Mercedes GL450:n yleiset ongelmat

Mercedes GL/GLS -mallit edustavat Mercedeksen täysikokoisten luksusmaastureiden huippuluokkaa, joka on tehty tarjoamaan äärimmäistä mukavuutta kaikille seitsemälle matkustajalle. Nämä autot ovat suuria, leveitä, painavia ja pitkiä, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole helpoimpia autoja ajaa, mutta ne ovat yksiä mukavimmista autoista.

Näin suuren massan mukana tulee muutamia selviä varoituksia, joista monet liittyvät suoraan kaikkiin GL450-mallien kokemiin ongelmiin. GL450 oli tuotannossa vuosina 2007-2017, ja sinä aikana GL on jatkuvasti parantunut, kunnes se korvattiin GLS:llä.

GL450:n ensimmäinen sukupolvi (X164) esiteltiin vuonna 2006, ja se kärsii pääasiassa turvatyynyongelmista, jousitusongelmista ja ohjausongelmista. GLE450:n toinen sukupolvi (X166) esiteltiin vuonna 2013. Tämä GL450-malli on paljon nykyaikaisempi ja luotettavampi kuin ensimmäinen sukupolvi.

Ärsyttävimmät ongelmat, jotka vaivaavat GL450:n toista sukupolvea, ovat sähköongelmat, istuimiin liittyvät ongelmat ja moottoriongelmat. On turvallista sanoa, että kaikki GL-mallit ovat monimutkaisia ja kalliita ylläpitää, mikä tekee niistä alttiita kaikenlaisille ongelmille, jos niistä ei huolehdita kunnolla.

Mercedes GL450 (X164) -turvatyynyongelmat

X164 GL450 oli myös osa pelättyä Mercedes Takata -palautusmenettelyä, joka sisälsi kaikenlaisia viallisia turvatyynyjä ja viallisia turvatyynyjen laukaisujärjestelmiä lähes kaikissa Mercedes-malleissa tuolta aikakaudelta. Ongelma on se, että niin monet Mercedes-mallit kärsivät tästä, joten yhä on monia Mercedes-malleja, joissa on ratkaisemattomia turvatyynyihin liittyviä ongelmia.

Jos olet kiinnostunut ostamaan käytetyn X164 GL450:n tai minkä tahansa muun Mercedeksen kyseiseltä aikakaudelta, sinun on tutkittava, onko tarkasteltavana olevassa autossa kaikki nämä ongelmat selvitetty. Jos näin ei ole, vaarannat mahdollisesti kohtalokkaat seuraukset, koska et koskaan luota turvatyynyihisi.

  Paras Mercedes muokattavaksi?

Mercedes GL450 (X164) -jousitusongelmat

GL450 on Mercedeksen seitsemänpaikkaisen täysikokoisen katumaasturin lippulaiva, mikä tarkoittaa, että siinä on Mercedes AIRMATIC-ilmajousitusjärjestelmä. Tämä järjestelmä ei ole niin huono kuin kaikki luulevat, mutta näin on kuitenkin vain, jos järjestelmä on todellakin huollettu asianmukaisesti.
Yleisimpiä GL450:n ilmajousitusongelmia ovat uppoaminen ja ilmakompressoriongelmat. Joskus paine alkaa vuotaa, jolloin auto joko uppoaa kokonaan tai uppoaa jommallekummalle puolelle.

Mercedes GL450 (X164) -ohjausongelmat

Varhaisissa GL450-malleissa tiedetään joskus esiintyvän melko vakavia ongelmia ohjausjärjestelmän kanssa. Sellaisia ongelmia kuin ohjaustehostimen lukkiutuminen ajon aikana ei halua kokea, mutta valitettavasti monet GL450-omistajat kokivat niin.

Lisäksi monet omistajat raportoivat myös painavasta ohjauspyörästä ja epäjohdonmukaisesta ohjaustehostimesta.

Mercedes GL450 (X166) sähköongelmat

GL450:n toinen sukupolvi näyttää olevan paljon luotettavampi kuin ensimmäisen sukupolven malli, mutta on turvallista sanoa, että edes tämä täysikokoinen katumaasturi ei ole vailla ongelmia. Yksi yleisimmistä X166:n ongelmista on sähköongelmat, kuten viallinen kuolleen kulman avustinjärjestelmä, johdinsarjaongelmat tai jotkut erityisen mielenkiintoiset veteen liittyvät ongelmat.

Kaiken kaikkiaan näitä ongelmia on monenlaisia, mikä tarkoittaa sitä, että sinulla voi olla ongelmia tuulilasinpyyhkimen kanssa, kun taas toisella omistajalla voi olla ongelmia jonkin muun sähköisen kohteen kanssa.

Mercedes GL450 (X166) istuimiin liittyvät ongelmat.

Sekä GL450:n ensimmäinen että erityisesti toinen sukupolvi ovat tunnettuja täysin typeristä pääntukeen liittyvistä ongelmista. Koska GL450-mallia käytetään enimmäkseen suurperheiden kuskina, monet omistajat valittivat, etteivät he pysty poistamaan 2. rivin pääntukia kokonaan, jotta lastenistuin voitaisiin asentaa kunnolla.

  Mikä Mercedes on V8?

Omistajat toteavat, että nämä pääntuet tekevät toisen rivin nuoremmille matkustajille epämukavaksi, kun taas toiset toteavat, että GL450 on tämän vuoksi erittäin vaarallinen. Mercedes ei ole koskaan vastannut täysin tähän ongelmaan eikä tarjonnut korjausta.

Mercedes GL450 (X166) -moottorin ongelmat

GL450 ei ole auto, joka tunnetaan valtavasta määrästä moottoriin liittyviä ongelmia, mutta jotkut omistajat raportoivat öljyvuodoista, satunnaisista moottorin jäähdytykseen liittyvistä ongelmista tai jäähdyttimen vuodoista. Joissakin tapauksissa muutamat omistajat valittivat moottorin sammuneen kokonaan, vaikka auto ei ollut ylittänyt 50 kilometrin rajaa.

Useimmissa raporteissa todettiin, että nämä johtuivat inhimillisestä virheestä kokoonpanotehtaalla ja että nämä eivät liity kaikkiin GL450-malleihin. Kaiken kaikkiaan näiden jättiläismallien moottorit ovat suhteellisen luotettavia, mutta vain jos niitä huolletaan oikein ja ajallaan.

UKK-osio

Onko X164 GL450 parempi kuin X166 GLE450?

Myöhempi X166 GLE450 on parempi auto, koska se on paljon nykyaikaisempi ja koska se on myös paljon luotettavampi. Ensimmäisen sukupolven X164 GL on nyt suhteellisen vanha auto, mikä tarkoittaa, että näin monimutkaisen ja vanhan auton omistamisesta voi seurata monia mahdollisia ongelmia.

Toisaalta X166 on vielä kohtuullisen ajan tasalla, mikä tarkoittaa, että siihen voi saada suurimman osan nykyaikaisesta tekniikasta. GLS oli itse asiassa vain päivitetty X166, mikä tarkoittaa, että GL:n viimeinen sukupolvi on enemmän tai vähemmän sama kuin GLS:n ensimmäinen sukupolvi.

  Kuinka kauan Mercedeksen moottorit kestävät?

Onko Mercedes GL450 kallis ylläpitää?

Kaikki saksalaiset premium-luokan ylelliset suuret katumaasturit ovat kalliita ylläpitää, koska niissä käytetään suuria moottoreita, suuria renkaita, suuria jarruja ja ne ovat melko raskaita, mikä tarkoittaa, että kaikkien näiden on hallittava painoa. Monilla sivustoilla sanotaan, että sinun pitäisi varautua maksamaan GL:n huollosta yli 2 000 dollaria vuodessa.

Tämä ei ole mikään yllätys, sillä nämä autot ovat suuria ja täynnä kaikenlaista tekniikkaa ja mukavuuslaitteita.

Onko Mercedes GL450 turvallinen?

Molemmat GL450-sukupolvet ovat turvallisia, mutta uudempi X166-sukupolvi on vielä turvallisempi. Mercedes yritti parhaansa mukaan tehdä näistä autoista mahdollisimman turvallisia, koska niitä käytetään yleisesti perheen kuljetustehtävissä. Takatan takaisinkutsu ja kaikki istuimiin liittyvät ongelmat pilaavat kuitenkin hieman imagoa.

Joka tapauksessa, jos olet kiinnostunut ostamaan käytetyn GL-mallin, varmista, että se käy perusteellisessa tarkastuksessa ennen ostoa ja että kaikki edellä mainitut ongelmat on käsitelty tarkastuksessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z