.

  Mikä on Presafe? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Yleisimpiä C230:een liittyviä ongelmia ovat käynnistyssolenoidin sähköongelmat, jotka johtuvat yleensä öljyvuodosta, joka pääsee johtosarjoihin. C230 oli myös osa pahamaineista Mercedes Takata -palautusmenettelyä, mikä tarkoittaa, että joissakin näistä autoista on edelleen turvatyynyihin liittyviä ongelmia.

Mercedes C230 – Arvo ja käytännöllisyys

Mercedes C230:n voi saada muutamalla tuhannella dollarilla korkeamman ajokilometrin malleista, kun taas paremmin hoidetut mallit maksavat yleensä yli 10 000 dollaria. Tämä tarkoittaa, että voit ostaa puolimodernin Mercedes-kompaktin luksussedanin kohtuuhintaan.

Käytännöllisyydeltään C230 on enemmän kuin kelvollinen, sillä siinä on istumapaikat jopa neljälle aikuiselle matkustajalle ja tavaratila, joka on riittävän suuri muutamalle matkalaukulle. Kaiken kaikkiaan saat sen, mistä maksat, mutta on myös syytä mainita, että tämä C-luokan sukupolvi ei ole yhtä tilava kuin nykyinen.

UKK-osio

Onko Mercedes C230 mukava ajaa?

Mercedes C230 on melko mukava auto ajaa, jopa nykypäivän standardien mukaan, koska se on kevyt, siinä on yleensä paksut renkaat ja se on erittäin hyvin vaimennettu. C230:n jousitus on myös pehmeämmällä puolella, mikä tarkoittaa, että C230 on todellakin säädetty mukavuutta ajatellen.

Tämä C-luokan sukupolvi ei ole läheskään yhtä hyvin eristetty kuin seuraavat sukupolvet, mikä tarkoittaa, että se ei ole yhtä hiljainen. Kaiken kaikkiaan C230 on mukava auto matkustaa, varsinkin verrattuna moniin muihin tuon aikakauden luksusautoihin.

  Mitkä Mersut ovat V12-moottoreita?

Onko Mercedes C230 turvallinen?

Mercedes C230 on kokoonsa ja ikäänsä nähden turvallinen auto. 2000-luvun loppupuolella turvallisuudesta on tullut jo valtava myyntivaltti premium-merkeille, joten Mercedes pyrki tekemään autostaan mahdollisimman turvallisen.

On kuitenkin syytä mainita, että on aina syytä kiinnittää huomiota siihen, onko turvatyynyt vaihdettu Takata-turvatyynyjen takaisinkutsun jälkeen. Lisäksi näiden C230-mallien jousitusjärjestelmä oli hieman epävarma, joten myös se on hyvä tarkistaa.

Onko Mercedes C230 sen arvoinen?

Mercedes C230 on hankittu maku, sillä ei ole kovinkaan monia loogisia syitä, miksi nykyinen autoilija harkitsisi tällaisen auton ostamista. Syy siihen, miksi ihmiset ostavat tällaisia autoja, on se, että ne joko muistuttavat heitä menneisyydestään tai koska he yksinkertaisesti innostuvat niistä.

Sinänsä on sinun käsityksesi, onko C230 todellakin sen arvoinen vai ei. Jos haluat tietää, onko se pyydetyn hintansa arvoinen luotettavuuden ja käytettävyyden osalta, vastaus on kyllä, C230 on sen arvoinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z