Mercedes R350 Luotettavuus – onko se luotettava vanha auto?

Mercedes-Benz saattaa olla suosittu sedaniensa, coupiensa ja katumaastureidensa ansiosta, mutta se tarjoaa myös tila-autoja. Vaikka Mercedes on lopettanut useimpien tila-autojensa tuotannon, jotkut niistä ovat jättäneet pitkäaikaisen jäljen.

Mercedes R350 ei ole luotettava vanha auto. Huolimatta siitä, että Mercedes-Benz R350 on tilava, tyylikäs ja varustettu huipputekniikalla, se ei valitettavasti ole kovin luotettava. Tämän auton huoltokustannukset, kun takuu loppuu ja kilometrejä kertyy enemmän, ovat kalliit.

Mercedes-Benz R350 tila-auto on yksi Mercedeksen parhaista perheautoista. Seitsemän matkustajan tilavuuden ansiosta tämä tila-auto on erittäin tilava ja sen käsiteltävyys on erinomainen. Se on myös ylellinen, ja siinä on nelivetojärjestelmä, jonka ansiosta se kruisailee erilaisissa maastoissa ongelmitta.

Vaikka se ei ole kaikkein luotettavin ajoneuvo, on silti mahdollista saada hieno malli erinomaisessa kunnossa. Vanha kunnon Mercedes-Benz R350 maksaa 11 000-49 000 dollaria. Hinta vaihtelee mallin ja auton kunnon mukaan.

Mercedes-Benz R350:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Mercedes-Benz R350 ei ehkä ole Mercedeksen jännittävin muotoilu, mutta se näyttää silti poikkeukselliselta. Sen ainutlaatuinen muotoilu saa ihmiset sekoittamaan sen farmariautoksi, crossoveriksi ja tila-autoksi. Vaikka se ei olekaan aivan samanlainen kuin tyypillinen tila-auto, tämä auto on enemmän tila-auto kuin farmari.

Mutta toisin kuin tila-autossa, siinä ei ole liukuovea. Siinä on leveästi kääntyvät perinteiset takaovet, mikä voi olla ongelma pienessä pysäköintitilassa. R350 on tilava, ja siinä on kuusi tai seitsemän istumapaikkaa, riippuen hankkimastasi mallista.

  Paras Mercedes RV

Lisäksi siinä on huippuvarusteita, kuten sateen tunnistavat pyyhkijät, sähkötoiminen ajoistuin, kaksivyöhykkeinen automaattinen ilmastointi, 19-tuumaiset pyörät, sähkösäätöinen kallistettava ja kääntyvä ohjauspyörä, sähkötoiminen nostoluukku ja mukautuvat ksenon-HID-ajovalot. Näiden ja monien muiden ominaisuuksien ansiosta tällä autolla ajaminen on hauskaa ja mukavaa.

Toinen tämän tila-auton ainutlaatuinen ominaisuus on panoraamakatto. Sen ansiosta lapsesi voivat nauttia näkymistä, kun suuntaatte piknikille. Tästä huolimatta et saa kaikkia erinomaisia Mercedes-ominaisuuksia tähän ajoneuvoon. Siinä on esimerkiksi kauniit MB-Tex premium-vinyyliistuimet nahkaistuinten sijaan.

Suorituskyky

Mercedes R350 on isompi kuin Mercedes-kombi ja myös suorituskyky on korkeammalla tasolla. Tämä ajoneuvo on varustettu turboahdetulla 3,5-litraisella V6-moottorilla, joka tuottaa jopa 302 hevosvoimaa. Se on varustettu myös 7-vaihteisella automaattivaihteistolla, joka on tyypissään poikkeuksellinen.

R350:n kiihtyvyys on hieman heikko, sillä se kiihtyy nollasta sataan noin 8 sekunnissa. Tämä sijoittuu heikommin kuin useimmat Mercedes-mallit. Se on kuitenkin varsin polttoainetaloudellinen, sillä sen polttoainetaloudeksi saadaan 16 mpg kaupungissa ja 21 mpg maantiellä.

Ihmiset, jotka asuvat ankarissa olosuhteissa, pitävät nelivetojärjestelmästä, sillä auto kulkee sujuvasti jäällä, lumella ja jopa mutaisilla alueilla. Navigointijärjestelmän ansiosta et eksy koskaan edes syrjäisimmillä alueilla.

Painavuudestaan huolimatta tämä tila-auto tarjoaa laatua ja mukavaa kyytiä myös kovassa vauhdissa. Myös moottorin melutaso on alhainen, mikä on tyypillistä Mercedes-Benzin automalleille. Kuljettajalla voi kuitenkin olla haasteita, kun ajoneuvoa on vaikea ohjata ahtaissa mutkissa ja parkkipaikoilla.

Turvallisuus

Kuten kaikki Mercedes-ajoneuvot, R350 suoriutuu hyvin turvallisuudesta. Tässä tila-autossa on useita vakiovarusteena olevia turvallisuusvarusteita, kuten luistonesto, lukkiutumattomat jarrusäätimet, ajonvakautusjärjestelmä, etupenkkien sivuturvatyynyt, aktiiviset etupääntuet ja täyspitkät sivuturvaverhotyynyt.

  Mitkä ovat kaikkien aikojen parhaat Mercedes-mallit?

Lisäksi siinä on ainutlaatuinen PRE-Safe-teknologia, joka aktivoi turvavyöt ja voi lukita ikkunat ja kattoluukun, jos se havaitsee edessä olevan vaaran. Muita huippuluokan turvallisuusominaisuuksia ovat Mercedes embrace-hätäpuhelujärjestelmä ja kuolleen kulman varoitusjärjestelmä. Nämä kaksi ovat kuitenkin valinnaisia.

Luotettavuus

Yksi Mercedes R350:n omistamisen haastavimmista puolista on sen luotettavuus. Koska uusia malleja ei enää valmisteta, tarjolla on vain vanhoja R350-malleja. Valitettavasti ne eivät ole kovin luotettavia. Monet aiemmat omistajat ovat valittaneet paljon R350:n huoltokustannuksista.

Ensimmäinen asia, joka maksaa, on öljynvaihto. Noin 5 000 kilometrin välein sinun on vaihdettava öljy, mikä ei ole halpaa. Myös öljynsuodattimet on vaihdettava säännöllisemmin, jotta tila-auto toimisi vaivattomasti.

Muita Mercedes-Benz R350:n osia, jotka vaativat huoltoa tai korjausta, ovat ilmakompressori, serpentiinihihna, hihnapyörä, ilmajouset, imusarja ja kiristimet. Jos et ole tarpeeksi varovainen, saatat päätyä käyttämään huoltoon enemmän rahaa kuin mitä tila-auton ostamiseen on varattu.

Lisätietoja R350:stä

Miksi Mercedes lopetti R350:n tuotannon?

Mercedes lopetti Mercedes-Benz R350:n tuotannon heikon myynnin vuoksi. Ensimmäinen R350 valmistettiin vuonna 2006 ja viimeinen vuonna 2012. Useimmat mallit eivät menestyneet hyvin, mikä johti siihen, että Mercedes lopetti tämän erinomaisen perheauton tuotannon.

Onko Mercedes-Benz R350 fantastinen auto?

Ei ole. Kun otat huomioon huoltokustannukset, tulet luultavasti katumaan tämän tila-auton ostamista. Ajoneuvossa on monia ongelmia, jotka alkavat näkyä jo 80 000 kilometrin kohdalla. Mutta jos olet perheellinen ja haluat tilavan ja ylellisen ajoneuvon, R350 voi olla sinulle kelpo vaihtoehto.

  Voiko Mercedestä huoltaa missä tahansa?

Mikä vanha Mercedes-Benz on luotettava?

Jos etsit luotettavaa käytettyä Mercedes-autoa, sinun kannattaa harkita E-luokan hankkimista. Mercedeksen E-luokka kuuluu markkinoiden luotettavimpiin ajoneuvoihin. Esimerkiksi Mercedes-Benz 1995 W124 E-Luokka on yksi markkinoiden luotettavimmista vanhoista Mercedes-Benz-malleista.

Mitkä ovat Mercedes R350:n yleiset ongelmat?

Mercedes R350 voi olla mukava tila-auto seitsenhenkiselle perheelle, mutta tässä autossa on paljon ongelmia. Joitakin tavanomaisia ongelmia, joita tämän tila-auton kanssa on odotettavissa, ovat vaihteisto-ongelmat, jousitusongelmat, jakotukin sekoitinlaippa-ongelma ja serpentiinihihnaongelmat.

Perheystävällinen, mutta kallis ylläpitää

Mercedes-Benz R350 tila-auto on laadukas perheauto. Seitsemän hengen tilavuuden ja suuren tavaratilan ansiosta tämä auto sopii erinomaisesti piknikille ja maasto-aktiviteetteihin. Tämän tila-auton huolto on kuitenkin kallista sen jälkeen, kun se on ajanut 80 000 kilometriä.
Kaiken kaikkiaan se on kunnollinen Mercedes-miniauto, jolla on hyvät ajo-ominaisuudet. Istuimet ovat mukavat, ja siinä on useimmat huipputekniset Mercedes-ominaisuudet, joita löytyy S-luokan kaltaisista huippumalleista. Valitettavasti Mercedes-Benz lopetti tämän tila-auton tuotannon, ja viimeinen malli valmistettiin vuonna 2012.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z