Mercedes GT 53 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes AMG GT 4-ovinen 53 on se, mitä Mercedes kutsuu mielellään superurheilulliseksi luksussedaniksi, koska siinä yhdistyvät AMG GT 2-paikkaisen urheiluauton suorituskyky ja yksinoikeus sekä Mercedes Benz CLS-luokan ylellisyys, käytännöllisyys ja istuintila.

AMG GT 4-ovinen ei ole pelkkä Mercedes CLS aggressiivisemmalla korisarjalla varustettuna, sillä siinä on täysin erillinen AMG:n suunnittelema alusta, jossa on ainutlaatuisia komponentteja, jotka heijastuvat myös sisätiloihin. GT AMG on todellakin todella vaikuttava auto, valitsitpa sitten 43-, 53- tai 63-AMG-version.

GT 53:ssa käytetään turboahdettua 6-sylinteristä moottoria, joka tarjoaa paljon tehoa ja on myös hienostunut melko kohtuullisilla kulutuslukemilla. 4-ovisen GT:n muotoilu muistuttaa 2-ovista AMG GT:tä, mutta korostaa kuitenkin 4-ovisen mallin kokoa ja läsnäoloa tien päällä.

AMG GT -alusta vaikuttaa todella luotettavalta perustalta, mutta joitakin mainitsemisen arvoisia seikkoja löytyy. Arvoltaan GT 4-ovinen maksaa paljon rahaa, niin paljon, että se kilpailee joidenkin korkeampien 63 AMG -mallien kanssa. Käytännöllisyys on myös enemmän kuin kunnollinen, mutta takapenkkien pääntila kärsii hieman kaltevan kattolinjan vuoksi.

Mercedes AMG GT 53 – Voimansiirtojärjestelmä

Mercedes AMG GT 53:ssa on 3,0 litran turboahdettu 6-sylinterinen rivimoottori, joka tarjoaa 435 hv ja 383 l/min vääntöä. Kaikissa AMG GT -malleissa on Mercedeksen oma 9G-Tronic 9-vaihteinen automaattivaihteisto, joka tasapainottaa täydellisesti sulavuuden ja tehon vaatimattomilla vaihdoilla ja kunnon taloudellisuudella.

53 saa myös Mercedeksen 4MATIC+ AWD -järjestelmän, joka pystyy lähettämään 100 % voimasta takapyörille, jos niin halutaan. Tämä riittää siihen, että GT 53:n nopeus on 26MG, nopeus 0-100 km/h on 4,5 sekuntia ja huippunopeus 177 km/h.

  Mikä Mercedes-malli on sukua Chrysler Crossfirelle?

On turvallista sanoa, että malliston kärkimallin GT 63:sta löytyvä 4,0 litran BiTurbo V8 on paljon jännittävämpi ja tehokkaampi, mutta 435 hv luksussedanissa ei ole mitään valittamista. Kaiken kaikkiaan GT 53:sta löytyvä voimansiirto on hämmästyttävä, sillä se tarjoaa loistavaa suorituskykyä, kohtuullista taloudellisuutta ja kaksoispersoonallisen luonteen, jota voi muuttaa sydämen toiveiden mukaan.

Mercedes AMG GT 53 – muotoilu ja alusta

Mercedes AMG GT 4-ovinen mallisto esiteltiin muutama vuosi AMG GT 2-ovisen coupen jälkeen. 4-ovinen lainaa inspiraatiota sekä Mercedes CLS:stä että 2-ovisesta GT AMG:stä tehdäkseen parhaasta Mercedes-urheilusedanista. Aggressiiviset julkisivut, pitkä, kalteva siluetti ja lihaksikas takaosa saavat GT:n erottumaan jopa superautojen seurassa.

Sisätilojen osalta AMG GT on verhoiltu laadukkailla materiaaleilla, joissa korostuvat hiilikuitu, alumiini, nahka ja Alcantara. AMG-spesifinen ohjauspyörä ja AMG-spesifiset istuimet erottavat AMG GT:n tavallisemmasta Mercedes-mallistosta, ja GT tuntuu ohjaamon takana varmasti keskittyneeltä ja suorituskykyiseltä.

AMG GT saa täysin ainutlaatuisen sisätilan V8-moottoria muistuttavan massiivisen keskikonsolin ansiosta. Kojelauta on korkealla ja istut matalalla, mikä saa GT:n tuntumaan pienemmältä kuin mitä se todellisuudessa on.

GT 53:n alusta on viritetty hieman hallittavammaksi kuin GT 63:n alusta, mikä tarkoittaa, että se tasapainottaa suorituskyvyn, käsiteltävyyden ja reagoinnin uhraamatta mukavuutta, helppokäyttöisyyttä ja päivittäistä ajettavuutta.

  Onko Mersun omistaminen kallista?

Mercedes AMG GT 53 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

AMG GT on kaiken kaikkiaan luotettava auto, mikä tarkoittaa, että kaikki AMG GT -mallit tarjoavat keskimääräistä parempia luotettavuustuloksia verrattuna Mercedesin valtavirtamalleihin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että GT 53 olisi virheetön, sillä tietyissä malleissa ohjausjärjestelmä näyttää pitävän outoja ääniä, jotka voivat myöhemmin kytkeä ohjaustehostimen avustuksen pois päältä.

AMG GT 53:n tiedetään kärsivän myös sisätilojen kolinaan ja narinaan liittyvistä ongelmista, joita ei haluta yli 100 000 dollarin autoon. Omistajat ovat myös raportoineet ongelmista auton sisäisen elektroniikan, kuten GPS-järjestelmän, puhelinyhteyden, ääniohjauksen ja infotainment-näytön kanssa.

Mercedes AMG GT 53 – Arvo ja käytännöllisyys

4-ovinen Mercedes AMG GT pitää arvonsa paremmin kuin kaikki valtavirran Mercedes-mallit, koska kysyntä on suurta ja tarjonta rajallista. Näin ollen, jos haluat käytetyn GT 53 4-ovisen, sinun on maksettava noin 100 000 dollaria.

Uusi malli maksaa reilusti yli 100 000 dollaria, kun taas GT 63 -mallit lähestyvät usein 200 000 dollarin rajaa. Käytännöllisyydeltään 4-ovinen GT tarjoaa suhteellisen suuren tavaratilan ja tilavat etuistuimet, mutta takapenkkien tila on kuitenkin rajallinen kaltevan kattolinjan vuoksi.

UKK-osio

Onko Mercedes AMG GT 53 sen arvoinen?

Jos etsit autoa, jossa yhdistyvät suorituskyky, muotoilu, jännitys, yksinoikeus ja alan johtava teknologia, 4-ovinen GT-mallisto on juuri sinua varten. Mercedes on tarkoittanut 4-ovisen GT:n paremmaksi vaihtoehdoksi nyt lopetettuun 2-oviseen AMG:hen verrattuna, koska 4-ovinen tarjoaa asuttavamman ja mukavamman alustan.

  Mercedes GLK350:n yleiset ongelmat

Tämä tarkoittaa sitä, että markkinoilla ei ole kovin montaa autoa, joka vetää vertoja 4-oviselle GT:lle. Porsche Panamera on AMG GT 4-ovisen suora kilpailija, mutta Mercedes tuntuu dynaamisemmalta ja soveltuu paremmin suorituskykyiseen ajamiseen.

Onko Mercedes AMG GT 53 turvallinen?

Mercedes AMG GT 53 on viiden tähden auto turvallisuuden osalta, koska siinä hyödynnetään kaikkia Mercedeksen nykyaikaisia turvajärjestelmiä. Sinun on tosiaan valittava autoon paljon lisävarusteita, jos haluat sen olevan mahdollisimman turvallinen.

Niin tai näin, AMG GT 4-ovinen tarjoaa jäykän alustan, joka kestää paljon rasitusta, ja törmäystörmäysalueet ovat enemmän kuin kunnolliset.

Mitkä autot kilpailevat Mercedes GT 4-ovisen kanssa?

AMG GT 4-ovisen ainoat todelliset kilpailijat ovat Porsche Panamera ja BMW 8-sarjan Gran Coupe. Kaikki kolme näistä tarjoavat kuitenkin erilaisia lähestymistapoja siihen, miten tehdään nopea, hyvännäköinen, ylellinen ja haluttava urheilusedan.
Panamera tuntuu ostoskeskuksesta vakavimmalta ja tarjoaa samalla korkeinta laatua. BMW on dynaamisin, kun taas AMG GT tuntuu joukon jännittävimmältä autolta ajettavaksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z