Mercedes E350 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes E350 on Mercedeksen keskikokoinen luksussedan, joka kilpailee Audi A6:n ja BMW:n 5-sarjan kanssa. E350 on yksi suosituimmista Mercedes Benzin E-luokan malleista, koska siinä on täydellinen tasapaino ylellisyyden, tehon ja hienostuneisuuden välillä.

E350:n varhaisille iteraatioille on ominaista 3,0 litran 6-sylinterinen moottori, jota monet pitävät täydellisenä valintana E-Class-alustaan. Upouudessa E350:ssä ei enää käytetä 6-sylinteristä moottoria, vaan pienempää, mutta yhtä tehokasta 2,0 litran 4-sylinteristä, joka ei ole tehosta huolimatta kovinkaan jännittävä.

E350 on todellinen keskitason E-Klasse, mikä tarkoittaa, että se on saatavana kaikilla niillä ominaisuuksilla, joita keskikokoiselta Mercedekseltä voi odottaa. Takaveto on vakiovaruste, kun taas 4MATIC maksaa tehtaalta yleensä 2 000 dollaria lisää.

Kaiken kaikkiaan E350 on edelleen paras E-Klasse-malli ostettavaksi, jos haluat kohtuullisen tehokkaan auton, joka ei uhraa tehokkuutta tai mukavuutta. Vaikka uudessa E350:ssä käytetään vähemmän jännittävää 2,0 litran nelisylinteristä moottoria, se on silti loistava auto ja joukon paras valinta.

Mercedes E350 – Voimanlähde

Mercedes esitteli E350:n, E300:n ja E320:n ylellisempinä 6-sylinterisinä versioina E-luokasta, koska 4-sylinterisiä käyttivät lähinnä taksinkuljettajat. Mercedes halusi tehdä eron ”taksi”-E-luokan ja ylellisemmän E-luokan välille tarjoamalla tehokkaampia ja hienostuneempia 6-sylinterisiä moottoreita.

Kaikissa E350-malleissa on joko 3,5 litran 6-sylinteriset moottorit, kuten W212-mallissa, tai 3,0 litran 6-sylinteriset moottorit, kuten uudemmissa malleissa. Molemmat näistä moottoreista tarjoavat 250-300 hevosvoimaa, ja ne ovat myös melko tehokkaita, sillä niiden yhdistetty kulutus on noin 25MPG.

  Mercedes-Benz SLS AMG Luotettavuus

Vaihteistoltaan E350:stä on tarjottu jo vuosikymmeniä vain automaattiversioita, ja vain W211 ja W212 olivat saatavilla manuaalivaihteistolla, jota myytiin pääasiassa Euroopassa. Varhaiset E350:n 5- ja 7-vaihteiset vaihteistot tunnettiin laiskoiksi ja ongelmille alttiiksi, mutta uudemmat ovat paljon hienostuneempia.

Takaveto on vakiona kaikissa E350-sukupolvissa, mutta 4MATIC on saatavana lisävarusteena.

Mercedes E350 – Muotoilu ja alusta

E350 esiteltiin alun perin ylellisempänä versiona 2,0 litran E-Luokasta, ja siihen sisällytettiinkin kevyitä muotoilullisia yksityiskohtia, jotta se erottuisi perustason E-Luokasta. Muotoilulliset yksityiskohdat olivat kuitenkin niin vähäisiä ja merkityksettömiä, ettei kukaan oikeastaan koskaan huomannut niitä.

E-Klasse näytti kuitenkin aina komealta ja hallitsevalta riippumatta siitä, mikä moottori konepellin alla oli. Audi A6:een verrattuna Mercedes vaikutti aina hieman premium-luokkaa ja mukavammalta, mutta 5-sarjaan verrattuna Mercedes tuntui ehdottomasti ylellisemmältä.

E-Klasse on aina viritetty mukavuuteen, ja se on ainoa suunta, johon E-Klasse menee. Mercedes tietää, että loppujen lopuksi kaikki haluavat mukavan auton. BMW 5-sarja on paljon urheilullisempi ajaa, varsinkin jos se on varustettu V8:lla.

Audi A6 on jossain keskellä, sillä se ei tunnu erityisen urheilulliselta eikä mukavalta. Sinänsä A6 on paras kokonaisuus, kun taas E-sarja on mukavin ja BMW 5-sarja on dynaamisin.

Mercedes E350 – Luotettavuus ja mahdolliset ongelmatekijät

Mercedes E350 ei koskaan ollut luokkansa johtava luotettavuuden suhteen, ja se on melko tunnettu tekijä. Tämä ei tarkoita sitä, että E-Klasse olisi huonosti tehty auto, vaan sitä, että E-Klasse tarvitsee asianmukaista ja oikea-aikaista huoltoa, jos haluat sen kestävän mahdollisimman pitkään.

  Mercedes Benz S63 / S65 luokan luotettavuus

Useimmissa E350-malleissa esiintyy sähköongelmia auton lisävarusteissa, kuten sähkötoimisissa ikkunoissa, kojelaudan virheissä ja ongelmallisissa kytkimissä. E350 ei myöskään ole vapaa jousitusongelmista, varsinkaan jos se on varustettu ilmajousituksella, joka tarvitsee asianmukaista huoltoa toimiakseen asianmukaisesti.

Mercedes E350 – Arvo ja käytännöllisyys

Mercedes E350 on aluksi suhteellisen kallis auto, mutta se myös menettää arvoaan uskomattoman nopeasti. Kaikkien tämän segmentin autojen arvo laskee valtavasti ensimmäisinä vuosina valmistuksen jälkeen sekä siksi, että niitä on niin paljon, että niiden ylläpito maksaa paljon rahaa.

Käytännöllisyydeltään E350 on todellinen keskikokoinen sedan, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää niin perhekuljetuksiin kuin VIP-kuljetuksiin. Tämän vuoksi niin monet taksinkuljettajat ympäri maailmaa ovat käyttäneet E-luokan alustaa jo vuosikymmeniä. Tavaratila on kohtuullinen, mutta ei luokkansa johtava, sillä sen kunnian saa Audi A6.

UKK-osio

Onko Mercedes E350 sen arvoinen?

Mercedes E350 on sukupolvesta riippumatta ihana auto matkustaa, sillä se tarjoaa melko paljon tehoa olematta kuitenkaan liian janoinen polttoaineen suhteen. Se menettää kuitenkin nopeasti arvoaan, eikä se pysty kilpailemaan A6:n tiettyjen sukupolvien ja BMW 5-sarjan kanssa.

Jos kuitenkin löydät sellaisen, jossa on kohtuulliset ajokilometrit oikeaan hintaan, sinun kannattaa tarttua siihen. Loppujen lopuksi Mercedes E350 on joka tapauksessa tehty niille, joilla on syvemmät taskut, joten sinun ei pitäisi yllättyä huollon osalta.

  Missä Mercedeksessä on head-up-näyttö?

Onko Mercedes E350 turvallinen auto?

E350 on todellakin turvallinen auto, sillä kaikilla E350-sukupolvilla on erinomainen viiden tähden turvallisuusluokitus. Mercedes keskittyy turvallisuuteen yhtä paljon kuin ylellisyyteen, mikä tarkoittaa, että lähes kaikki Mercedes-mallit ovat mahdollisimman turvallisia. On syytä mainita, että sinun on hankittava auto oikeilla lisävarusteilla, jos haluat sen olevan mahdollisimman turvallinen.

Uudemmissa E350-malleissa on kaikenlaisia turvallisuusominaisuuksia, kuten automaattinen hätäjarrutus, mukautuva vakionopeudensäädin, kaistalla pysymisen avustin, törmäysavustin, väistöjärjestelmät ja paljon turvatyynyjä.

Miksi taksinkuljettajat käyttävät Mercedes E-Class -malleja?

E-Klasse on niin suosittu taksinkuljettajien keskuudessa, koska se tarjoaa riittävästi käytännöllisyyttä ja kuormatilaa ja on samalla mukava ja hienostunut. Ne eivät ehkä ole markkinoiden luotettavimpia autoja, mutta jos niitä huolletaan oikein, niiden pitäisi kestää pitkään.

On syytä mainita, että taksinkuljettajat pitävät enemmän 2,0 litran nelisylinterisistä moottoreista, koska ne ovat luotettavampia ja pitkäikäisempiä ja samalla tehokkaampia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z