Mercedes S63 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes S63 AMG on yli 500 hv:n Mercedes Benzin huippumalli, joka on saatavana vain lyhyen akselivälin muodossa, koska se on suorituskykyauto yhtä lailla kuin luksusauto. Voit tosin saada vieläkin tehokkaamman 600hv+ S65 AMG:n, jossa on V12-moottori, mutta monet väittävät, että S63 on paljon dynaamisempi.

S63 on todellinen S-luokka, mikä tarkoittaa, että siitä ei puutu sen enempää kokoa kuin mukavuuttakaan. Se on enemmän kuin kykenevä kuljettamaan 4 henkilöä äärimmäisen ylellisesti yli 200mph nopeuksilla. Monet pitävät S63-mallia parhaana Mercedes-mallina, jonka voi ostaa, koska se on ylivoimainen monilla eri osa-alueilla, erityisesti mukavuudessa, tekniikassa ja suorituskyvyssä.

AMG-käsittely saa S-luokan näyttämään paljon aggressiivisemmalta, nopeammalta ja haluttavammalta. Saat lukuisia AMG-kohtaisia korin muotoiluja ja sisätilojen yksityiskohtia, jotka erottavat ”tavalliset” S-luokan mallit tulta puhaltavista AMG-malleista.

S63 maksaa paljon rahaa, ja sillä on taipumus arvon alenemiseen hyvin nopeasti. Sen ylläpito maksaa paljon rahaa, eikä se ole vapaa erilaisista ongelmista, joista useimmat liittyvät öljyyn liittyviin ongelmiin, jousitusongelmiin, vaihteisto-ongelmiin ja komponenttien ennenaikaiseen heikkenemiseen.

Mercedes S63 AMG – Voimanlähde

Vuonna 2009 Mercedes esitteli ensimmäisen S63-mallin, W221-mallin. Tässä S63-sukupolvessa on 6,2-litrainen V8-perämoottori, jossa on noin 520 hevosvoimaa ja 465 hevosvoiman vääntömomentti. W221-mallissa oleva 6,2 litran V8-moottori on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista AMG-moottoreista, koska se kuulostaa ja käyttäytyy kuin muskeliauton moottori.

W221 S-luokka sai päivityksen vuonna 2010, jolloin se sai muutamia merkittäviä parannuksia, mutta S63:n toinen sukupolvi, W222, esiteltiin vuonna 2014. W222 tarjoaa 4,0 litran BiTurbo V8:n, jossa on yli 600 hv ja hämmästyttävät 900 Nm vääntöä, mikä tekee W222:sta kaikkien aikojen hulluimman S-luokan mallin.

  Onko Mersun varastaminen vaikeaa?

W221-mallissa ei ollut 4MATIC AWD -järjestelmää, mutta W222:ssa oli, ja 4MATIC on ainoa voimansiirtovaihtoehto W222 S63 AMG:hen. Kaikissa S63-malleissa on automaattinen momentinmuunninvaihteisto, koska momentinmuunnin on ainoa saatavilla oleva vaihteisto, joka selviytyy 900 Nm:n vääntömomentista.

S63-mallissa on myös laukaisuohjaus, jonka ansiosta se saavuttaa nopeuden 100 km/h paikaltaan alle 4 sekunnissa, mikä on vaikuttavaa näin suurelle autolle.

Mercedes S63 AMG – muotoilu ja alusta

S63 AMG on todellinen täysiverinen AMG-malli, mikä tarkoittaa sitä, että se saa kattavan AMG-stailauspäivityksen suoraan tehtaalta. Tämä saa S63:n näyttämään paljon aggressiivisemmalta uusien, vain AMG:lle tarkoitettujen etu- ja takapuskureiden, aggressiivisten sivuhelteiden, neljän pakoputken ja yli 20-tuumaisten AMG-vanteiden ansiosta.

Useimmissa S63-malleissa on myös paljon tyyliparannuksia sisätiloihin, kuten AMG-spesifiset istuimet, AMG-spesifiset, korkealaatuisesta alumiinista ja hiilikuidusta valmistetut koristeosat ja AMG-spesifinen mittariston grafiikka.

Alustan osalta S63 AMG tarjoaa jäykemmän rakenteen, joka tekee autosta paljon tasapainoisemman kaarreajossa. Vaikka S63 on suunniteltu ensisijaisesti jatkuvaan nopeaan ajeluun autobaanalla, se pystyy kilpailemaan monien urheiluautojen kanssa myös rata-ajossa.

Mercedes S63 AMG – Jousitus ja ajotilat

Muita seikkoja, jotka erottavat S63:n huomattavasti tavallisemmista S-luokan malleista, ovat jousitus ja erityiset ajotilat. S63:ssa on matalampi ajokorkeus, mikä tekee autosta paljon dynaamisemman. S63 hyötyy myös kaikin puolin jäykemmästä jousitusasetuksesta, joka ei heikennä mukavuutta kovinkaan paljon.

  Mikä on Mercedes-Benz Distronic?

Tämä oli ongelma W221-mallissa, koska se oli hieman liian jäykkä S-luokalle, mutta W222-mallissa mukavuus ja suorituskyky ovat täydellisesti tasapainossa. Lopuksi, S63 AMG:ssä on myös erityiset ajotilat, joiden avulla voit säätää ajokokemuksen juuri sellaiseksi kuin haluat.

Mercedes S63 AMG – Yleiset ongelmat ja luotettavuus

S63:lla on taipumus kärsiä öljyyn liittyvistä ongelmista, kuten lisääntyneestä öljynkulutuksesta ja öljyvuodoista. Näihin on puututtava mahdollisimman pian, jotta lähistöllä olevat komponentit eivät vaurioidu. Aikaisemmat S63-mallit tunnetaan puutteellisesta jousituksesta, joka sotkee ajokorkeutta ja tekee autosta paljon erilaisen ajettavan.

Vaihteistoon liittyvät ongelmat johtuvat useimmiten siitä, että kovaakin kiihdytystä käytettäessä ajo on hermostunutta ja pomppivaa, koska järjestelmän on hallittava uskomattoman raskasta autoa ja 900 Nm:n vääntöä. Kaiken kaikkiaan S63 on luotettava auto, mutta sitä on huollettava mahdollisimman hyvin, muuten siitä voi helposti tulla rahasampo.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa S63 AMG?

Jos etsit täysikokoisen luksussedanin lippulaivaa, joka voi kilpailla monien urheiluautojen kanssa, S63 on ehdottomasti sen arvoinen. Koska S63 AMG maksaa kuitenkin valtavia summia rahaa ja on samalla altis vakavalle arvonalennukselle, se on järkevää vain, jos haluat pitää sen pitkään.

Tässä on kaikki järki maailmassa, sillä S63 on sellainen auto, jonka aiot pitää vielä vuosia. Se on uskomattoman muhkea auto, joka pärjää niin mutkaisilla teillä kuin autobaanallakin.

  Mercedes S500 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mikä S63 AMG -malli minun pitäisi ostaa?

Uudistettu W222 S63 AMG on paras S63-malli, koska se tarjoaa kaikki uusimmat tekniikat ja on samalla uskomattoman mukava. W222 S-luokka on todellakin paljon parempi kuin edeltäjänsä sekä suorituskyvyn että mukavuuden osalta.

S63 on dynaamisempi AMG-malli, kun taas S65 AMG tarjoaa tankkimaisemman ajokokemuksen, jossa mukavuus ja pehmeys ovat etusijalla. W221-malli on kuitenkin myös hieno auto, mutta se ei ole yhtä luotettava eikä haluttava kuin W222.

Onko S63 AMG turvallinen auto?

Mercedes S63 AMG on todellakin turvallinen auto, sillä kaikki S63 AMG -mallit ylpeilevät vaikuttavilla turvallisuusluvuilla. Mercedes asettaa turvallisuuden etusijalle, mikä tarkoittaa, että olet turvassa kummallakin S63-mallilla. Näitä autoja käytetään usein sekä perhe- että VIP-kuljetuksiin, mikä tarkoittaa, että ne ovat huipputurvallisia.
Kyseessä on kuitenkin myös 600 hv:n auto, joka voi karata käsistä, jos et ole varovainen sen kanssa. Pidä siis aina ajonvakautus päällä, sillä S63 on aivan liian raskas ja aggressiivinen, jotta voisit hallita sitä itse.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z