Mercedes E320 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes E320 esiteltiin ensimmäisen kerran viime 90-luvulla W210-sukupolvea varten, ja toisen sukupolven 2003 W211 E350 oli myös viimeinen E320-malli, koska sen tuotanto lopetettiin vuonna 2009, ja se korvattiin myöhemmin E350:llä W212-sukupolvea varten.

W210 E320 on nyt melko vanha auto ja useimmat näiden ostamisesta kiinnostuneet haluavat ne viikonloppuristeilijöiksi ja harrasteajoneuvoiksi. W211 on itse asiassa paljon yleisempi jokapäiväisenä kuljettajana, ja todennäköisesti näet muutaman tällaisen auton päivittäisen työmatkasi aikana.

Sekä W210- että W211-E320-malleissa käytetyt moottorit ovat 6-sylinterisiä moottoreita, jotka olivat tuolloin keskitason E-luokan moottorikokoonpanoja. Nämä moottorit on tehty tehokkaiksi, tasaisiksi ja niihin yhdistettiin useimmiten aina automaattivaihteisto.

Sekä W210- että W211 E320 -mallit ovat luksusautoja, ja niillä pystyy ajamaan sujuvasti vielä nykyäänkin. Ne ovat kuitenkin myös suhteellisen ongelmallisia, ja monet jousitukseen, moottoriin, turvatyynyihin ja sähköihin liittyvät ongelmat aiheuttavat tunnetusti paljon päänvaivaa.

Mercedes E320 – Voimanlähde

90-luvun lopun W210 E320-mallissa on 3,2 litran V6-moottori, joka tarjoaa 220 hevosvoimaa ja 232 hevosvoiman vääntöä. Nämä teholuvut olivat melko vahvat 1990-luvulle, ja ne ovat enemmän kuin riittävät W210-alustalle. W210 E320 tulee takavetoisena autona, joka on kytketty nelivaihteiseen automaattivaihteistoon.

2000-luvun alun W211 E320 käyttää myös 3,2 litran V6-moottoria, jossa on 225 hv ja 232 lb-ft vääntöä. Tämä on suurin piirtein sama moottori kuin W210-mallissa, ja ainoa ero on hieman parempi polttoainetaloudellisuus W211-mallissa. W211 E320 on saatavana myös takavetoisena, ja siihen on yhdistetty kehittyneempi 5-vaihteinen automaatti.

  Mercedes S550:n yleiset ongelmat

Sekä W210 että W211 ovat riittävän tehokkaita jopa nykypäivän standardien mukaan. Monet Mercedes-harrastajat pitävät 3.2 V6-moottoria kelpo moottorina, vaikka siinä tiedetäänkin olevan ongelmia hihnojen ja hihnapyörien kanssa, mikä voi saada koko auton melko aikaisin eläkkeelle.

Kaiken kaikkiaan nämä voimanlähteet kestävät aikaa, mutta vain, jos niitä huolletaan asianmukaisesti.

Mercedes E320 – Muotoilu ja alusta

W210 E320 hyödyntää Mercedeksen klassista maajahdin muotoilua, jossa on kaksi edessä olevaa pyöristettyä ajovaloa, jotka ovat nykyään ikonisia. Auto on pitkä, leveä ja matala, ja sen voi helposti erehtyä myöhemmin tulleesta Mercedes CL:n ensimmäisestä sukupolvesta, joka oli S-luokan coupe-versio.

W211 E320 tarjoaa myös ikonisen Mercedes-muotoilukielen, mutta se on silta vanhempien laatikkomallisten Mercedes-sedanien ja uudempien mallien virtaviivaisemman muotoilukielen välillä. Molempia näistä on saatavana myös farmarimallina, mutta sedan-versiot olivat aina ja ovat edelleen paljon suositumpia.

Molemmat näistä autoista on sijoitettu täysimittaisiksi luksussedaneiksi, mikä tarkoittaa, että ne on suunniteltu pitkiin moottoritieajeluihin äärimmäisen mukavasti. Ne eivät ole kovin dynaamisia, ja jos yrität ajaa niillä muutaman mutkan läpi kovaa vauhtia, hidastut todennäköisesti ensimmäisen mutkan jälkeen, sillä molemmissa autoissa on paljon korin kallistelua.

Mercedes E320 – Luotettavuus ja mahdolliset ongelmatekijät

Tässä kohtaa sekä W210:n että W211:n vetovoima alkaa kadota, sillä näissä tiedetään olevan vakavia ongelmia monien auton elintärkeiden osien kanssa. W210 on tunnettu etukierrejousien räjähdyksistä, jotka voivat johtaa jopa hallinnan täydelliseen menettämiseen.

  Mitkä Mersut ovat turboahdettuja?

Molemmat kärsivät myös kaikenlaisista sähköongelmista, ja W211:n tiedetään kärsivän polttoainevuodoista, jotka voivat johtaa jopa tulipaloon. Jos kuitenkin huollat niitä ja pidät aina tarkkaan silmällä huoltotietoja, voit käyttää sekä W210:tä että W211:tä pitkään.

Mercedes E320 – Arvo ja käytännöllisyys

W210 oli uskomattoman suosittu, ja W211 on itse asiassa yksi kaikkien aikojen parhaiten myydyistä Mercedes-autoista, mikä tarkoittaa, että niitä on paljon liikkeellä, ja ne saa kohtuuhintaan. Koska niitä on kuitenkin niin paljon ja koska ne ovat niin halpoja, on paljon vaikeampaa löytää kunnossa olevaa autoa.

Käytännöllisyydeltään molemmat näistä autoista ovat tilavia, mutta ne eivät tarjoa yhtä paljon tilaa kuin nykyiset E-Class-mallit. Siitä huolimatta sekä W210 että W211 eivät tuota pettymystä käytännöllisyyden suhteen.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa W210 vai W211 E320?

W211 on parempi auto, se tarjoaa paremman vaihteiston, mukavamman ajomukavuuden ja se on paljon yhteensopivampi uudemman yleisen tekniikan kanssa. Kaikki riippuu kuitenkin näistä kahdesta mallista, joita tarkastelet, sillä kilometrien määrä ja yleinen kunto ovat keskeisiä tekijöitä, jotka sinun on otettava huomioon, jos olet kiinnostunut uudesta E320:sta.

Vaikka kumpikin näistä voi olla kunnollinen, sinun on parempi katsoa W212 E-Klassea, koska se on paljon parempi lähes kaikissa tapauksissa ilman, että se maksaa paljon enemmän.

  Onko Mercedes luksusauto Saksassa?

Ovatko W210- ja W211-Mersun autot turvallisia?

Sekä W210 että W211 ovat nykyään melko vanhoja, mikä tarkoittaa, että ne eivät hyödy kaikesta nykyaikaisesta turvallisuustekniikasta. Niissä ei ole edes peruutuskameraa, ja ainoa niiden tarjoama turvatekniikka ovat turvatyynyt, joissa on usein ongelmia.

Kaiken kaikkiaan 25 vuotta vanhalta autolta ei voi odottaa, että se olisi turvallinen nykypäivän standardien mukaan. Tämä ei tarkoita, että nämä olisivat turvattomia, mutta ne ovat turvallisuudessa kaukana W212 E-Klassea jäljessä.

Onko W211 hyvä perheauto?

Mercedes W210 on aivan liian vanha perheautoksi, mutta W211 on itse asiassa kelpo auto, jos onnistut löytämään sellaisen, jossa ei ole kovin paljon kilometrejä kellossa ja jos kaikki elektroniikka, turvatyynyt ja mekaniikka toimivat mainostetulla tavalla.

Vielä kerran, jos haluat kuljettaa perhettäsi, sinun kannattaa säästää muutama tuhat dollaria enemmän ja hankkia itsellesi W212 E-luokka.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z