Mercedes C240 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes C240 oli tuotannossa vuosina 2001-2007, ja tuona aikana Mercedes onnistui myymään niitä tonneittain. C240:ssä on 2,2 litran V6-moottori, jossa on 170 hevosvoimaa, mikä on varsin kohtuullinen määrä 2000-luvun kompaktille luksussedanille.

C240 on saatavana takavetoisena ja joko 5-vaihteisella automaattivaihteistolla tai 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla. Muotoilullisesti C240 näyttää samalta kuin muutkin Mercedekset tuolta aikakaudelta, mikä tarkoittaa, että se näyttää tyylikkäältä mutta suhteellisen vanhanaikaiselta nykyään.

C240 on todellakin luotettava auto, mutta monet omistajat valittivat turvatyynyongelmista, sähköongelmista, vuodoista, moottorihihna- ja hihnapyöräongelmista sekä yleisestä väsymyksestä ja verhoilun kulumisesta. Jos kuitenkin huollat C240:n kunnolla, voit todennäköisesti puristaa siitä irti muutaman satatuhatta kilometriä.

C240:n arvo on nyt erinomainen, sillä kunnollisen esimerkin voi ostaa 5 000-8 000 dollarilla. Se on myös melko käytännöllinen auto, joka voi kuljettaa jopa neljä aikuista henkilöä kaikkine matkatavaroineen ongelmitta.

Mercedes C240 – Voimansiirtojärjestelmä

C240 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2001, ja monet ostivat sen nopeasti. Yksi syy C240:n suosioon oli se, että siinä on kokoonsa ja markkina-asemaansa nähden melko tehokas moottori. C240:ssä oleva V6-moottori on pehmeä ja hienostunut, ja se sopii autoon, jossa on kolmipistetähtimerkki.

Moottorin 170 hevosvoimaa ja 177 hevosvoiman vääntömomentti sopivat täydellisesti C240:n alustaan. Moottori on ensisijaisesti viritetty mukavuutta ja tasaista lineaarista kiihtyvyyttä varten, mikä tarkoittaa, että se ei ole nykivää tai hankalaa ajaa. Myös 5-vaihteinen automaattivaihteisto sopii hyvin yhteen 2.2 V6:n kanssa, koska se on yhtä hienostunut ja hienostunut.

  Mitkä ovat parhaat renkaat Mercedes ML350 -autoon?

Tuona aikana Mercedes ei tarjonnut 4MATIC- nelivetoa pienempiin malleihin, kuten C-luokkaan, mikä tarkoittaa, että C240 on tiukasti takavetoinen auto. Tarjolla oli myös manuaalivaihteisto, mutta tämä oli suositumpi Saksassa ja muualla Euroopassa.

C240:n yhdistetty kulutus on noin 24MPG, mikä on kohtuullinen jopa nykypäivän standardien mukaan. Kaiken kaikkiaan C240:n voimansiirto on sekä hienostunut että pehmeä, mutta se ei innosta millään tavalla.

Mercedes C240 – muotoilu ja alusta

C240:n muotoilu on täysin linjassa tuon aikakauden E-Luokan kanssa, mikä tarkoittaa, että se muistuttaa E-Luokkaa, mutta on hieman kompaktimpi. Tämä on hyvä asia aina, kun halusit ostaa C-luokan, mutta ei paras mahdollinen, jos halusit ostaa E-luokan.

Sisätilojen osalta C240 näyttää hyvältä jopa nykypäivän standardien mukaan, sillä se tarjoaa melko paljon tekniikkaa, kuten lämmitettävät istuimet, digitaalisen ilmastointilaitteen, navigoinnin ja melko hyvän stereojärjestelmän. Alustan ja jousituksen osalta C240 on luksusauto, ja se myös ajaa niin.

Tämä tarkoittaa sitä, että C240:tä ei ole tehty viikonloppu-Canyon-murskaajaksi, sillä se ei tarjoa lainkaan leikkikelpoista alustaa. C240 ajaa jokseenkin kuten nykyinen C-luokka, mikä tarkoittaa, että se ei yritä olla urheilullinen, mutta se keskittyy pehmeyteen ja ylellisyyteen.

Mercedes C240 – Luotettavuus ja mahdolliset ongelmatekijät

Kuten alussa mainittiin, C240 pystyy kestämään satoja tuhansia kilometrejä, jos siitä pidetään asianmukaista huolta. Tämä tarkoittaa, että teet jatkuvasti kaikki huollot, kuten kaikkien nesteiden tarkistamisen ja vaihtamisen sekä sytytystulppien ja suodattimien vaihtamisen.

  Mercedes Benz SLC-luokan luotettavuus

C240-mallissa on kuitenkin omat ongelmansa, ja yleisimmät niistä liittyvät turvatyynyihin, moottorin hihnoihin ja hihnapyöriin, moottorin jäähdytykseen, vuotoihin, sähköongelmiin ja sisätilojen yleiseen kulumiseen. Turvatyynyongelma on suhteellisen yleinen, ja se johtuu yleensä liian herkistä turvatyynyn laukaisuantureista.

Sähköongelmiin kuuluvat ulkovalaistusongelmat, sähkötoiminen kattoluukku, sähkötoimisten ikkunoiden ongelmat, sisätilojen vempaimet ja lisävarusteet. Sisätilojen kuluminen ja värimuutokset ovat myös yleisiä ongelmia, erityisesti vaaleammissa sisätiloissa.

Mercedes C240 – Arvo ja käytännöllisyys

Kunnollinen C240 maksaa sinulle 5 000-8 000 dollaria, mikä on todellakin halpa hinta. Tämä johtuu siitä, että C240-autoja on paljon liikkeellä, eikä kukaan ole niistä kovinkaan innostunut. Toki ne kulkevat mukavasti ja kestävät pitkään, mutta ne eivät herätä minkäänlaista närää.

Käytännöllisyydeltään C240 on kunnollinen, ja siihen mahtuu mukavasti 3 kaveria ja huomattava osa heidän matkatavaroistaan. Takaistuimet taittuvat alas, jolloin tilaa jää entistäkin enemmän, ja lastenistuimen asentaminen toiselle istuinriville on helppoa, koska ovet avautuvat laajalle ja Isofix-kiinnityspisteet ovat helposti saatavilla.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes C240?

Jos pidät autosta ja haluat sen, sinun kannattaa todellakin ostaa sellainen, sillä se ei ole kovin kallis, mutta se ajaa melko mukavasti jopa nykypäivän standardien mukaan. Älä kuitenkaan mene odottamaan, että ostat nopean auton tai sellaisen, joka tykkää ottaa mutkia nopeasti.

  Kumpi on parempi - GLK vai GLC?

C240 ajaa melko senioriystävällisesti, mikä tarkoittaa sitä, että se on helppo ajaa, ja C240:llä ajaessasi haluat vain istua ja rentoutua.

Onko C240 turvallinen auto?

Mercedes C240 on todellakin turvallinen auto, mutta ei nykypäivän standardien mukaan. Autojen turvallisuusstandardit ovat nousseet huimasti viimeisten 10 vuoden aikana monien aktiivisten turvallisuusominaisuuksien ansiosta, mutta useimmissa 2000-luvun alun autoissa on vain kaikkein yksinkertaisimmat ohjelmalliset turvajärjestelmät, kuten pysäköintianturit.

Kaiken kaikkiaan C240 on turvallinen, sillä siinä on paljon turvatyynyjä ja älykkäästi suunniteltuja puristumisvyöhykkeitä, joiden tarkoituksena on pitää sinut turvassa kolaritilanteessa.

Mitä eroa on C240:n ja 2022 C-luokan välillä?

Kaikki on erilaista, sillä näiden autojen välillä on 20 vuoden tutkimus- ja kehitystyö. C240 on auto eri aikakaudelta, kun taas vuoden 2022 C-luokka näyttää vuoden 2050 autolta. Se, miten paljon autot ovat kehittyneet viimeisten 20 vuoden aikana, on hämmentävää, ja sen näkee melko selvästi, jos vertaa uutta C-luokkaa C240:een.

C240 on kuitenkin hieman tuntuvampi ja miellyttävämpi käsitellä kuin uusi C-luokka. Uusi C-luokka on niin avaruusaikaisen näköinen, että se jotenkin menettää Mercedeksen pankkiholvin ajokokemuksen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z