Mercedes C300 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Upouusi C300 tarjoaa 2,0 litran nelisylinterisen mild-hybridivoimansiirron, joka tasapainottaa täydellisesti ylivoimaisen tehokkuuden, luokkansa johtavan tehon ja hienon kokonaisvaltaisen hienostuneisuuden. Vanhemmissa C300-malleissa oli aiemmin 3,0 litran 6-sylinterinen moottori, joka oli jännittävämpi, mutta ei läheskään yhtä tehokas eikä hienostunut.

C300 on itse asiassa yksi maailman myydyimmistä premium-autoista ja samalla myydyin Mercedes-sedan. C300 näyttää uskomattoman ensiluokkaiselta, ja se erottuu kilpailijoistaan, koska se huokuu luokkaa ja hienostuneisuutta paljon enemmän kuin Audi A4, BMW 3-sarja ja Lexus IS.

C300 kärsii kuitenkin ongelmista, kuten öljyvuodoista, sähköongelmista ja lisääntyneestä tärinästä ajon aikana. Arvoltaan uusi C300 on ehdottomasti luokkansa ykkönen, koska se on ylellisempi, mukavampi ja haluttavampi.

Kaikissa uudemmissa C300-malleissa on 7-9-vaihteinen automaattivaihteisto, joka on hienostunut ja C-luokkaan sopiva. C-luokan malleissa ei ole tehtaalta saatavana 4MATIC AWD -järjestelmää, mutta sen saa lisävarusteena noin 2 000 dollarilla.

Mercedes C300 – Voimanlähde

Mercedes C300:ssa on 2,0 litran 4-sylinterinen moottori, joka tarjoaa 255 hv ja hyödyntää Mercedes-merkkistä EQ Boost -mild-hybriditeknologiaa. Tämä järjestelmä pystyy tilapäisesti lisäämään C300:een 20 hv:n lisätehon, jonka ansiosta C300 saavuttaa nopeuden 100 km/h paikaltaan 5,9 sekunnissa.

C300 kulkee kaupungissa 23MPG ja maantiellä noin 34MPG, kun taas yhdistetty kulutus on noin 27MPG, mikä on todellakin hyvä tulos 255hv:n luksussedanille. C300:n mukana tulee 9-vaihteinen automaattivaihteisto, joka on suunnattu nopeaan kiihtyvyyteen ja saumattomiin vaihtoihin, mikä tarkoittaa, että C300 tuntuu oikein kotoisalta.

  Mercedes-Benz S-luokan luotettavuus

Kaikki C-luokan mallit toimitetaan tehtaalta RWD-ajoneuvolla, mutta voit päivittää 4MATIC-malliin 2000 dollarin lisämaksusta. Vanhemmissa C-luokan malleissa käytettiin arkaaisempaa, mutta kiistatta mielenkiintoisempaa 3,0 litran 6-sylinteristä moottoria, joka tarjoaa 200-250 hv.

Tämä moottori ei ole läheskään yhtä taloudellinen kuin uusi 2.0L-moottori, mutta se tuntuu tukevammalta. Vanhemmista C300-malleista löytyvät automaattivaihteistot ovat parempia kuin A4:ssä, mutta eivät yhtä hyviä kuin BMW:n 3-sarjassa.

Mercedes C300 – muotoilu ja alusta

Mercedes C300 ei näytä kovinkaan paljon erilaiselta kuin muut C-luokan mallit, lukuun ottamatta tietenkin AMG-malleja. Tämä tarkoittaa, että C300 näyttää komealta ja hienostuneelta aivan kuten mikä tahansa muukin Mercedes-sedan. Se ei ehkä näytä yhtä urheilulliselta tai dynaamiselta kuin BMW, mutta voit aina valita AMG-varustelun, joka todellakin tekee autosta paljon aggressiivisemman.

Alustan osalta C300 on viritetty ennen kaikkea mukavuutta silmällä pitäen, ja se on melko selvää heti, kun astut C300:n rattiin. Joidenkin mielestä se on liian senioriystävällinen, kun taas toiset ovat sitä mieltä, että C300:n pitäisi olla mukava ja mahdollisimman komea.

C300 on saatavana myös coupe-, avoauto- ja farmarimallina. Coupé-versio on paljon dynaamisemman näköinen ja nuorekkaampi, kun taas cabriolet on lähinnä naisten suosiossa. Kombi-versio ei ole kovin suosittu Saksan ulkopuolella, mutta se on näistä vaihtoehdoista käyttökelpoisin ja käytännöllisin.

  Mitkä Mercedes on kauko-ohjauksella pysäköinti

Kaiken kaikkiaan C300 ajaa niin kuin näyttääkin, eli hienostuneesti, mukavasti ja ylellisesti.

Mercedes C300 – Luotettavuus ja mahdolliset ongelmatekijät

Mercedes C300 ei ole markkinoiden luotettavin kompakti luksussedan, mutta jos huollat sitä oikein, voit todennäköisesti nauttia siitä vuosikymmeniä. C300:n yleisimmät ongelmat liittyvät öljyvuotoihin, ohjauspyörän mekanismiin liittyviin ongelmiin, sähköongelmiin ja ei-toivottuun tärinään ajon aikana.

Useimpien näistä tiedetään vaivaavan vanhempia C300-malleja, mutta uusimmissakin malleissa on usein sähköongelmia. Tämä ei ole mikään yllätys, sillä C300 on uskomattoman monimutkainen auto, ja tällainen monimutkaisuus aiheuttaa väistämättä ongelmia jonkin ajan kuluttua.

Mercedes C300 – Arvo ja käytännöllisyys

Upouusi 2022 C300 maksaa noin 43 000 dollaria, ja hintalappu voi nousta paljon korkeammaksi, jos sen saa kokonaan lisävarusteena. Kaikkien ylellisten Mercedes-sedaanien tiedetään romahtavan arvossaan ensimmäisten viiden omistusvuoden aikana, mikä on enemmän tai vähemmän vakio luokassa.

Käytännöllisyydeltään C300 on kohtuullinen, mutta ei lähelläkään luokkansa kärkeä useimmissa asioissa. Istumatilaa riittää neljälle isommalle aikuiselle, mutta tavaratila on heikompi, etenkin Audi A4:ään verrattuna.

FAQ-osio

Onko Mercedes C300 sen arvoinen?

Mercedes C300 on todellakin sen arvoinen, jos etsit kompaktia luksussedania, jossa mukavuus ja tekniikka ovat kauniisti tasapainossa. Se ei ehkä ole luokkansa johtava luotettavuuden suhteen, mutta jos huollat sitä oikein, sen pitäisi kestää pitkään.

Vanhempia C300-malleja on hieman vaikeampi suositella, vaikka ne ovatkin tällä hetkellä suhteellisen edullisia. Hyvä puoli on se, että lähes kaikkiin C-luokkasukupolviin on saatavilla paljon varaosia, joten sinun ei pitäisi koskaan joutua odottamaan C300:n korjausta kovin pitkään.

  Onko GLA45 todellinen AMG?

Mikä C300-sukupolvi on paras?

Vuoden 2011 C300:aa pidetään usein kaikista parhaimpana C-luokan sukupolvena, koska se on luotettavin ja tarjoaa luonteenomaisen 3,0 litran 6-sylinterisen moottorin, jossa on noin 230 hv. Tämä C300-sukupolvi on paras siksi, että se tarjoaa loistavan moottorin, joka ei ehkä ole yhtä tehokas eikä tehokas kuin uusimmat C300-mallit, mutta se on paljon luontevampi.

Se myös maksaa paljon vähemmän kuin kaikki sen jälkeen tulleet C300-mallit. Lopuksi vuoden 2011 C300 näyttää hyvältä, koska muotoilu on vanhentunut todella hyvin.

Onko Mercedes C300 turvallinen auto?

Mercedes C300 on todellakin turvallinen auto, koska Mercedes on aina asettanut turvallisuuden etusijalle. Niinpä kaikki C300-sukupolvet tarjoavat luokan johtavat turvallisuuslukemat, mutta vain jos valitset kaikki ohjelmalliset apujärjestelmät.

Kaiken kaikkiaan, jos turvallisuus on huolenaiheesi, sinun kannattaa todellakin harkita C300:aa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z