Mercedes leasing VS. Osta

Mercedes-Benz on yksi markkinoiden halutuimmista luksusautomerkeistä. Jos siis aiot jonain päivänä omistaa Mercedes-Benzin, sinulla on mahdollisuus joko ostaa se tai vuokrata se. Kumpi on kuitenkin parempi – leasing vai osto Mercedes?

Uuden Mercedeksen ostaminen tai leasingvuokraaminen riippuu tarpeistasi. Molemmat vaihtoehdot ovat erinomaisia, mutta niillä on omat hyvät ja huonot puolensa. Siksi ennen kuin teet päätöksen, on parasta selvittää, onko uuden Mercedeksen leasing- vai ostovaihtoehto sinulle sopiva vai ei.

Mercedes-Benzin leasingin edut

 • Yksi uuden Mercedes-Benzin leasingin tärkeimmistä eduista on se, että saat alhaisemman liikevaihtoveron kuin ostamalla. Auton leasing alentaa liikevaihtoveroa monissa paikoissa. Joissakin paikoissa sinun saatetaan joutua maksamaan veroa vain siitä summasta, jonka olet asettanut käsirahaksi ja kuukausimaksuiksi.
 • Jos sinulla ei ole käteistä rahaa ostaa uusinta Mercedes-mallia, leasing on toiseksi paras vaihtoehto. Tämä johtuu siitä, että sinun on maksettava vain käyttämästäsi auton osasta. Lisäksi jos leasing-mersu on tarkoitettu yrityskäyttöön, voit saada joitakin veroetuja.
 • Uuden auton leasing tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse huolehtia jälleenmyyntiarvosta tai vaihtokaupasta. Mercedes ottaa yleensä riskin jälleenmyyntiarvosta leasingkauden lopussa. Omistajille annetaan kuitenkin myös kiinteä ostovalikoima.
 • Mercedeksen huoltaminen ja korjaaminen leasingsopimuksella on stressitöntä, sillä kaikki eteen tulevat haasteet kuuluvat takuun piiriin, kunhan et ylitä asetettua kilometrirajaa.
 • Leasingin ansiosta voit nauttia uusimmista Mercedes-malleista, joissa on huippuominaisuuksia, jokaisen leasingkauden jälkeen. Lisäksi voit aina muutaman vuoden kuluttua päivittää ja valita auton, joka tekee sinuun suurimman vaikutuksen.
  Mikä on Mercedes BlueTec?

Mercedes-Benzin leasingin haitat

 • Uuden Mercedeksen leasingin suurin haittapuoli on se, että olet rajoitettu siinä, mitä voit tehdä autolla. Et voi halutessasi myydä autoa, kun leasingkausi on päättynyt. Lisäksi et voi muokata autoa mieleiseksesi.
 • Leasing on pitkällä aikavälillä kallista, sillä maksat auton ensimmäiset 2-3 vuotta. Tällöin auton arvo laskee myös nopeammin.
 • Leasing rajoittaa ajettavia kilometrejä. Tämän vuoksi et voi ajaa autolla niin kuin haluat tai voit saada rangaistuksen kilometrimäärän ylittämisestä.
 • Kun päätät vuokrata auton, on paljon piilotettuja maksuja. Sinun on maksettava hankinta- ja luovutusmaksu.
 • Leasingauton vakuutusmaksut ovat yleensä korkeammat kuin ostetun auton vakuutusmaksut. Maksat siis lyhyessä ajassa enemmän.

Mercedes-Benzin ostamisen edut

 • Uuden Mercedes-Benzin ostaminen ei rajoita sinua millään tavalla. Voit myydä autosi silloin, kun siltä tuntuu, toisin kuin uuden Mercedes-Benzin leasingvuokrauksessa. Näin ollen luot omaa pääomaa kohti omistajuutta.
 • Lisäksi voit sisustaa tai jopa muokata uutta autoasi haluamallasi tavalla. Voit lisätä muita kuin tehdaslisävarusteita tai muokata niitä haluamallasi tavalla. Jos kuitenkin päätät vuokrata auton, mikään näistä ei ole sallittua.
 • Jos matkustat paljon Mercedekselläsi, uuden auton ostaminen on paras valinta. Tämä johtuu siitä, että leasing rajoittaa kilometrejä, joita voit ajaa. Uuden Mercedeksen ostaminen antaa sinulle mahdollisuuden ajaa niin paljon kuin haluat ilman rajoituksia.
 • Vaikka uuden auton ostaminen on aluksi kalliimpaa kuin liisaaminen, se tulee vuosien mittaan halvemmaksi. Loppujen lopuksi auton ostaminen tulee siis halvemmaksi kuin sen leasingvuokraaminen muutaman vuoden ajan.
 • Auton ostaminen antaa sinulle vapauden myydä se milloin tahansa. Tämä johtuu siitä, että sinulla ei ole mitään sitovaa sopimusta, joka estää sinua myymästä autoa, kuten leasing-vuokrauksen yhteydessä.
 • Auton ostaminen houkuttelee pienemmillä vastuu- ja omaisuusvahinkovakuutusrajoilla kuin leasing-vakuutus. Säästät siis myös pitkällä aikavälillä.
  Onko Mercedeksellä vararenkaat?

Mercedes-Benzin ostamisen haitat

 • Uuden Mercedes-Benzin ostamisen alkukustannukset ovat melko paljon korkeammat kuin hankintakustannukset. Näin ollen maksat enemmän uuden Mercedeksen hankkimisesta kuin sen leasingistä.
 • Kun päätät ostaa uuden auton, kuukausittaiset autonmaksusi ovat korkeammat kuin leasingmaksut.
 • Sinä vastaat korjaus- ja huoltokustannuksista, kun takuu päättyy.
 • Kun haluat vaihtaa tai myydä auton, olet omillasi ja yrität etsiä ostajan tai kauppakumppanin.
  Kaiken kaikkiaan molemmat tavat omistaa uusi Mercedes-Benz ovat erinomaisia, ja se riippuu siitä, mitä haluat.

FAQ

Kuinka pitkä Mercedes-leasing on?

Mercedes leasing-vuokraa ajoneuvoja noin 24-36 kuukaudeksi. Tämä tarkoittaa, että pääset ajamaan uusilla ajoneuvoilla 2-3 vuoden välein. Lisäksi he tarjoavat myös lyhyitä leasingjaksoja, joiden ansiosta ihmiset voivat vuokrata uusia autoja, joissa on uusinta tekniikkaa.

Mikä on paras aika vuokrata auto?

Paras aika vuokrata auto on sama kuin paras aika ostaa uusi auto. Tämä johtuu siitä, että leasing tarkoittaa auton vuokraamista jälleenmyyjältä tietyksi ajaksi. Näin ollen loka-, marras- ja joulukuu ovat parasta aikaa vuokrata auto.

Paljonko Mersun leasing maksaa?

Se riippuu siitä, minkä merkkistä ja mallista autoa liisaat. Kuten odotettua, mitä kalliimpi malli, sitä kalliimpi leasingvuokraus. Esimerkiksi Mercedes-Benz CLA-Class maksaa noin 4 203 dollaria etukäteen ja kuukausimaksut ovat noin 409 dollaria 36 kuukauden ajan.

  Mitkä Mercedekset ovat nelivetoisia?

Johtopäätös

Yleisesti ottaen Mercedeksen ostaminen tai leasing ovat molemmat loistavia tapoja omistaa uusi Mercedes-Benz. Jos sinulla on käteistä rahaa ja haluat muokata autoasi, ostaminen on paras vaihtoehto. Mutta jos et halua omistaa autoa pitkään tai nähdä vaivaa sen myymisestä, leasing on sinulle sopiva valinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z