Mercedes GLE 350 vs. GLE 450

Mercedes ML-luokka esiteltiin ensimmäisen kerran 90-luvun lopulla, ja se kattoi kolme eri sukupolvea, kunnes se korvattiin GLE:llä, joka on nyt toisessa sukupolvessa. Ensimmäinen Mercedes GLE ei ollut aivan uusi malli, sillä se oli pikemminkin päivitetty ja päivitetty versio kolmannen sukupolven ML-mallista.

Nyt vuonna 2022 GLE:n voi ostaa muutamassa eri kokoonpanossa. Alkutason RWD GLE350:ssä on 4-sylinterinen moottori, joka on monille liian tylsä ja mahdollisesti jopa alitehoinen. GLE 450:n hinta nousee huomattavasti, mutta se tarjoaa 6-sylinterisen moottorin ja 4MATIC AWD -järjestelmän.

Jos pidät GLE:stä sen muotoilun, käytännöllisyyden ja sisätilojen vuoksi, GLE350:n pitäisi palvella sinua riittävän hyvin, varsinkin jos päivität 4MATIC-malliin. Jos kuitenkin haluat todellisen Mercedes-luksusmaasturikokemuksen, sinun on päivitettävä GLE450-malliin, sillä se tarjoaa paremman ja tehokkaamman moottorin.

GLE450:n 6-sylinterinen moottori tuntuu yksinkertaisesti hienostuneemmalta, tasaisemmalta ja sopivammalta näin suureen katumaasturiin. Tästä huolimatta, jos et välitä moottorista ja haluat vain Mercedes-katumaasturin, voit käyttää näiden kahden hintaeron lisävarusteisiin.

2022 Mercedes GLE350 – Kompromissin tehnyt keskikokoinen luksusmaasturi.

GLE350:n kutsuminen kompromissiksi saattaa olla hieman liioiteltua, mutta olen itse asiassa sitä mieltä, että näin suuren ja komentavan luksus-SUV:n pitäisi olla varustettu sopivammalla moottorilla. Kompromissi on kuitenkin yksinkertainen, sillä Mercedes päätti tarjota GLE350:een nelisylinterisen moottorin niille, jotka haluavat säästää muutaman ylimääräisen dollarin.

53 150 dollarin lähtöhinnallaan GLE350 on paljon halvempi verrattuna GLE450:een. GLE350:ssä on 2,0 litran turboahdettu 4-sylinterinen moottori, joka tarjoaa 255 hv ja 273 hv vääntöä. Siinä on myös RWD-järjestelmä, mutta voit päivittää GLE350:n tarjoamaan 4MATIC-järjestelmän 2 500 dollaria kalliimmalla.

  Mercedes-Benz SL500 ongelmat

Vaikka GLE350:ssä oleva 2,0 litran 4-sylinterinen moottori on riittävän tehokas useimmille, se ei ole yhtä hienostunut eikä tasainen kuin GLE450:ssä oleva 6-sylinterinen moottori. Voisi olettaa, että 2,0 litran 4-sylinterinen moottori on tehokkaampi kuin GLE450:ssä oleva 3,0 litran 6-sylinterinen, mutta näin ei yksinkertaisesti ole todellisuudessa.

Tämän pienemmän moottorin on tehtävä enemmän töitä, jotta se saa liikkeelle niinkin suuren katumaasturin kuin GLE:n. Tämä tarkoittaa sitä, että 3,0 litran V6 GLE tuntuu yksinkertaisesti vaivattomammalta olematta yhtään vähemmän tehokas.

2022 Mercedes GLE450 – Mercedes GLE:n makea piste.

GLE450 alkaa 63 950 dollarista, ja se saa 3,0 litran turboahdetun V6-moottorin, jossa on 362 hv ja 360 lb-ft vääntöä. Se saa myös mild-hybriditekniikan, joka tarkoittaa, että sähkömoottori pystyy avustamaan isompaa V6-moottoria ja siksi GLE450:n maksimiteho on 362hv.

GLE450 on myös saatavana yksinomaan 4MATIC-järjestelmällä, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse maksaa mitään saadaksesi AWD-auton. GLE450:stä löytyvä 6-sylinterinen moottori on paljon sopivampi, koska se tarjoaa vaivattoman ajokokemuksen, joka saa auton tuntumaan paljon tasokkaammalta.

Sen enempää 2,0 litran nelisylinterinen kuin 3,0 litran V6-moottorikaan eivät kuulosta erityisen kiinnostavilta, mutta näiden kahden moottorin väliset hienostuneisuustasot ovat havaittavissa sekä ajon aikana että paikallaan ollessa. Suhteellisen suurella moottorilla varustetussa katumaasturissa on vain jotain hieman erikoisempaa, ja ne, jotka huomaavat nämä asiat, valitsevat aina GLE450:n.

  Mikä on Mercedes BlueTec?

Vaikka sekä GLE350:n että GLE450:n enimmäisvetokyky on samanlainen, GLE450 pystyy vetämään paljon vaivattomammin.

Johtopäätös – GLE450 on parempi auto niille, jotka välittävät siitä.

Näitä kahta vertailtaessa näyttää siltä, että GLE450 on selvä voittaja, koska se on tehokkaampi, siinä on vakiovarusteena AWD, se on tasaisempi, se pystyy vetämään helpommin ja koska se on yhtä tehokas. Jos et kuitenkaan välitä mistään näistä, GLE350:n pitäisi palvella sinua riittävän hyvin.

On myös muutamia muita syitä, joiden vuoksi GLE350 saattaa olla parempi valinta, koska se on vähemmän haitallinen ympäristölle, ja tämä voi alentaa kokonaiskäyttökustannuksiasi GLE450:een verrattuna. GLE350:n tarjoamat kokonaishiilidioksidipäästöt ovat todellakin hallittavammat GLE450:een verrattuna.

Riippuen asuinpaikastasi, tämä voi tehdä valtavan eron rekisteröinti-, vakuutus- ja autoverokustannuksiin. Niin tai näin, GLE450 on parempi paketti, mutta vain jos välität moottorista ja yleistuntumasta.

FAQ-osio

Onko vuoden 2022 Mercedes GLE350 tehokkaampi kuin GLE450?

Mercedes arvioi molempien maastoautojen MPG-arvot samankaltaisiksi. Tämä tarkoittaa, että molempien pitäisi palata vastaavasti 20-25MPG:n välillä. Kuitenkin GLE350 ilman 4MATICia pitäisi olla huomattavasti tehokkaampi, jos et ole raskas kaasupolkimen kanssa.

GLE450 4MATIC on painavampi ja siinä on suurempi moottori, mikä tarkoittaa, että MPG-tulokset GLE450:llä riippuvat erittäin paljon siitä, miten autoa ajetaan. Kummassakaan tapauksessa GLE350 ei tarjoa polttoainetehokkuusetua GLE450:een verrattuna, koska MPG-arvosi riippuu enemmän ajotavoistasi kuin luetelluista MPG-tuloksista.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Miksi Mercedes tarjoaa 2,0 litran 4-sylinteristä autoa vuoden 2022 Mercedes GLE:hen?

Koko maailma on siirtymässä kohti kestävämpää tulevaisuutta, mikä tarkoittaa, että autoista tulee jatkuvasti yhä tehokkaampia, mistä on sekä hyötyä että haittaa. Hyötyjä ovat se, että ympäristömme on puhtaampi ja paremmin suojeltu, mutta haittapuolena ovat yhä tylsemmiksi käyvät autot.

Siksi Mercedes tarjoaa GLE:hen 2,0 litran nelisylinterisen moottorin, koska kaikki autot ovat siirtymässä tähän suuntaan. Ajan myötä tulemme todennäköisesti näkemään yhä enemmän ja enemmän 2,0 litran 4-sylinterisiä, jopa isommissa katumaastureissa.

Onko mitään järkeä ostaa V8-Mersun katumaasturi?

Kun downsizing ja pakkoinduktio leviävät jatkuvasti kaikkiin autoihin, V8-moottorisen Mercedes-maasturin ostaminen näyttää haastavammalta kuin koskaan. Tämäntyyppisiin moottoreihin liittyvät käyttökustannukset ovat huomattavasti korkeammat, koska tällaiset moottorit kuluttavat paljon enemmän polttoainetta ja ovat kalliimpia ylläpitää.

Kukaan ei kuitenkaan osta V8-mallia vuonna 2022 järjen takia, vaan ihmiset ostavat niitä, koska he rakastavat niitä. Vaikka 2,0 litran nelisylinterinen moottori olisi kuinka hyvä ja tehokas tahansa, V8-moottori tuntuu aina tukevammalta, tasaisemmalta ja paljon hauskemmalta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z