Mercedes E350:n yleiset ongelmat

Mercedes E350 on keskitason E-luokan malli, joka on varustettu joko 6-sylinterisellä moottorilla tai uusimmissa E350-malleissa 4-sylinterisellä moottorilla. Sellaisenaan E350:n teho on yleensä 250 ja 300 hv välillä, mikä on enemmän kuin tarpeeksi ylelliselle sedanille.

E350 ei kuitenkaan ole täydellinen, ja monet E350-mallit kärsivät ajan mittaan muutamista mainitsemisen arvoisista ongelmista, kuten tasauspyörästön vuodoista ja jousitusongelmista. Vanhemmissa E350-malleissa esiintyy säännöllisesti myös vaihteistoon liittyviä ongelmia, jotka johtuvat vaihteiston kuluneista osista.

Myös 4MATIC-nelivetojärjestelmän tiedetään vikaantuvan tietyissä E350-malleissa lähinnä 4MATIC-siirtokotelon takia. Sähköongelmat ovat myös melko yleisiä, erityisesti vanhemmissa malleissa, kuten ikkunan säätimen ongelmat.

Kaiken kaikkiaan E350 ei ole maailman luotettavin auto, mutta jos sitä huolletaan oikein ja valitaan suhteellisen vähän kilometrejä ajettu malli, se voi kestää pitkään. Suurin syy siihen, miksi useimmissa E350-malleissa esiintyy ongelmia, on se, että kukaan ei yleensä huolla niitä asianmukaisesti.

Mercedes E350:n tasauspyörästön vuodot

Monien korkeammalla ajokilometrimäärällä ajettujen E-Luokan mallien tiedetään kärsivän tasauspyörästön vuodoista jonkin ajan kuluttua. Tämä ongelma on itse asiassa yleisin E350-malleissa, joten muista huoltaa ja tarkastaa tasauspyörästö huoltoaikataulujen mukaisesti. Lähes kaikki Mercedes-asiantuntijat ovat tietoisia tästä ongelmasta, ja siksi on tärkeää havaita se ajoissa.

Vuodot muodostuvat useimmiten tasauspyörästön kansien ja tiivisteiden ympärille, jotka menettävät suojakykynsä ajan myötä. Tämä aiheuttaa vuodon, joka voi myöhemmin aiheuttaa kaikenlaisia vakavampia ongelmia. Asianmukainen ja oikea-aikainen huolto voi kuitenkin korjata tämän jo varhaisessa vaiheessa.

  Mitä Mercedestä minun pitäisi välttää?

Mercedes E350:n jousitusongelmat

Useimmissa Mercedes-malleissa, joissa esiintyy jousitusongelmia, on Mercedes AIRMATIC-ilmajousitusjärjestelmä, joka tarvitsee jatkuvaa huoltoa toimiakseen. AIRMATIC-järjestelmän korjaaminen maksaa tosiaan melkoisesti, mutta ei ole totta, etteikö näitä voisi ratkaista jo varhaisemmassa vaiheessa.
Yleisimmät AIRMATIC-järjestelmään liittyvät ongelmat liittyvät ilmakompressoriin, joka menettää paineenluovutuskykynsä, jolloin auto ei pysty nousemaan. E350-mallit tunnetaan myös ilmapumpun releiden jumittumisesta, mikä saattaa aiheuttaa kompressorin jatkuvan käymisen ja jopa akun varauksen tyhjentymisen.

Mercedes E350:n vaihteisto ongelmat

On syytä mainita, että vaihteisto-ongelmat liittyvät useimmiten vanhempiin E350-malleihin, koska uudemmat momentinmuunninyksiköt ovat paljon hienostuneempia ja kestävämpiä. Tiettyjen komponenttien, kuten venttiilirungon ja tappiliittimien, tiedetään vikaantuvan jonkin ajan kuluttua, erityisesti vanhemmissa E350-malleissa.

Joissakin E350-malleissa on myös ongelmia vaihteistoa ohjaavan elektroniikan kanssa, varsinkin jos lisäakku alkaa aiheuttaa ongelmia. Kaiken kaikkiaan vaihteisto tarvitsee oikea-aikaisia öljynvaihtoja, jos haluat minimoida komponenttien kulumisen ja saada vaihteiston kestämään mahdollisimman pitkään.

Mercedes E350 4MATIC -ongelmat

4MATIC-siirtokotelo-ongelma on melko usein esiintyvä ongelma useissa Mercedes-malleissa ja erityisesti W212-malleissa. Tällaiset ongelmat ovat yleisempiä korkeammalla ajokilometrimäärällä varustetuissa yksilöissä, mutta on tapauksia, joissa jopa joissakin matalalla ajokilometrimäärällä varustetuissa malleissa esiintyy siirtokotelo-ongelmia.

4MATIC-järjestelmä on yleensä melko luotettava järjestelmä kaikissa uudemmissa Mercedes-malleissa, koska se on paljon kehittyneempi kuin jotkin sen aikaisemmat versiot. Aivan ensimmäiset 4MATIC-järjestelmät olivat paljon ongelmallisempia, ja siksi useimmat ihmiset välttävät niitä.

  Mitä eroa on Mercedes-Benz C- ja E-luokan välillä?

Mercedes E350 sähköongelmat

E350-mallissa tiedetään olevan lukemattomia mahdollisia sähköongelmia, joiden tiedetään aiheuttavan päänvaivaa kaikkialla maailmassa. Tällaisia ongelmia ovat muun muassa johdinsarjaongelmat, ikkunan säätimen ongelmat, kojelaudan tyhjäksi menevät ongelmat, auto ei pysty pysymään tai menemään parkkiin, peruutuskameraongelmat ja palava sähköinen haju ajoneuvon sisällä.

Kaikki tietävät, että E-Class-mallit ovat uskomattoman monimutkaisia, ja siksi useimmat näistä ongelmista ovat edes olemassa. On äärimmäisen vaikeaa tehdä näin monimutkaista autoa ja odottaa sen toimivan asianmukaisesti vuosikymmeniä myöhemmin. Huolto voi ratkaista joitakin näistä ongelmista, mutta niitä ei voi täysin välttää, koska mahdollisia syyllisiä on monia.

UKK-osio

Onko Mercedes E350 luotettava auto?

Mercedes E350 ei todellakaan ole luotettava auto segmentissään, varsinkin kun sitä verrataan Lexus ES:ään. Tämä johtuu siitä, että Mercedes E-luokkaa ei ole rakennettu samalla tavalla kuin ES:ää. Lexus hyödyntää mielellään viimeisimmän sukupolven ominaisuuksia, jos se ei ole 100-prosenttisen varma siitä, että uudemmat ominaisuudet eivät ole riittävän luotettavia.

Mercedes keskittyy enimmäkseen siihen, että sen autot pakataan mahdollisimman innovatiivisella tekniikalla. Siksi useimmat Mercedes-mallit sijoittuvat suhteellisen huonosti useimmissa luotettavuustaulukoissa. Ne vaativat jatkuvaa huoltoa, jos niiden halutaan kestävän pitkään, mutta kukaan ei voi sanoa, että ne ovat riittävän luotettavia.

Onko Mercedes E350 turvallinen auto?

Mercedes E350 on todellakin todella turvallinen auto, sillä Mercedes pitää turvallisuutta yhtenä painopistealueistaan. Useimmat Mercedes-autot, mukaan lukien E350, tarjoavat erinomaisen viiden tähden turvallisuusluokituksen, joka koostuu älykkäistä ohjelmallisista turvaominaisuuksista ja uskomattoman hyvin toteutetuista törmäyspuristusalueista ja turvatyynyistä.

  Onko Mercedes GLA perheauto?

Näin ollen kaikissa uudemmissa E350-malleissa on kaikki tarvittavat turvallisuusominaisuudet, kuten automaattinen hätäjarrutus, törmäyksenestojärjestelmät, kaistavahti, kuolleen kulman valvonta, ristikkäisliikenteen varoitusjärjestelmä ja monet muut, jotka ovat useimmiten lisävarusteita.

Onko Mercedes E350 kallis ylläpitää?

E350:een liittyvät huoltokustannukset ovat todellakin kalliimpia kuin muihin kuin luksusautoihin liittyvät kustannukset. E350:n keskimääräiset vuotuiset korjauskustannukset voivat helposti nousta 1000 dollariin, mutta kaikki riippuu siitä, kuinka vanha auto on ja kuinka paljon sitä on ajettu, varustelutasosta ja siitä, missä sillä on tapana ajaa.

E-luokka on todellinen luksussedan, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa myös todelliset luksussedan huoltokustannukset. Audi A6 3.0 TFSI maksaa hieman vähemmän huoltoa, koska se kuuluu VAG:hen, joka jakaa monia osia eri valmistajien kesken, kun taas BMW 530i on kallein huollettava.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z