Mercedes vs Lexus Huoltokustannukset

Ennen kuin investoit unelmiesi autoon, on tärkeää miettiä alkuperäisten kustannusten lisäksi myös sitä, mitä käytät vuosien mittaan auton ylläpitoon. Jotkut autot ovat halvempia ostaa, mutta kalliita ylläpitää pitkällä aikavälillä.

Mercedes ja Lexus ovat molemmat luksusautoja. Lexus-ajoneuvot ovat kuitenkin halvempia ylläpitää kuin Mercedes-Benz-ajoneuvot. Mercedes-Benzin ylläpitokustannukset voivat olla lähes kolminkertaiset Lexuksen ylläpitokustannuksiin verrattuna samalla ajanjaksolla. Siksi on ratkaisevan tärkeää ottaa huomioon kaikki tekijät ennen unelmiesi auton ostamista.

Sekä Mercedes-Benz että Lexus tarjoavat pieniä autoja, urheiluautoja, keskikokoisia autoja, maastureita ja hybridejä. Kun verrataan autoja vastakkain, Mercedeksen ajoneuvot ovat ylellisempiä, mukavampia, kestävämpiä ja suorituskykyisempiä. Toisaalta Lexus-autot ovat luotettavia, edullisia ja helpommin huollettavia.

Tänään emme keskity vertaile Lexus- ja Mercedes-ajoneuvoja, vaan selvitämme, kumpi näistä kahdesta merkistä on halvempi ylläpitää. Saat myös selville, kumpi auto on halvempi korjata viiden vuoden aikana.

Mercedes vastaan Lexus: Kokonaishuoltokustannukset

Toyotan sivuliikkeenä Lexus on huomattavasti halvempi ylläpitää kuin Mercedes-Benz. Ensimmäisinä omistusvuosina tämä ei kuitenkaan välttämättä pidä paikkaansa. Tämä johtuu siitä, että Lexus vaatii huoltoa 6 kuukauden / 5 000 mailin välein, kun taas Mercedes vaatii huoltoa 12 kuukauden / 10 000 mailin välein.

Mutta muutaman vuoden omistuksen jälkeen huomaat, että Mercedes-Benzin huoltaminen on paljon kalliimpaa kuin Lexuksen. Esimerkiksi Lexus RX 350:n huoltaminen 5 vuoden ajan maksaa noin 9 700 dollaria, kun taas Mercedes-Benz GLA 350:n huoltaminen saman ajanjakson aikana maksaa yli 10 200 dollaria.

Tämä osoittaa, että Mercedes-Benzin ylläpito on hieman kalliimpaa kuin Lexuksen. Vaikka säästätkin jonkin verran rahaa, ero ei ole niin huomattava. Kun verrataan muihin luksusautomerkkeihin, kuten BMW X3:een, huomaat, että sen ylläpito on jopa kalliimpaa kuin Mercedes GLA:n.

  Mikä Mercedes-maasturi on 7-paikkainen?

Sekä Mercedeksen että Lexuksen autot vaativat säännöllistä tai määräaikaishuoltoa, jotta ne toimisivat jatkossakin moitteettomasti ja välttyisivät lopulta kalliilta korjauksilta. Joitakin säännöllisiä huoltoja, joista sinun on huolehdittava Lexus-autossasi, ovat öljynvaihto, uudet renkaat, sytytystulppien vaihto ja jarrupalat.

Lexus on määräaikaishuollossa 10 000 mailin kohdalla. Mercedeksellä on huollot A ja B. Huolto A tehdään 10 000 mailin jälkeen ja huolto B 20 000 mailin jälkeen. Muita Mercedeksen määräaikaishuoltoja ovat öljynvaihto ja renkaiden kierto.

Mercedes vs. Lexus: Korjauskustannukset

Huoltokustannusten lisäksi Lexuksella on myös halvemmat korjauskustannukset. Itse asiassa Lexus on paljon halvempi korjauskustannusten osalta. Viiden vuoden aikana Lexus RX 350:n korjaus maksaa vähintään 3 200 dollaria, kun taas Mercedes GLA 350:n korjaus voi maksaa yli 9 500 dollaria.

Riippumatta siitä, kumman auton valitset, molemmissa on yleisiä korjaustarpeita, jotka sinun on hyvä tiedostaa. Esimerkiksi Mercedes C240 -autot vaativat yleensä vesipumpun vaihdon jonkin ajan kuluttua. Kun taas Lexus RX 350:ssä on yleensä vesipumpun ja matkustamon ilmansuodattimen ongelmia.

Kolmesta suositusta saksalaisesta luksusmerkistä Audilla on BMW:hen ja Mercedekseen verrattuna kalleimmat korjauskustannukset. BMW:llä on halvimmat korjauskustannukset, mutta korkeimmat ylläpitokustannukset. Kaiken kaikkiaan Lexus on edelleen paras huolto- ja korjauskustannusten osalta.

Mercedes vastaan Lexus: Kun takuu päättyy

Kaikissa Mercedes-Benz-ajoneuvoissa on rajoitettu uuden ajoneuvon takuu, joka kestää 48 kuukautta ja 50 000 kilometriä. Lexus tarjoaa myös 48 kuukauden/50 000 mailin takuun. Kun molempien ajoneuvojen takuu loppuu, Mercedeksen huolto tulee Lexukseen verrattuna erittäin kalliiksi.

  Pitääkö Mercedes arvonsa?

Mercedeksen varaosat ovat paljon kalliimpia kuin Lexuksen osat. Lexus-ajoneuvot ovat Toyotan valmistamia, joten niiden varaosia on laajemmin saatavilla ja ne ovat halvempia, ja autosi on myös helpompi saada korjattua. Mercedes-ajoneuvot on vietävä valtuutetulle, Mercedekseen erikoistuneelle mekaanikolle, mikä on paljon kalliimpaa.

Lexus-ajoneuvoilla on myös parempi luotettavuusluokitus, joten joudut todennäköisesti korjauttamaan Mersusi useammin.

Luksusautomerkkien vertailu

Kumpi on luotettavampi – Mercedes vai Lexus?

Luotettavuuden osalta Lexus on huomattavasti edellä Mercedestä. Lexus on Toyotan luksuslinja. J.D. Powerin markkinaraportin mukaan Lexus kuuluu markkinoiden luotettavimpiin autoihin. Se sijoittuu viiden ensimmäisen sijan joukkoon eri luotettavuusluokituksissa.
Sitä vastoin Mercedes ei ole edes kymmenen luotettavimman auton joukossa. Muut saksalaiset luksusautomerkit, kuten BMW ja Audi, sijoittuvat luotettavuudessa Mercedestä korkeammalle. Jos siis haluat luotettavan luksusauton, Lexus on paras valinta.

Kumman huolto- ja korjauskustannukset ovat alhaisemmat – Mercedeksen, BMW:n, Audin vai Lexuksen?

Kun ostat luksusauton, joitakin asioita, jotka sinun on otettava huomioon, ovat korjaus- ja huoltokustannukset. Vaikka Lexus tarjoaa vähiten ylellisiä ominaisuuksia, se on halvin ylläpitää verrattuna Mercedekseen, Audiin ja BMW:hen, joiden ylläpitokustannukset ovat yli 1 800 dollaria vuodessa.
BMW on kallein ylläpitää, sitten Mercedes ja lopuksi Audi. Korjauskustannusten osalta Lexus on edelleen halvin ylläpidettävä, sillä se voi maksaa alle 900 dollaria. Saksalaisten luksusautomerkkien korjauskustannukset voivat sitä vastoin olla keskimäärin yli 1 600 dollaria, mikä on melko korkea hinta.

  Tekeekö Mercedes farmariautoja?

Kumpi auto on parempi – Lexus vai Mercedes?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos etsit ylellisyyttä, mukavuutta ja kestävyyttä, rakastat Mercedes-Benziä. Mutta jos haluat edullisen, luotettavan ja polttoainetehokkaan auton, Lexus voittaa. Kaiken kaikkiaan molemmat ovat erinomaisia automerkkejä, joiden luksusajoneuvot ovat huippuluokkaa.

Onko Lexus samalla tasolla kuin Mercedes, BMW ja Audi?

Ei ole. Vaikka Lexus on Toyotan luksuslinja, se ei ole lähelläkään saksalaisia huippuluokan luksusautomerkkejä, kuten Mercedes, BMW ja Audi. Lexus voi olla kauniisti suunniteltu ja siinä on huippuluokan ominaisuuksia, mutta sen ajoneuvot eivät ole lähelläkään Mercedeksen tai Audin ajoneuvoja.
Jos etsit luksusta, Mercedes on paras. Sen jälkeen tulee Audi ja sitten BMW. Mercedestä pidetään syystä ylellisyyden ja huipputekniikan ruumiillistumana. Tämä käy selväksi, kun koeajat kaikkia näitä autoja ja tunnet olevasi niissä kaikissa.

Loppupäätelmät

Kaiken kaikkiaan Lexuksen ylläpito on halvempaa kuin Mercedes-Benzin. Kun lasket yhteen alkuperäiset ostokustannukset, huoltokustannukset ja korjauskustannukset viiden vuoden ajalta, huomaat, että Lexus on paljon halvempi omistaa ja ylläpitää kuin Mercedes-Benz.
Jos siis haluat säästää rahaa ja käydä harvemmin mekaanikolla, valitse Lexus. Mutta jos olet valmis käyttämään rahaa saadaksesi huipputekniikkaa, mukavuutta, ylellisyyttä ja upean yleiskokemuksen, Mercedes on oikea valinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z