Mercedes E220 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes E220 -malli on moottorivalinta useimmille arvoa arvostaville Mercedes E -luokan ostajille. Kaikissa uudemmissa E-Class-malleissa on 2,0 litran 4-sylinterinen moottori E220-nimimerkillä. Kaikki E220-mallit tarjoavat nykyään vähintään 190 hv, jota pidetään alitehoiseksi tai riittäväksi, riippuen siitä, keneltä kysyt.

Joka tapauksessa voit todennäköisesti hyötyä 4-sylinteriseen moottoriin liittyvästä suuremmasta tehokkuudesta. Useimmat taksinkuljettajat valitsevat yleensä E220-mallin, koska sen tiedetään yleisesti kestävän satoja tuhansia kilometrejä tarvitsematta suurempia peruskorjauksia.

E220-mallin tiedetään toisinaan vuotavan öljyä, ja E220-mallin jousitukseen liittyy muutamia varoituksia, erityisesti korkeamman ajokilometrimäärän mallissa. Ylikuumeneminen ylikuormituksesta johtuen ja mahdollisesti viallinen vesipumppu tekevät E220-mallista tunnetusti myös hieman päänvaivaa.

Joka tapauksessa, jos huolehdit E220:sta asianmukaisesti, sinun ei pitäisi olla kovin huolissasi. E220:n varusteluettelo ei ole yhtä kattava kuin joissakin korkeamman hintaluokan E-luokan malleissa, mutta sitä voi päivittää lukemattomilla Mercedeksen lisävarustepaketeilla.

Mercedes E220 – Voimanlähde

Mercedes E220 -nimimerkki viittaa 2,0 litran bensamoottoriin, joka pystyy tuottamaan noin 200 hv ja 300 Nm vääntöä. Kaikissa uudemmissa E220-malleissa on automaattivaihteisto, mutta joihinkin vanhempiin E220-malleihin oli saatavana jopa manuaalivaihteisto, erityisesti Euroopassa.

E220-moottori tunnetaan kestävyydestään ja tehokkuudestaan, ja siksi sitä käytetään yleisesti useimmissa taksiautoissa Euroopassa. Mercedes tarjoaa myös 220-dieselmoottoria, joka on yksi suosituimmista moottoreista Euroopassa, erityisesti C-luokassa.

Oli miten oli, tämän moottorin pitäisi kestää pitkään, jos pidät siitä asianmukaista huolta. Useimmat Mercedes-asiakkaat suosivat tosiaan 6-sylinteristä moottoria niinkin suuressa autossa kuin E-luokka, mutta jos olet enemmän arvoonsa keskittyvä asiakas, joka arvostaa tehokkuutta enemmän kuin voimaa, E220 on paras valinta näistä autoista.

  Voiko Mercedestä ajaa ilman apuakkua?

Mercedes E220-mallit tulevat tehtaalta RWD-autoina, mutta voit maksaa keskimäärin 2 000 dollaria lisää, jos haluat 4MATIC AWD -järjestelmän.

Mercedes E220 – muotoilu ja kori

Mercedes E220 on ulkonäöltään melko samanlainen kuin kaikki muutkin ei-AMG:tä käyttävät E-luokan mallit, mikä tarkoittaa sitä, että E220-mallien tunnistaminen ylemmistä malleista on mahdollista vain äänen ja takana olevan nimikyltin perusteella. Tämä toimii E220-asiakkaiden eduksi, koska saat periaatteessa saman visuaalisen paketin vähemmällä rahalla.

Voit päivittää premium-varustetasoihin, joita ovat Avantgarde-, Classic-, Premium-, Sport-, Luxury-, Elegance- tai AMG-varustetasot E-Class-sukupolvesta riippuen. Useimmat ihmiset pitävät AMG-malleja parhaimman näköisinä, koska niissä on samaan aikaan aggressiivisempi ja hienostuneemman näköinen muotoilu.

Kuten aiemmin todettiin, jos E220-mallista poistetaan nimilappu, on melko vaikea tietää, onko kyseessä 6-sylinterinen vai 4-sylinterinen E-Class. Toinen tapa sanoa se on katsoa pakoputkia, koska 6-sylinterisissä Mercedes-malleissa on yleensä putket molemmilla puolilla.

Autoteollisuuden nykytrendi näyttää kuitenkin suosivan väärennettyjä pakojärjestelmiä, mikä käytännössä mitätöi tämänkin tunnistustavan.

Mercedes E220 – Tehokkuutta ja käytännöllisyyttä

Mercedes E220 -malli on arvomestari, koska se tarjoaa kaikista E-Klasse-malleista parhaan kilometrilukeman. Näin on kuitenkin vain, jos et aja 4-sylinteristä E-Klassea liikaa, sillä siinä tapauksessa 6-sylinterinen E-Klasse on itse asiassa taloudellisempi.

Jos kuitenkin haluat taloudellisimman E-Klasse-mallin, sinun kannattaa keskittyä E220 CDI -dieselmalleihin, jos niitä on saatavilla. Käytännöllisyyden kannalta ei ole merkitystä, valitsetko E220:n vai minkä tahansa muun E-Klasse-mallin, sillä ne ovat kaikki yhtä luotettavia.

  Parhaat auton ilmanraikastimet Mercedesille

Mercedes E220 – Yleiset ongelmat ja luotettavuus

Mercedes E220:n moottori on tehty kestämään pitkään, jos huolehdit siitä asianmukaisesti. Tämä tarkoittaa auton ja moottorin huoltamista aina tarvittaessa. Jos teet näin, voit nauttia E220-autostasi pitkään.

Näiden moottoreiden tiedetään toisinaan vuotavan öljyä, ja ne ovat toisinaan tunnettuja ylikuumenemisesta, varsinkin jos niitä painostetaan todella kovaa. Joissakin E-Klasse-sukupolvissa tiedetään olevan viallinen vesipumppu, joka vain kiihdyttää tätä ongelmaa.

Kaiken kaikkiaan E220 on luotettava auto, koska se on tehty kestämään. Jos diesel 220 CDI -vaihtoehto on saatavillasi, kannattaa ostaa se, koska se tarjoaa enemmän kuin 220 bensiiniversiot, joita löytyy useimmista E-Klasse-malleista, lukuun ottamatta uudempia malleja.

UKK-osio

Riittääkö Mercedes E220?

Jos haluat todellisen Mercedes E-Class -kokemuksen, sinun kannattaa päivittää 6-sylinteriseen moottoriin, koska 6-sylinterinen moottori tuntuu luonnollisemmalta ja on paljon tehokkaampi. Jos et kuitenkaan välitä tehosta ja haluat nauttia autostasi mahdollisimman usein, 4-sylinterinen moottori on todennäköisesti parempi valinta, koska se on halvempi käyttää.

Et tarvitse 6-sylinteristä moottoria sinänsä nauttiaksesi Mercedeksestä kunnolla, koska todellinen Mercedes-kokemus vaatii enemmän. Jos arvostat arvoja, on parempi valita 4-sylinterinen moottori ja käyttää ylimääräinen raha kunkin mallin tarvitsemiin lisävarusteisiin.

Onko Mercedes E220 alitehoinen?

Mercedes E220 -mallit tarjoavat yleensä noin 200 hv, mikä on riittävä joillekin, mutta alitehoinen toisille. Keskikokoinen luksussedan tuntuu tosiaan paljon tukevammalta 6-sylinterisellä moottorilla, mutta 6-sylinterinen moottori ei ole paljon tehokkaampi.

  Mitkä autot ovat samankaltaisia kuin Mercedes A-Class?

Jos todella haluat tehokkaan E-Luokan, sinun on valittava AMG:n 6-sylinteriset moottorit tai vielä parempi AMG:n V8-moottorit.

Tulevatko kaikki tulevat E-Class-mallit käyttämään 4-sylinterisiä moottoreita?

Autoteollisuus on siirtymässä kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää tulevaisuutta, mikä tarkoittaa, että downsizing ja pakkoinduktio tulevat todennäköisesti koskemaan kaikkia uudempia malleja. Uusi C-luokka on nyt saatavilla vain 4-sylinterisillä moottoreilla, jopa C63 AMG, joka tunnettiin 8-sylinterisestä moottoristaan.

On erittäin epätodennäköistä, että uusi E63 käyttää 4-sylinteristä moottoria, mutta muu mallisto perustuu todennäköisesti 4-sylinteriseen hybridi- tai miedohybridimoottoriin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z