Mercedes E270 CDI yleiset ongelmat

Mercedes E270 CDI yleiset ongelmat

Mercedes E270 CDI on keskikokoinen luksussedan, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuoden 1999 W210-mallissa. E270 CDI on saatavana myös W211-mallissa. Molemmat näistä olivat erittäin suosittuja Euroopassa, kun ne tulivat ulos, mutta ovat edelleen melko suosittuja 2. käden markkinoilla, erityisesti W211.

Molempia näistä autoista pidetään huomattavan luotettavina, mutta niitä on huollettava parhaan kykynsä mukaan. Yleisimmät E270 CDI -ongelmat liittyvät moottoriin, öljyvuotoihin, ylikuumenemisongelmiin, meluisaan moottoriin ja elektroniikkaan.

Monet näistä voivat tuhota auton, mikä tarkoittaa, että asianmukainen huolto on välttämätöntä. Dieselmoottoreissa on omat ongelmansa ja haittapuolensa, mutta kukaan ei voi kieltää, että ne ovat mestareita tehokkuuden suhteen, varsinkin jos ajelet usein moottoritienopeuksilla.

Niin tai näin, E270 CDI voi silti olla varsin miellyttävä matkustaja, vaikka se onkin nykypäivän standardeihin nähden suhteellisen vanha auto. Oli miten oli, jotkut ihmiset ovat jo kyllästyneet kattaviin ylisuunniteltuihin autoihin ja haluavat vain jotain yksinkertaista, joka toimii joka kerta, ja se on E270 CDI pähkinänkuoressa.

Mercedes E270 CDI -moottorin ongelmat

E270 CDI-moottori on 2,7 litran 5-sylinterinen rivimoottori, jossa on yli 170 hv. Tätä moottoria kehutaan jatkuvasti sen luotettavuudesta ja kyvystä voittaa joukko ongelmia ennen kuin se lopulta saavuttaa muutaman sadantuhannen kilometrin rajan. Tämän moottorin yleisimmät ongelmat liittyvät tiivisteeseen, sillä sen tiedetään usein irtoavan.

Hehkutulppien tiedetään joskus poksahtavan ulos, mikä voi aiheuttaa moottorin syttymishäiriöitä. Kaiken kaikkiaan moottori voi joskus olla epäröivä, eikä se ole kaikkein herkimmin reagoiva moottori. Joka tapauksessa, jos teet kaikki määräaikaishuollot asianmukaisesti, moottori kestää todennäköisesti vuosikymmeniä.

  Mercedes Benz SL-luokan luotettavuus

Mercedes E270 CDI öljyvuodot

Ensimmäinen E270 CDI esiteltiin 1990-luvun lopulla, mikä tarkoittaa, että se on nyt yli 30 vuotta vanha. Näiden E270-mallien tiedetään kuluttavan öljyä kuin hullu. W211 E270 CDI on hyvin samanlainen, sillä se on myös raskas öljynkuluttaja. Syynä tähän on joko se, että auto on vanha, tai se, että auto vuotaa öljyä.

Jos aiot ostaa käytetyn E270 CDI:n, muista käydä läpi kaikki tiivisteet varmistaaksesi, ettei öljyä vuoda mihinkään. Jos vuotaa, tee painekoe ja paikanna kaikki vuotokohdat. On mahdollista, että osa tiivisteistä on kulunut ja ne on vaihdettava. Huuhtele koko järjestelmä ja täytä auto upouudella öljyllä.

Mercedes E270 CDI:n ylikuumenemisongelmat

Yksi E270 CDI:n vakavimmista ongelmista on moottorin ylikuumeneminen. Tämä johtuu siitä, että moottorin jäähdytysjärjestelmä ei useinkaan pysty jäähdyttämään autoa, jos siinä on jotain vikaa. Monet omistajat ovat raportoineet, että auton lämpötila on noussut selvästi yli turvallisen raja-arvon, varsinkin jos kaasua on painettu paljon.

He myös toteavat, että jäähdytysjärjestelmän tyhjennys ei auta, mutta jos jäähdytysjärjestelmä tyhjennetään ja paineistetaan uudelleen, pitäisi olla hyvä. Jäähdyttimen lamellit on myös puhdistettava, sillä niillä on taipumus tukkeutua ajan myötä liasta ja roskista.

Mercedes E270 CDI -moottorin äänekäs toiminta

Mercedes tunnetaan luotettavista ja tehokkaista dieselmoottoreista, jotka voivat kestää koko eliniän, mutta Mercedes on myös merkki, joka ylpeilee hienostuneisuudellaan ja ylellisyydellään. Dieselmoottori ei luonnostaan ole koskaan hienostunut, mutta jotkut merkit, kuten VW ja Jaguar, osaavat kyllä saada dieselmoottorin kuulostamaan hienostuneelta.

  Onko GLA naisten auto?

Mercedes liittyi tähän joukkoon muutama vuosi sitten, mikä tarkoittaa, että aiemmat Mercedes-dieselmoottorit kuulostavat joskus traktoreilta. E270 CDI -mallissa oleva 2,7-litrainen 5-sylinterinen rivimoottori on yksi tällaisista moottoreista, koska se kuulostaa kolisevalta, erityisesti tyhjäkäynnillä. Valitettavasti tälle ei voi tehdä mitään.

Mercedes E270 CDI:n sähköongelmat.

Vanhat Mercedes-mallit kamppailevat sähköjärjestelmän jatkuvan toimivuuden ylläpitämisen kanssa. Tämä ei ole mitään tavatonta lähes kaikille automerkeille, varsinkin kun Mercedes pyrkii aina tarjoamaan sinulle kaikki mahdolliset ominaisuudet. E270 CDI -mallin yleisimmät sähköongelmat liittyvät ulkovalaistukseen, sähkötoimiseen takaluukkuun, sähkötoimisiin ikkunoihin ja sisätilojen klusterinäyttöön liittyviin ongelmiin.

E270 CDI voi joskus kärsiä myös generaattoriin ja akkuun liittyvistä ongelmista.

UKK-osio

Minkä Mercedes E270 CDI:n ostaisin?

Paras Mercedes E270 CDI -malli on epäilemättä W211, mutta myöhemmät mallit, koska ne ovat paljon luotettavampia ja myös uudempia. Mercedes on yksi niistä merkeistä, jotka tekevät jatkuvasti erilaisia muutoksia autoon sen tuotantokauden aikana, mikä tekee siitä luotettavamman ja pitkäikäisemmän.

Siksi myöhemmät W211 E270 CDI -mallit ovat parhaita. Lisäksi W211 on paljon uudempi kuin W210, koska näillä kahdella ei ole paljon yhteisiä osia keskenään. W210 on nyt hieman liian vanha ajettavaksi päivittäin, ja on paljon mielenkiintoisempia vanhoja Mercedes-malleja, jotka voi ostaa W210:n hinnalla.

Miksi ihmiset pitävät dieselmoottoreista?

Dieselpolttoaine on energiatiheämpää kuin bensiini, mikä tarkoittaa, että saat kaiken kaikkiaan tehokkaamman käyttökokemuksen, varsinkin jos ajelet usein moottoritiellä. Dieselmoottorit ovat sertifioituja vetoautoja, mikä tarkoittaa, että useimmat ihmiset, jotka käyttävät autoja työkäyttöön, valitsevat dieselin. Tästä syystä myös useimmat yhdysvaltalaiset raskaat kuorma-autot ovat dieselkäyttöisiä.

  Missä Mercedes-malleissa on ympäristön valaistus

Joidenkin arvioiden mukaan dieselautojen polttoainetehokkuus on 20-40 prosenttia parempi kuin bensiinikäyttöisten vastaavien autojen. Diesel on luotettavampi, vähemmän syttyvä ja sitä on edelleen hyvin helppo saada.

Onko järkevää ostaa käytetty Mercedes-luksussedan?

Käytettyä Mercedes-luksussedania ei osteta järjen, vaan sydämen perusteella. Syy tähän on yksinkertainen, nämä autot eivät ole halvimpia ylläpitää, vaikka ne ovat myös kalliita siihen nähden, mitä ne ovat. Jotkin autot, kuten W211, säilyttävät edelleen kohtuullisen arvonsa, ja samalla rahalla voi ostaa 10 vuotta uudemman auton.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z