Mercedes EQC VS Tesla

Tesla on hallinnut akkusähköautojen markkinoita jo pitkään. Mutta Mercedes EQ -malliston myötä sillä on nyt todellinen haastaja vastassaan. Kumpi on kuitenkin parempi – Mercedes EQC vai Tesla Model X?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat tyylikkään näköisen ja mukavan katumaasturin, jossa on erinomainen suorituskyky, Mercedes EQC on paras vaihtoehto. Mutta jos haluat nopeamman ja kehittyneemmän EV:n, jolla on pitkä toimintasäde, Tesla Model X on ihanteellinen valinta.

Mercedes EQC VS Tesla Model X

Ulkonäkö

Mercedes EQC on komeasti muotoiltu ja näyttää houkuttelevammalta kuin Tesla Model X. EQC:ssä on suuret ajovalot ja valtava säleikkö, joka vie huomion edestä. Toisaalta Model X:ssä on yhden säleikön säleikkö, joka ei ole kovin lumoava pienten ajovalojen kanssa.

Mercedes EQC:n takaosa näyttää yhtä houkuttelevalta kuin etuosa. Siinä on kauniit ja suuret takavalot, kun taas Model X:ssä on yksinkertainen takavalo. Sitä paitsi Tesla Model X näyttää takaa sedanilta, kun taas Mercedes EQC näyttää takaa vielä houkuttelevammalta.

Tesla Model X:stä erottuvat kuitenkin myös sen ainutlaatuiset ja kauniit haukansiipiovet. Kaiken kaikkiaan Mercedes EQC on viehättävämpi kuin Tesla Model X. Sisätilojen osalta molemmat autot ovat kuitenkin poikkeuksellisia.

Tesla Model X:ssä on tilavat sisätilat ja suuri tavaratila. Siihen mahtuu jopa 7 matkustajaa, mikä on erinomaista. 7-tuumainen kosketusnäyttö on Teslan houkuttelevin asia sisätiloissa. Pidät kuitenkin myös Teslan katolta avautuvasta lähes katkeamattomasta näkymästä.

  Miksi Teslan renkaat kuluvat niin nopeasti?

Myöskään Mercedes EQC ei jää jälkeen. Tässä saksalaisessa täyssähköisessä kompaktissa SUV-ominaisuudessa on huippuluokan matkustamo, joka kilpailee edullisesti Tesla Model X:n ja Jaguar I-pacen kanssa. Toisin kuin Model X:ssä, EQC:ssä on suuri näyttö ja useita ohjauspainikkeita. Saat siis normaalin kokemuksen kuin tavallisessa Mercedeksessä.

Suorituskyky

Molemmat näistä autoista suoriutuvat erinomaisesti, ja se riippuu siitä, mitä etsit. Jos kaipaat silkkaa voimaa, Mercedes EQC on sinulle sopiva auto. Mutta jos haluat suorituskykyisen auton, jolla on pitkä toimintasäde, Tesla Model X on oikea valinta.
Mercedes EQC toimii 65 kWh:n akkupaketilla, joka tuottaa poikkeukselliset 402 hv ja 564 lb-ft vääntöä. Toisaalta Tesla Model X:ssä on 75 kWh:n akkupaketti, joka tuottaa 328 hv ja 387 lb-ft vääntöä.

Tesla Model X Plaid -vaihtoehto on kuitenkin tehokkaampi kuin Long Range -vaihtoehto. EQC ja Model X kiihtyvät nopeudesta 0-100 km/h 4,9 sekunnissa. Lisäksi Teslan huippunopeus on parempi, 130 mph, kun taas EQC:n huippunopeus on 122 mph.

Turvallisuus

Turvallisuuden osalta molemmat autot ovat erittäin turvallisia, mutta Tesla on luokiteltu markkinoiden turvallisimmaksi katumaasturiksi. Kiitos ominaisuuksien, kuten Autopilotin, sivutörmäysvaroittimen ja hätähaukkumisavustimien, ansiosta. Mercedes EQC on myös turvallinen ominaisuuksien, kuten PRE-SAFE-teknologian ja useiden muiden kuljettajaa avustavien ominaisuuksien ansiosta.

Hinta

Koska nämä molemmat EV:t ovat ylellisiä, ne ovat melko kalliita kuin tavalliset EV-kompaktimaasturit. Uusi Tesla Model X maksaa noin 91 000 dollaria, kun taas upouusi Mercedes-Benz QC maksaa noin 70 000 dollaria. Huomaa, että hinta riippuu varustuksesta ja lisälaitteista.

  Mitkä ovat parhaat renkaat Mercedes C300:een?

FAQ

Onko Mercedes parempi kuin Tesla?

Molemmat näistä luksusautoista ovat omaa luokkaansa. Mercedes tarjoaa käyttäjille ylellisyyttä, mukavuutta ja erinomaista muotoilua. Toisaalta Tesla tarjoaa käyttäjille mukavuutta, tehoa, kehittynyttä teknologiaa ja suorituskykyä. Molemmilla autoilla on siis jotain mukavaa tarjottavaa.

Jos haluat parhaan ylellisen ICE-auton, Mercedes on paras valinta. Mutta jos haluat parhaan BEV-auton, Tesla on paras vaihtoehto. Mercedes on kuitenkin liittynyt myös BEV-markkinoille ja on tulossa erinomaisia autoja, jotka antavat Teslalle kovaa kilpailua.

Onko Mercedes EQC täyssähköinen?

Kyllä, Mercedes EQC on täyssähköinen. Se on ensimmäinen täyssähköinen Mercedes, jota valmistetaan uusimmassa EQ-perheessä. Se kilpailee edullisesti suosittujen BEV-autojen, kuten Tesla Model X:n, Audi e-Tronin ja Jaguar I-pacen kanssa. Vaikka se on täyssähköinen, se tarjoaa silti ylellisiä ominaisuuksia kuten muutkin Mercedes-mallit.

Ovatko EQC ja Model X 7-paikkaisia?

Kyllä, ne ovat. Vaikka näissä kahdessa autossa on 5 istuinta, ne voidaan laajentaa 7-paikkaisiksi. Molemmat kompaktit katumaasturit ovat tilavia, ja niissä on tarpeeksi tilaa myös seitsenhenkiselle perheelle. Tesla Model X on hieman tilavampi kuin Mercedes EQC.

Lisäksi Tesla Model X:n kolmas rivi on mukavampi kuin Mercedes-Benz EQC:n kolmas rivi. Sen suuremman matkustamon ansiosta.

Kumpi EV on parempi – Audi e-Tron vai Jaguar I-pace?

EV-markkinoista on tulossa kilpailullisemmat kuin koskaan. Mercedes EQC:n ja Tesla Model X:n kompaktimaastureiden lisäksi Audi e-Tron ja Jaguar I-pace ovat muita erinomaisia kompaktimaastureita markkinoilla. Audi e-Tron tarjoaa pehmeän ajon, jossa on ripaus luokkaa.

  Paras käytetty Mercedes Hatchback

Audi e-Tron on myös tilavampi ja tarjoaa siten enemmän mukavuutta ja hienostunutta kyytiä. Jaguar I-pace on sitä vastoin jonkin verran nopeampi, käsiteltävyydeltään parempi ja sen toimintasäde on poikkeuksellinen. Tämän seurauksena sitä on hauskempi ajaa.

Onko Tesla Model X katumaasturi vai sedan?

Tesla Model X on täyssähköinen katumaasturi, jossa on kaksi varustevaihtoehtoa. Siinä on Long Range- ja Plaid-varustevaihtoehdot. Ihmiset sekoittavat Tesla Model X:n yleensä sedaniin sen muodon vuoksi. Tämä crossover on kuitenkin suurempi ja tilavampi kuin sedanit.

Yhteenveto

Mercedes-Benz EQC ja Tesla Model X ovat kaksi markkinoiden parasta kompaktia katumaasturia. Mercedes EQC on kuitenkin parempi auto niille, jotka etsivät ylellistä EV:tä, jossa on erinomainen ulkonäkö, mukavat sisätilat ja pitkä toimintasäde. Tesla Model X sitä vastoin sopii niille, jotka haluavat nopeamman, teknisesti kehittyneen ja luotettavan auton.

Kaiken kaikkiaan molemmat näistä luksusakkujen sähköautoista ovat suorituskyvyltään loistavia, ja niihin mahtuu jopa seitsemän matkustajaa. Niillä on myös erinomainen toimintasäde ja ne toimivat erinomaisesti. Riippumatta siitä, minkä auton valitset, saat lopulta ylellisen, turvallisen ja suorituskykyisen auton.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z