Mercedes C250 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes C250 oli tuotannossa vuosina 2012-2015, mikä tarkoittaa, että 250 Mercedes -moottori on saatavilla sekä myöhäiseen W204-sukupolveen että varhaiseen W205 C-luokan sukupolveen. Tämä ylellinen Mercedes-kompaktisedan on edelleen suosittu käytettyjen autojen markkinoilla ympäri maailmaa, mutta on muutamia asioita, jotka sinun tulisi tietää siitä.

C250:ssä käytetään 4-sylinteristä turbomoottoria, jossa on yli 200 hv, mikä tekee siitä sopivan tällaiseen kokoon nähden. Muotoilullisesti W204 näyttää aggressiiviselta ja komentavalta, erityisesti AMG-muodossa, kun taas muut kuin AMG-mallit näyttävät paljon hillitymmiltä ja ylellisemmiltä, erityisesti sedan-muodossa.

C250 ei ole kaikkein luotettavin Mercedes C-luokan malli, ja siksi sitä oli saatavilla vain muutaman mallivuoden ajan. C250:ssä on usein ongelmia moottorin, turvatyynyjen, elektroniikan ja ohjausjärjestelmän kanssa.

C250 on menettänyt vuosien varrella melkoisesti arvoaan, mikä tarkoittaa, että varhaiset W204 C250:t saa nyt houkuttelevalla alennuksella, kun taas myöhemmät mallit ovat edelleen kalliita ja lähellä uuden sukupolven mallia. Käytännöllisyydeltään C250:ssä on tilaa, jota voi odottaa kompaktilta Mercedes-sedanilta.

Mercedes C250 – Voimanlähde

W204 C250:ssä käytetään 1,8-litraista 4-sylinteristä suoraruiskutuksella varustettua turbomoottoria, jossa on 204 hv ja 228 hv vääntöä. W204:ssä on takaveto ja 7-vaihteinen 7G-Tronic-automaattivaihteisto. W204 C250:n kulutus on jopa 37MPG Mercedeksen oman Blue Efficiency -teknologian ansiosta.

Myöhemmissä C250-malleissa käytetään 2,0-litraista nelisylinteristä rivimoottoria, joka tuottaa 211 hv ja 258 lb-ft vääntöä. Voima välitetään takapyörille myös 7G-Tronic-automaattivaihteiston kautta. Mercedes kertoo, että C250:n kulutus on jopa 44MPG.

  Missä Mercedes-malleissa on ympäristön valaistus

Molemmat moottorit ovat C-luokan alustaan nähden erittäin tehokkaita ja samalla hienostuneita, tehokkaita ja hiljaisia. Myös 7G-Tronic on pehmeä ja tehokas, joten C250:n ajokokemus on sitä, mitä Mercedekseltä voi odottaa.

Mercedes C250 – Muotoilu ja alusta

W204 C250 näyttää paljon aggressiivisemmalta ja itsevarmuutta herättävämmältä, varsinkin jos se on varustettu AMG-paketilla ja jos se on coupe-muodossa. W204 Coupe AMG C250 on ylivoimaisesti kaikista aggressiivisimman näköinen C250-malli, kun taas W204 sedan ilman AMG-pakettia on hillityin.

Myöhemmät C250-mallit edustavat valtavaa harppausta hienostuneen muotoilun suhteen, sillä ne sisältävät monia huippuluokan komponentteja, jotka oli yleensä varattu korkeamman hintaluokan Mercedes-malleille. W205 C250 näyttää tyylikkäämmältä ja enemmän S- kuin E-luokkaa vastaavalta, minkä vuoksi niin monet rakastavat sitä.

C250 on suunniteltu mukavaksi tiellä, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi olla enemmän kuin tyytyväinen siihen, miten C250:llä ajetaan. Jos valitset AMG-paketin, huomaat heti, että jousitus ja alustan viritys ovat entistä tarkemmat, mikä tekee C250:stä paljon dynaamisemman ja hauskempaa ajaa.

Mercedes C250:n luotettavuus ja mahdolliset ongelmat

Mercedes C250 ei ole kaikkein luotettavin Mercedes C-luokan malli, koska sitä vaivaa useat moottoriin liittyvät ongelmat, kuten kiristimen ongelmat, ajoketjuongelmat ja öljyvuoto-ongelmat. C250:n ongelmissa luetellaan myös ohjausjärjestelmän ongelmat, sähköongelmat ja turvatyynyongelmat.

  Mitkä ovat parhaat renkaat Mercedes C300:een?

Turvatyynyongelmat ovat melko tunnettu ongelma tämän aikakauden Mercedes-malleissa pelätyn Takata-palautuksen vuoksi. Joidenkin C250:n ongelmien tiedetään maksavan paljon rahaa korjattavaksi, mikä on todellakin jotain, mitä sinun on varottava, jos olet kiinnostunut ostamaan sellaisen.

Mercedes C250 arvo ja käytännöllisyys

Mercedes C250:n arvot vaihtelevat laidasta laitaan, mikä tarkoittaa, että voit ostaa sellaisen niinkin edullisesti kuin 15 000 dollarilla, kun taas kalliimmat C250-mallit maksavat yleensä noin 30 000 dollaria. Nämä hintaerot liittyvät useimmiten AMG-paketteihin, luksuspaketteihin, yleiskuntoon ja kilometreihin.

Käytännöllisyydeltään C250 on sellainen, mitä pienikokoiselta Mercedes-luksussedanilta voi odottaa. Se on enemmän kuin riittävä 4 aikuiselle matkustajalle, kun taas 5 henkilöä voi olla hieman ahtaalla. Jos valitset Coupen, saat paljon ahtaamman matkustamon ja yleisesti ottaen keskittyneemmän ajokokemuksen.

UKK-osio

Onko Mercedes C250 turvallinen auto?

Mercedes C250 on todellakin turvallinen auto, koska siinä käytetään edistyksellisiä törmäysvyöhykkeitä ja koska siinä on monia huipputeknisiä turvallisuusominaisuuksia. On myös syytä mainita, että turvallisuustasot riippuvat valitsemistasi lisävarusteista, joten muista pitää silmällä niitä, jos haluat maksimoida turvallisuutesi.

Coupé ja sedan ovat yhtä turvallisia, joten sinun ei tarvitse huolehtia turvallisuudesta kummankaan kanssa. Maailman turvallisinkaan auto ei voi korvata nimettyä ja valvottua kuljettajaa, joten muista aina kiinnittää huomiota tiellä.

Pitäisikö minun ostaa Mercedes C250?

Mercedes C250 ei ole kaikkein luotettavin Mercedes-sedan, mutta se on viihdyttävä mahdollisuus, koska sitä on saatavana useina eri varustetasoina ja joko coupe- tai sedan-muodossa. Jos onnistut löytämään sellaisen alennettuun hintaan, jossa ei ole liikaa kilometrejä kellossa ja jossa on kaikki tarvittavat huoltohistoriat, on järkevää harkita sellaisen hankkimista.

  Missä Mercedeksessä on eniten jalkatilaa?

Sinun on kuitenkin syytä olla tietoinen siitä, että C250:n ylläpito maksaa paljon rahaa ja että jotkin korjauskustannukset ylittävät yleensä tämän autosegmentin. Kaikki riippuu siitä, mitä mallia tarkastelet ja onko kyseinen malli hyvin huollettu.

Onko coupe C250 parempi kuin sedan?

Kuten aiemmin mainittiin, C250 on saatavana joko coupe- tai sedan-mallina. C250 sedan tarjoaa enemmän istumapaikkoja, enemmän tavaratilaa ja kaksi ovea enemmän. Coupé C250 on hieman matalampi, ja se tuntuu keskittyneemmältä ja urheilullisemmalta.

C250 on saatavana myös avoautona ja farmarina, joten sinun pitäisi löytää tarpeisiisi täydellisesti sopiva C250.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z