Mercedes C240:n yleiset ongelmat

Mercedes C240 oli tuotannossa vuosina 2001-2007. Tänä aikana Mercedes onnistui myymään näitä autoja valtavasti, sillä ne olivat suhteellisen luotettavia ja haluttuja autoja. Mikään Mercedes-malli ei kuitenkaan ole virheetön, ja koska C240 on nyt 20 vuotta vanha, tulet todennäköisesti kohtaamaan ongelmia.

Näyttää siltä, että vuosien 2003-2005 C240-mallit ovat kaikkein ongelmallisimpia, kun taas myöhemmät mallit ovat hieman paremmin lajiteltuja tehtaalta. Tämä ei oikeastaan ole kovin yleistä, sillä useimmissa autoissa suurin osa ongelmista ilmenee ensimmäisinä tuotantovuosina.

Turvatyynyongelmat ovat C240-mallin toistuva riesa, ja monet tämän aikakauden Mercedes-mallit kokivat myös turvatyynyihin liittyviä ongelmia. Moottoriin liittyvät ongelmat, kuten jäähdytykseen liittyvät ongelmat, ovat myös suhteellisen yleisiä C240-mallissa, koska Mercedes ei käyttänyt tätä moottoria kovin pitkään.

Polttoaineeseen liittyvät ongelmat ovat myös yleisiä, erityisesti vuoden 2003 malleissa. Myös sähköongelmat ovat yleisiä tämän aikakauden Mercedes-malleissa. C240-mallin istuimet ja kojelaudan osat ovat myös alttiita ongelmille jonkin ajan kuluttua.

Mercedes C240:n turvatyynyongelmat

Omistajat eri puolilta maailmaa ovat raportoineet monista ongelmista, koska turvatyynyn anturit ovat aluksi hieman liian herkkiä. Monet omistajat raportoivat, että pienimmätkin kolhut ja aggressiiviset kuopat pystyvät laukaisemaan turvatyynyt, mikä tarkoittaa sitä, että C240 ei ole turvallisin auto, jossa voit siirtää perhettäsi.

Jotkut omistajat ovat jopa raportoineet olleensa osallisina vakavammissa onnettomuuksissa, joissa turvatyynyt eivät ole lauennut. Matkustajan turvatyynyt ja sivuikkunoiden turvatyynyt näyttävät olevan ongelmallisimpia. Muista tarkastuttaa nämä valtuutetussa Mercedes-liikkeessä, jotta autosi olisi mahdollisimman turvallinen.

  Missä Mercedes-malleissa on AIRMATIC?

Mercedes C240:n moottoriin liittyvät ongelmat

Muutamien uskottavien verkkolähteiden perusteella monet omistajat ovat raportoineet, että C240 on suhteellisen altis moottorin sammumiselle jopa maantienopeuksissa. Muutamat omistajat raportoivat myös öljypumpun ongelmista, vuodoista ja jopa moottorin jäähdytysongelmista. Näyttää siltä, että näitä ongelmia esiintyy sekä suhteellisen vähän että paljon ajetuissa autoissa.

Moottorin hihna ja hihnapyörät ovat myös alttiita ongelmille, erityisesti suuremmilla kilometreillä ajetuissa autoissa. Moottori itsessään on altis liettymiselle, ja tämä voi saada moottorin tukehtumaan ajan myötä. Useimmat asiantuntijat sanovat, että tämä johtuu lähinnä huonosta suunnittelusta, ja se on yksi syy siihen, miksi tämä moottori poistettiin ennenaikaisesti käytöstä.

Polttoainejärjestelmään liittyvät ongelmat Mercedes C240:ssä

C240-malliin näyttää liittyvän myös muutamia polttoaineeseen liittyviä ongelmia, kuten voimakas polttoaineen haju matkustamossa. Nämä olivat niitä aikoja, jolloin Mercedes joutui pahamaineisen Takata-palautuksen kohteeksi, mikä tarkoitti voimakasta polttoaineen hajua, joka johtui polttoainevuodoista takaistuimen pakettihyllyn takana lähellä polttoainesäiliötä.

Tällaiset polttoainevuodot ovat vaarallisia, varsinkin jos ne joutuvat kosketuksiin kuumien osien, kuten pakoputken, kanssa. Lisäksi niiden tiedetään myös huimaavan ja voivan aiheuttaa jopa pyörtymisen. Auto voi myös joskus alkaa menettää tehoa tämän ongelman vuoksi, mikä voi myös olla vaarallista, erityisesti maantienopeuksissa.

Mercedes C240:n sähköongelmat

C240 on altis monille sähköongelmille, jotka yleensä johtavat siihen, että lisävarusteet eivät toimi ja kojelaudassa palaa kaikenlaisia varoitusvaloja. Monet omistajat valittivat, että SRS-varoitusvalo palaa jatkuvasti, mikä tarkoittaa, että turvatyynyissä on jotain vikaa.

  Onko Mercedes E-Classissa tuuletetut istuimet?

Lisäksi ulkovalaistus ja sähköiset ikkuna- ja kattoluukun säätimet ovat myös alttiita aiheuttamaan ongelmia, jotka lopulta johtavat siihen, että niistä tulee käyttökelvottomia. Nämä on vaihdettava jonkin ajan kuluttua, ja se on vain 20 vuotta vanhan Mercedeksen omistamisen todellisuutta.

Mercedes C240:n istuin- ja kojelautaongelmat

Kuten aiemmin todettiin, C240 on nyt suhteellisen vanha auto, mikä tarkoittaa, että se ei ole enää niin hyvin ruuvattu yhteen kuin ennen, varsinkin kun kyseessä on korkeamman kilometrimäärän ajettu esimerkki. Istuinosa on altis halkeilulle ja kojelauta on myös altis auringon aiheuttamille vaurioille ja värimuutoksille.

Kytkimet ovat alttiita kuoriutumiselle, ja myös ohjauspyörä on altis kulumiselle. Vaihdevipu on myös altis kulumiselle, ja se alkaa näyttää huonolta jonkin ajan kuluttua. Tällaiset ongelmat tulevat vielä selvemmin esiin, jos valitset C240:n, jossa on vaalea sisustus.

UKK-osio

Onko Mercedes C240 luotettava auto?

Mercedes C240 on todellakin luotettava auto, joka voi kestää satoja tuhansia kilometrejä, jos pidät siitä asianmukaista huolta. Tämä tarkoittaa sitä, että teet jatkuvasti tarvittavat öljy- ja nestevaihdot, huollat moottorin ja varmistat, että kaikki sähköt ja jousituksen osat ovat kunnossa.

C240 ei ole tuhoutumaton auto, ja se on todellisuutta. Monilla ihmisillä on taipumus uskoa, että C240 pystyy ajamaan yli 500 000 kilometriä, ja vaikka tämä saattaa pitää paikkansa tiettyjen esimerkkien kohdalla, useimmat niistä kuolevat paljon aikaisemmin, varsinkin jos niitä ei huolleta oikein.

  Mercedes AMG G63 Luotettavuus

Pitäisikö minun ostaa Mercedes C240?

Internet on täynnä monia Mercedes C240:n ylpeitä omistajia, ja on turhaa sanoa, että sellaisen ostaminen on huono ajatus. Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi jonottaa C240:n ostamista, sillä C240 ei todellakaan tarjoa mitään erityisen toivottavaa.

Se on 20 vuotta vanha kompakti sedan, joka ei loista missään. Sellaisen voi ostaa alle 8 000 dollarilla, mikä on todellakin hyvä ostos. Kaiken kaikkiaan, jos pidät C240:stä ja haluat saada sen, sinun kannattaa ostaa se, mutta C240 ei ole mikään erityinen auto.

Kuinka monta C240-mallia on olemassa?

Mercedes C240 on melko yleinen auto kaikkialla maailmassa, mikä tarkoittaa, että Mercedes valmisti ja myi niitä paljon. Tämän vuoksi varaosia on helppo löytää, ja useimmilla mekaanikoilla on kunnon kokemusta näiden autojen kanssa työskentelystä.

Toisaalta näin yleinen auto ei tee siitä vielä erityistä. Se on yksi tavallisimmista Mercedeksen autoista, ja se on vain tosiasia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z