Mercedes GLK350:n yleiset ongelmat

Mercedes Benz GLK350 on nykyisen Mercedes GLC:n edeltäjä, mikä tarkoittaa, että se on sijoitettu kompaktiksi perheen Mercedes-luksusmaasturiksi. GLK perustuu C-luokkaan, ja se edustaa Mercedeksen katumaastureiden C-luokkaa.

Kun otetaan huomioon, että C-luokka on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä Mercedes-malleista, ei ole mikään yllätys, että myös GLK oli aikanaan yksi myydyimmistä Mercedes-autoista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö GLK350:ssä olisi ollut omat ongelmansa, varsinkin kun GLK esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2006.

Yksi yleisimmistä ja stressaavimmista GLK350:tä vaivaavista ongelmista liittyy turvatyynyihin. GLK350:n tiedetään kärsivän myös polttoainejärjestelmään, sähköjärjestelmään, jousitusongelmiin sekä tiettyihin moottoriin ja moottorin jäähdytykseen liittyvistä ongelmista.

Kaiken kaikkiaan GLK350 on kohtuullisen luotettava auto, mutta kuten mikä tahansa Mercedes, se tarvitsee jatkuvaa ja oikea-aikaista huoltoa, muuten autoon alkaa kehittyä ongelmia, joiden korjaaminen on paljon työläämpää ja kalliimpaa.

Mercedes GLK350:n turvatyynyongelmat

Takatan takaisinkutsu on yksi kaikkien aikojen puhutuimmista Mercedesin takaisinkutsuista, koska sillä on tapana aiheuttaa pelättyjä turvatyynyongelmia, jos autoa ei korjata. Näihin ongelmiin kuuluvat turvatyynyt, jotka eivät laukea tarvittaessa, turvatyynyt, jotka laukeavat ilman syytä, ja monet muut turvatyynyihin liittyvät ongelmat.

Mahdollisesti suurin ongelma niistä on se, miten Mercedes yritti ratkaista nämä. Niin monet Mercedes-mallit kuuluvat Takatan takaisinkutsuun, mikä tarkoittaa, että näiden ongelmien korjaaminen kestää aivan liian kauan. Niin paljon, että on vielä monia autoja, joita ei ole vielä korjattu. Joka tapauksessa on aina tarkistettava, kuuluuko sinua kiinnostava GLK Takata-kuulutuspalautukseen.

  Mercedes vs Lexus Huoltokustannukset

Mercedes GLK350 polttoainejärjestelmään liittyvät ongelmat

Toinen suhteellisen yleinen ja yhtä stressaava GLK350:n ongelma on polttoainejärjestelmään liittyvä ongelma. Monet omistajat ympäri maailmaa toteavat, että GLK350:llä on taipumus päästää voimakkaita polttoaineen hajuja aina tankatessasi sitä. Jotkut sanovat, että tätä ongelmaa esiintyy vain silloin, kun auto täytetään kokonaan, kun taas toiset sanovat, että polttoaineen haju on aina läsnä.

Ongelmana on, että nämä viittaavat yleensä polttoainevuotoon jossain järjestelmässä, mikä tarkoittaa, että ne voivat aiheuttaa mahdollisia turvallisuusriskejä. Monet omistajat ovat raportoineet, että tällaisten ongelmien korjaaminen maksaa paljon rahaa, erityisesti niiden, jotka koostuvat polttoainevuodoista takaistuimen penkin alla.

Mercedes GLK350 sähköongelmat

GLK350:ssä on myös useita sähköongelmia, jotka koostuvat siitä, että auto ei käynnisty, auto pysähtyy, kojelaudan mittaristossa on ongelmia ja avaimen tunnistuksessa on ongelmia. Vanhemmissa GLK-malleissa tiedetään esiintyvän myös ongelmia ulkovalon ja monien autossa olevien lisävarusteiden kanssa.

Jotkut omistajat ilmoittivat, että heidän GLK350-malleissaan ilmeni myös ohjauspyörän lukkiutumista ilman todellista syytä. Mittaristo pyrkii syttymään kuin joulukuusi, mikä myöhemmin johtaa siihen, että auto käynnistää ohjauspyörän lukitusjärjestelmän vian.

Mercedes GLK350:n jousitusongelmat

Mercedes GLK350:een on saatavana kaksi erilaista jousitusasetusta, joihin kuuluvat perinteiset teräsjouset ja kehittyneempi Mercedes AIRMATIC-ilmajousitusjärjestelmä. Perinteisen kierrejousiasennuksen yleisin ongelma liittyy etuvakaajatankoon, jolla on taipumus tuottaa kaikenlaisia epätasaisuuksia ajon aikana.

  Mercedes AMG S63 luokan luotettavuus

AIRMATIC-järjestelmän tiedetään aiheuttavan kaikenlaisia ongelmia, jos sitä ei huolleta oikein. Tämä on valitettavan yleistä monissa Mercedes-malleissa, erityisesti niissä, joiden matkamittarissa on melko paljon kilometrejä. AIRMATIC-järjestelmillä on taipumus vuotaa, ja ilmajouset ovat alttiita ennenaikaiselle heikkenemiselle, jos niitä ei huolleta asianmukaisesti.

Mercedes GLK350:n moottorin ja moottorin jäähdytyksen ongelmat.

Yksi yleisimmistä GLK350:n moottoriin liittyvistä ongelmista ovat auton arvaamattomat ja näennäisen stressaavat pysähtymiset. Nämä liittyvät yleensä moniin sähköisiin ongelmiin, kuten ongelmiin kaikenlaisissa antureissa tai mahdollisesti jopa itse moottorissa.

Moottorin tiedetään vuotavan öljyä, erityisesti malleissa, joissa on enemmän ajettu kilometrejä, mikä voi olla haitallista monille muille lähellä oleville komponenteille. Monet omistajat raportoivat, että tällaiset öljyvuodot päätyvät usein jäähdyttimeen, mikä aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia myöhemmin.

UKK-osio

Onko GLK350 sen arvoinen?

Mercedes GLK350 on nykyisen Mercedes GLC:n edeltäjä, joka on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä Mercedes-maastureista. Jos pidät ajatuksesta omistaa pienikokoinen Mercedes-luksusmaasturi, joka ei riko pankkia, sinun kannattaa tutustua Mercedes GLK350:een.

Muista kuitenkin etsiä sellainen, jota on huollettu kunnolla ja jonka kellossa ei ole vielä kovin paljon kilometrejä. Monilla ihmisillä on taipumus ostaa käytettyjä Mercedes-autoja edulliseen hintaan vain huomatakseen, että tällaisissa autoissa on yleensä eniten ongelmia.

Onko GLK350 parempi kuin GLC?

Ei, ei ole. GLK ei koskaan ollut mikään täysosuma muotoilun suhteen, sillä se näytti hieman liian senioriystävälliseltä. Monet ovat sanoneet, että GLK oli yksinkertaisesti liian laatikkomainen ja että laatikkomainen muotoilu näin pienessä katumaasturissa näyttää hieman oudolta.

  Onko Mercedes GLA perheauto?

Siksi Mercedes päätti käyttää GLC:ssä pehmeämpiä linjoja, mikä teki siitä ehdottomasti houkuttelevamman ja nuorekkaamman. Sisätilojen osalta GLC on GLK:n yläpuolella, koska GLK luotti Mercedeksen edellisen sukupolven sisustussuunnitteluun, joka on nyt pahasti vanhentunut.

Onko GLK350 luotettava auto?

Mercedes GLK350 on itse asiassa keskimääräistä luotettavampi Mercedes-maasturi, etenkin myöhempien sukupolvien osalta. Tämä tarkoittaa, että GLK350 on yksi nykyajan luotettavimmista Mercedes-malleista, mikä on todellakin huomionarvoista.

Lisäksi GLK:n ylläpito maksaa kyllä paljon, mutta ei silti niin paljon kuin useimpien Mercedes-maastureiden. Tämä tarkoittaa sitä, että hyvin hoidetulla GLK350:llä on mahdollisuus kestää todella pitkään ilman, että sen ylläpito on liian kallista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z