Mercedes Sprinter -vuodet, joita kannattaa välttää

Mercedes Sprinter

Mercedes Sprinter -pakettiauto ei ole auto, josta useimmat Mercedes Benz -harrastajat haaveilevat, mutta Sprinter on silti yksi parhaista Mercedeksen kaupallisista malleista, joita rahalla saa. Sprinter oli olemassa melko pitkään, mikä tarkoittaa sitä, että Mercedes tarjosi Sprinteristä lukuisia eri mallivuosia, joista jotkut ovat parempia kuin toiset.

Niitä voidaan käyttää monin eri tavoin riippuen siitä, mitä haluat pakettiautoltasi. Voit käyttää sitä kaupallisena kuljetusautona, henkilökuljetusautona, retkeilyautona tai mitä tahansa muuta tarpeisiisi sopivaa. Ennen kuin teet mitään tällaista, sinun on kuitenkin oltava tietoinen siitä, mitä mallivuosia sinun kannattaa välttää heti alusta alkaen.

Joitakin Sprinterin vuosimalleja on vältettävä, koska ne eivät yksinkertaisesti vastaa muun alan tasoa. Vuoden 2016 Mercedes Sprinter näyttää olevan monien mielestä kaikkien aikojen huonoin Sprinter-mallivuosi, ja vuoden 2015 malli on heti perässä.

Vuoden 1999 Mercedes Sprinter saattaa olla tällä hetkellä vuosisadan tarjous, mutta tämä pakettiauto on niin vanha, että on todella vaikea löytää sellaista, jossa ei ole liikaa kilometrejä kellossa. Lisäksi näissä on tyypillisesti ongelmia, joita ei yksinkertaisesti ole uudemmissa malleissa.

2016 Mercedes Benz Sprinter

Joukon asiakastyytyväisyyskyselyjen mukaan Mercedes Benz Sprinterin mallivuosi 2016 näyttää olevan se, jolla on alhaisimmat kokonaisarvosanat. Vuoden 2016 Sprinteristä raportoitiin enemmän ongelmia kuin mistään muusta mallivuodesta, ja se on melko ilmeistä heti, kun selaat joitakin arvostetuimpia asiakastyytyväisyyskyselyjen tuloksia verkossa.

  2022 Mercedes G Wagon vs Range Rover

Eniten valituksia vuoden 2016 mallin ongelmista liittyi joukkoon sisätilojen vikoja, joiden vuoksi monet lisävarusteet eivät yksinkertaisesti toimineet. Myös jarruja kritisoitiin voimakkaasti, koska ne tuntuivat epäluonnollisilta eivätkä ne olleet parhaat mahdolliset pakettiauton pysäyttämisessä. Moottorit olivat liian vanhoja ollakseen tehokkaita ja liian vanhoja ollakseen hienostuneita.

Istuimet ovat kuulemma uskomattoman epämukavat, ja se on varmasti ongelma autossa, jolla ajetaan yleensä satoja kilometrejä kerralla. Vuoden 2016 Sprinter-mallista valittavat yksinkertaisesti liian monet ihmiset, ja siksi nimesimme sen tähän mennessä huonoimmaksi Mercedes Benz Sprinter -mallivuodeksi.

2015 Mercedes Benz Sprinter

Toisella sijalla, heti vuoden 2016 Sprinterin takana, on vuoden 2015 malli, joka myös näyttää olevan lähes yhtä ongelmallinen kuin vuoden 2016 malli. Näin ollen vuoden 2015 Sprinter on kaikkien aikojen toiseksi eniten valitusta saanut Sprinter-malli. Vuoden 2015 mallin ongelmat ovat samankaltaisia kuin vuoden 2016 mallin kohdalla luetellut, mutta eivät täysin samoja.

Merkittävimmät ongelmat liittyvät koriin, maalaukseen ja joukko sisätiloihin liittyviä ongelmia kuten 2016-mallissa. Ikkunat ovat myös ongelmallisia, sillä niillä on taipumus juuttua ja sähköikkunoiden toiminta epäonnistuu surkeasti. Vuotavat katot ovat myös vuoden 2015 Sprinterin ongelma, mikä on melko valitettavaa.

Todellisuudessa mikään näistä ongelmista ei ole lievä ja helposti korjattavissa, mikä tarkoittaa, että 2015 Sprinter on todella mallivuosi, jota kannattaa välttää. Siinä on yksinkertaisesti liikaa ärsyttäviä ja todella vakavia ongelmia, jotka voivat pilata omistajakokemuksesi.

  Mercedes C250:n yleiset ongelmat

1999 Mercedes Benz Sprinter

Vuoden 1999 Mercedes Benz Sprinter on aivan ensimmäinen Sprinter-pakettiauto, joka tuli Yhdysvaltoihin. Ollaksemme 100-prosenttisen rehellisiä, vuoden 1999 Sprinter oli itse asiassa kunnollinen, kun se tuli markkinoille, mutta voimme varmasti sanoa, että sitä seuranneet vuodet tekivät todella tuhojaan vuoden 1999 Sprinterille. Ensinnäkin auto on yksinkertaisesti liian vanha päivittäiseen käyttöön.

Toiseksi siitä puuttuu ominaisuuksia, joita useimmat ihmiset pitävät nykyään pakettiautossa välttämättöminä. Vuoden 1999 Sprinter ei myöskään ole vielä luotettavin Sprinter-mallivuosi. Tätä ongelmaa pahentaa entisestään se, että vuoden 1999 Sprinter-malleja ei ole saatavilla pienemmällä ajokilometrimäärällä. Jotkut ostaisivat näitä säästääkseen rahaa, mutta vuoden 1999 Sprinteriä ei todellakaan voi käyttää samoihin asioihin kuin vuoden 2015 tai 2016 mallia.

Vuoden 1999 Sprinterissä on myös ongelmia koripaneelien laadussa, maalin laadussa, mahdollisessa korroosiossa, ulkovalaistusongelmissa, huonolaatuisessa sisustuksessa, joka onnistuu halkeilemaan, ja ohjausjärjestelmän ongelmissa. Vuoden 1999 Sprinter on nyt parhaimmassakin kunnossaan liian vanha käytettäväksi muuhun kuin satunnaisiin kävelyretkiin Ikeaan.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes Benz Sprinter?

Jos tarvitset autoa, johon mahtuu monta ihmistä, tai jos haluat auton, jolla voi kuljettaa paljon rahtia, Sprinter-pakettiauto on loistava valinta. Kokoonpanosta riippuen näitä voi saada räätälöitynä matkustajakuljetuksiin tai rahtikuljetuksiin. Sprinter on todella modulaarinen pakettiauto, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää lähes mihin tahansa.

  Mikä Mercedes on suurin vetokyky

Ei ole kovin montaa pakettiautoa, joka on yhtä tunnettu kuin Sprinter. Ford Transit saattaa olla suositumpi valinta, mutta Sprinter on kaiken kaikkiaan laadukkaampi tuote. Jos vietät paljon aikaa ratin takana, Sprinter on oikea valinta.

Mikä Mercedes Benz Sprinter -malli on paras?

Parasta on ostaa dieselkäyttöinen Sprinter-pakettiauto, sillä ne sopivat täydellisesti siihen, mitä ne yleensä tekevät. Haluat pakettiauton, jossa on riittävästi vääntöä, jotta pääset liikkeelle riippumatta siitä, kuinka raskas lasti on. Kannattaa myös valita automaattiversio, sillä se tekee Sprinteristä paljon helpomman käyttää.

Vuoden 2012 Sprinter näyttää olevan todella luotettava, samoin kuin vuoden 2010 ja vuosien 2004-2006 mallit.

Tekikö Dodge aikoinaan Sprinteriä?

Kyllä, aivan ensimmäiset Sprinter-mallit valmisti Dodge, ja Mercedes-merkkisiä Sprinter-malleja on valmistettu vuodesta 2010 lähtien. Jos katsot vuoden 2006 Dodge Sprinteriä, huomaat heti, että kyseessä on vain Mercedes Sprinterin uudelleenbrändätty malli, sillä näitä myytiin Euroopassa alusta alkaen Mercedes Sprinter -pakettiautoina.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z