Mercedes GL450 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes GL-luokka on täysikokoinen Mercedes-luksusmaasturi, johon mahtuu jopa seitsemän matkustajaa, yksi tai kaksi koiraa ja kasa matkatavaroita. GL-luokka tai nyt uudelleen nimetty GLS-luokan Mercedes-maasturi on suunnattu niille, jotka haluavat maksimoida tilan ja hyödyllisyyden tinkimättä kuitenkaan mukavuudesta, ylellisyydestä ja tekniikasta.

GL-mallin ensimmäinen sukupolvi (X164) oli tuotannossa vuosina 2006-2012, ja se korvattiin myöhemmin X166-sukupolvella. X166 oli tuotannossa vuosina 2012-2019, ja se korvattiin myöhemmin GLS-luokalla Mercedeksen uutena täysikokoisena luksusperheen katumaasturina.

Muotoilullisesti X164 näyttää jonkin verran korotetulta versiolta keskikokoisesta ML-mallista, mikä tarkoittaa, että se näyttää aggressiiviselta, utilitaristiselta ja tyylikkäältä. X166 näyttää hieman erikoisemmalta Mercedeksen uuden ajovalotekniikan, luotettavamman alustan ja paljon enemmän tekniikkaa ansiosta.

GL450:ssä käytetään 8-sylinteristä moottoria, mikä tarkoittaa, että se sijoittuu aivan Mercedeksen katumaasturimalliston kärkeen. Se tarjoaa runsaasti tilaa, jopa seitsemän istumapaikkaa ja paljon tavaratilaa. Arvoltaan GL tarjoaa hyvää vastinetta, mutta sen ylläpito maksaa melko paljon rahaa.

Mercedes GL450 – Voimansiirtojärjestelmä

GL450:n ensimmäisessä sukupolvessa käytetään 4,7-litraista V8-moottoria, joka tarjoaa 335 ja 339 hevosvoiman vääntöä. Se toimitetaan yksinomaan Mercedes 7G-Tronic -automaattivaihteiston kanssa. Tämä moottori on tunnettu vetovoimastaan ja vaivattomasta suorituskyvystään uhraamatta pehmeyttä ja hienostuneisuutta.

GL450:n 2. sukupolvi käyttää samaa moottoria, mutta teho on kasvanut 362 hv:hen ja 406 lb-ft vääntömomenttiin. Tässä GL450:ssä käytetään uudempaa, hienostuneempaa ja tehokkaampaa 9G Tronic -automaattivaihteistoa.

  Mitkä ovat urheilulliset Mercedes-mallit?

GL450 on GL-luokan perustaso, mutta se tarjoaa enemmän kuin tarpeeksi vetovoimaa useimmille. 450-malli on myös joukon tehokkain, sillä molemmat GL450-mallit saavuttavat kohtuullisen 18-22MPG:n yhdistetyn kulutuslukeman.

Mercedes GL450 – Muotoilu ja alusta

Kuten alussa mainittiin, GL450:n ensimmäinen sukupolvi lainaa muotoilun piirteitä keskikokoisesta ML-luokasta. Tämä tekee X164:stä melko aggressiivisen näköisen, jossa on korostetut olkapäät ja melko näyttävä etusäleikkö. Ajokorkeutta on nostettu, mutta GL450 ei ole mikään täysiverinen maastoauto.

GL450:n toisessa sukupolvessa on nykyaikaisempi muotoilu täysin uuden säleikön, uusien LED-monivaloajovalojen ja tyylikkäämmän siluetin ansiosta. X166 ei näytä yhtä aggressiiviselta kuin X164, mutta se on silti useimpien ihmisten silmissä komentavan näköinen.

GL450:n alusta ja jousitus on räätälöity ensisijaisesti mukavuutta ja matkantekoa ajatellen. Korilla on taipumus kallistua melko paljon, ja jos tähän yhdistetään korkea painopiste ja paljon painoa, huomaat heti, että GL450 on mukava maasturi eikä mitään muuta.

Mercedes GL450 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

GL450:n molempia sukupolvia pidetään luotettavina, mutta X166 on paljon luotettavampi kuin X164. Molempien ylläpito maksaa paljon rahaa, ja asianmukainen huolto on välttämätöntä, ilman sitä nämä maasturit eivät kestä pitkään.

Yleisimpiä ongelmia, joita näissä maastureissa esiintyy, ovat sähköongelmat, jousitusongelmat (erityisesti jos ne on varustettu AIRMATIC-jousituksella), turvatyynyongelmiin liittyvä pelätty Takatan takaisinkutsu, moottoriongelmat ja mahdolliset ohjaustehostinongelmat.

  Mitkä ovat kaikkien aikojen parhaat Mercedes-mallit?

Mercedes GL450 – Arvo ja käytännöllisyys

Runsaasti käytetyn, paljon ajetun X164 GL450:n voi löytää noin 10 000 dollarilla. Näitä ei kannata etsiä, sillä niiden ylläpito on yleensä kallista, vaikka alkuperäinen käytetyn hinta vaikuttaisikin houkuttelevalta. Ensimmäisen sukupolven GL450:een kannattaa käyttää noin 17 000-20 000 dollaria, jos haluaa suhteellisen kunnollisen yksilön.

Toisen sukupolven GL450:n saa halvimmillaan noin 15 000 dollarilla, kun taas parhaat X166 GL450 -mallit maksavat yli 40 000 dollaria. Sinun pitäisi käyttää vähintään 27-32 000 dollaria tällaiseen, jos haluat kunnollisen yksilön, jolla ei ole kovin paljon kilometrejä kellossa.

GL:n molemmat sukupolvet ovat käytännöllisyydeltään parempia kuin kaikki muut Mercedeksen maasturit. Niissä on paljon tilaa, paljon lokeroita ja säilytystiloja, ja ne tarjoavat samalla loistavan näkyvyyden ympäriinsä. Ne on suunniteltu perhekäyttöä silmällä pitäen, mikä tarkoittaa, että ne ovat edelleen valtavan hyviä perheautoja.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes GL450?

Tämä riippuu siitä, kuinka paljon olet valmis käyttämään uuteen autoon ja tarvitsetko edes niin suurta autoa kuin GL. Sinun on myös pidettävä mielessäsi, että nämä täysikokoiset käytetyt luksusmaasturit maksavat yleensä melko paljon rahaa ylläpitoon, mikä on jotain, mitä sinun on tehtävä, jos haluat sen kestävän.

Kaiken kaikkiaan GL450 on loistava auto perheille, sillä se tarjoaa paljon tilaa ja on samalla todella turvallinen auto. 4,7 litran V8-moottori riittää useimmille enemmän kuin hyvin, eikä GL63 Storming V8 -malli ole oikeastaan välttämätön tällaiselle ei-dynaamiselle autolle.

  Sopivatko Mercedesin vanteet Fordiin

Onko GL450 turvallinen?

Koska suurimman osan GL- ja GLC-luokan katumaastureista ostavat isommat perheet, GL:n on oltava turvallinen, jotta sitä ylipäätään myytäisiin. Siksi Mercedes on nähnyt paljon vaivaa varmistaakseen, että GL täyttää kaikki nykyajan turvallisuusstandardit.

GL450:n ensimmäinen X164-sukupolvi on turvallinen, mutta siitä puuttuu monia nykyaikaisia ohjelmallisia turvaominaisuuksia. Pelätty Takatan takaisinkutsu teki näistä autoista suhteellisen turvattomia turvatyynyjen osalta, joten tarkista ehdottomasti, että tarkastamassasi mallissa ei ole näitä ongelmia. GL450:n toinen sukupolvi on kuitenkin paljon turvallisempi varustetasosta riippumatta.

Onko GL450 hyvä maastoauto?

GL450:n kaikki sukupolvet pärjäävät lievässä ja kohtalaisessa maastoajossa, mutta ne eivät ole maastoautoja, eivät läheskään. Ne ovat aivan liian painavia, liian pitkiä ja liian suuria. Tämä tarkoittaa, että ne on suunniteltu ensisijaisesti maantiekäyttöön.

Niin tai näin, GL450:n pitäisi riittää 99 prosentille ihmisistä, mutta jos haluat vakavamman Mercedes-maasturin, sinun pitäisi keskittyä G-luokan maasturiin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z