Mercedes ML320 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes ML320 oli tuotannossa vuosina 1997-2005 ensimmäisen W163-sukupolven ajan, ja sitä seurannut ML320 oli W164, jonka tuotanto lopetettiin vuonna 2011. ML320:n ensimmäinen sukupolvi on nyt melko vanha auto eikä se ole myöskään luotettavin mahdollinen, kun taas W164 on edelleen kelpo auto.

Molemmissa käytetään 6-sylinteristä moottoria, jossa on yli 200 hv, AWD-järjestelmää ja automaattivaihteistoa. 1. sukupolven ML320 on saatavilla myös 5-vaihteisella manuaalivaihteistolla tietyillä markkinoilla. Kaikki nämä ML320:n moottorit ovat tasaisia ja sopivat näin suureen autoon, mutta niissä on ongelmia jäähdytyksen ja hihnapyörien kanssa.

Muotoilullisesti ML:n 1. sukupolvi on kesy ja yksinkertainen, kun taas 2. sukupolvi on paljon aggressiivisempi ja utilitaristisempi sekä sisältä että ulkoa. Alusta ja jousitus on räätälöity mukavuuspuolelle, mutta se ei tarkoita, etteikö ML olisi hyvä maastoauto.

Arvoltaan molemmat näistä autoista saa todella houkuttelevaan hintaan, mutta korkeat ylläpitokustannukset ja luotettavuusongelmat antavat yleensä toisenlaisen kuvan. Käytännöllisyydeltään molemmat autot ovat erittäin tilavia useimmille ihmisille, sekä istuin- että tavaratilan osalta.

Mercedes ML320 – Voimanlähde

ML320:n ensimmäisessä sukupolvessa käytetään 3,2-litraista V6-moottoria, jossa on 218 hv ja 228 hv vääntöä. Siinä on pysyvä AWD-järjestelmä, joka tekee siitä myös varteenotettavan maastokelpoisen. ML320:n 1. sukupolven vakiovaihteistovaihtoehto on 5-vaihteinen automaatti, joka sopii W163 ML320:n luonteeseen melko kelvollisesti.

ML320:n toisessa sukupolvessa, W164-sukupolvessa, käytetään uudistettua versiota samasta moottorista tarjotakseen 3,5 litran iskutilavuuden, joka riittää 272hv:n ja 258lb-ft:n vääntömomenttiin. W164 tarjoaa myös kehittyneemmän ja tehokkaamman 7-vaihteisen automaattivaihteiston ja pysyvän AWD-järjestelmän.

  Mercedes Benz CL63 / CL65 AMG Luotettavuus

Ensimmäisen sukupolven ML320:n yhdistetty kulutus on noin 17MPG, mikä ei ole kovinkaan tehokas, kun taas toisen sukupolven kulutus on 20MPG. Kaiken kaikkiaan näillä autoilla on ajettava melko hillitysti, jotta 17 tai 20MPG:n kulutusta voi todella kokea.

Mercedes ML320 – muotoilu ja alusta

ML320:n ensimmäinen sukupolvi näyttää melko yksinkertaiselta ja kesyltä, mikä tarkoittaa, että se ei ole kovinkaan komentava. AMG-versioilla on kuitenkin tapana piristää ulkoista muotoilua ja tehdä siitä komentavampi, maasturimaisempi.

ML320:n toinen sukupolvi näyttää paljon komentavammalta ja ylellisemmältä vahvoilla kintereillä ja ilmaistuilla lanteilla. Sisätiloissa on molemmissa nahkapenkit ja nokkelasti suunnitellut kytkimet, mutta 2. sukupolvi näyttää kaiken kaikkiaan paljon ylellisemmältä.

Molemmat on suunniteltu mukaviksi perhemaastureiksi, mikä tarkoittaa, että ne tarjoavat hillityn ja rauhallisen ajokokemuksen. Niissä esiintyy melko paljon korin kallistelua ja jarrutuksen aikana tapahtuvaa kallistelua, minkä vuoksi ne eivät ole halukkaita suorituskykyiseen ajamiseen.

Mercedes ML320 – Luotettavuus ja mahdolliset ongelmatekijät

ML320:n ensimmäinen sukupolvi ei ole kaikkein luotettavin katumaasturi, ei edes läheskään. Toinen sukupolvi on kuitenkin todellakin parempi, mutta vain jos sitä huolletaan oikein ja ajoissa. Niin tai näin, sinun on pidettävä mielessä, että molemmilla on taipumus kokea kaikenlaisia moottoriin liittyviä ongelmia, ohjausjärjestelmään liittyviä ongelmia ja sähköongelmia.

  Mercedes 300d luotettavuus - onko se luotettava käytetty auto?

Ilmajousituksella varustetut mallit ovat myös kyseenalaisia ilman asianmukaista huoltoa, kun taas kaikenlaiset vuodot voivat myös aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia. Kumpikaan näistä kahdesta ei ole luotettavuuden mestari, mikä tarkoittaa, että sinun on huollettava niitä, jos haluat niiden kestävän ylipäätään.

Mercedes ML320 – Arvo ja käytännöllisyys

ML320:n ensimmäisen sukupolven saa pikkurahalla, mutta huoltokustannukset voivat helposti mitätöidä sen jo vuodessa. Toisen sukupolven hinta on kohtuullisempi, joten sellaisen saa helposti 10 000 dollarilla. Sinun on kuitenkin ostettava uudempi malli, jossa on vähän kilometrejä, jos haluat sen päivittäiseksi ajokiksi. Nämä maksavat muutaman tonnin ylimääräistä.

Käytännöllisyydeltään ML320 on enemmän kuin kelvollinen, olipa kyseessä sitten W163- tai W164-sukupolvi. Tilaa on runsaasti jopa viidelle matkustajalle, ja myös tavaratila on enemmän kuin kunnollinen.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa ML320?

Sinun kannattaa harkita W164 ML320:n ostamista, mutta vain jos haluat sen, pidät siitä ja pystyt ylläpitämään sitä kunnolla. 1. sukupolven ML320 ei ole oikeastaan kovinkaan hyvä, varsinkin jos siinä on paljon kilometrejä kellossa. Kun otetaan huomioon, että näillä autoilla ajetaan yleensä niin kauan, että pyörät putoavat irti, mahdollisuudet löytää sellainen, jossa on vähän kilometrejä, ovat rajalliset, ainakaan halpaan hintaan.

Kannattaa siis keskittyä 2. sukupolven ML320:een. Se on paljon luotettavampi ja sitä voi käyttää vielä nykyäänkin.

  2022 Audi Q5 vs. Mercedes GLC

Onko ML320 turvallinen auto?

Molemmat ML320-sukupolvet ovat ikäänsä nähden turvallisia. Tämä tarkoittaa, että ne tarjoavat panssarivaunumaista rakennelaatua, vaikka niistä puuttuvatkin kaikki nykyaikaiset turvavarusteet. ML320:n toinen sukupolvi on paljon turvallisempi, mutta se ei myöskään ole yhtä turvallinen kuin useimmat nykyaikaiset katumaasturit.

Mercedes on aina keskittynyt tekemään turvallisia autoja, eivätkä nämä kaksi ole poikkeuksia. Jos kuitenkin haluat turvallisimman Mercedes-maasturikokemuksen maksamatta valtavia summia rahaa, kolmannen sukupolven ML-luokan pitäisi riittää.

Onko ML320 hyvä maasturi?

Molemmat ML320-sukupolvet pärjäävät maastossa, mutta on turvallista sanoa, että kumpikaan näistä kahdesta ei ole varsinainen maastoauto. Ne on suunniteltu ja rakennettu maastokäyttöön, koulumatkoille, moottoritiellä ajeluun ja jalkapalloharjoituksiin. Ne ovat syntyneet viettämään aikaansa maantiellä, vaikka ne hengittävätkin maastokursseilla.

Mercedes tietää, että tuskin kukaan haluaa eikä aio viedä ylellistä Mercedes-maasturia maastoon, ja Mercedes tietää myös, että useimmat Mercedes-maasturien omistajat haluavat mukavuutta, hiljaisuutta ja vaivatonta suorituskykyä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z