Mercedes W114 ongelmat

Mercedes W114/W115 on vuosina 1968-1976 valmistettu etumoottorinen, takavetoinen neliovinen sedan. W114-mallissa käytetään tehokkaampaa 6-sylinteristä moottoria ja se on merkitty mallimerkinnöillä 230, 240 ja 280. W115-malli taas käyttää pienempää 4-sylinteristä moottoria, ja se merkitään 200-, 220- ja 223-mallimerkinnöillä.

Sekä W114 että W115 tunnetaan erinomaisesta luotettavuudestaan, ja monet Mercedes-harrastajat pitävät niitä luotettavimpina Mercedes-malleina. Toki ne ovat nyt 50-60 vuotta vanhoja, eikä niin vanha auto ole koskaan yhtä luotettava kuin jokin nykyajan auto, mutta jos siitä huolehditaan asianmukaisesti, ne ovat tuhoutumattomia.

Yleisimmät W114/W115-luokan ongelmat liittyvät ruosteeseen, sillä ruoste on klassisen Mersun suurin vihollinen. Lämmittimen puhallin on tunnetusti vikaantunut, samoin automaattivaihteisto. Molempien tiedetään myös vuotavan öljyä, joten muista tarkistaa mahdolliset vuodot. Lopuksi, sisätilojen verhoilu on todennäköisesti nähnyt parempia päiviä, joten tarkista, ettei auton ympärillä ole merkkejä rappeutumisesta.

Kaiken kaikkiaan W114/W115-Mersu voi olla hyvä sijoitus, jos onnistut löytämään sellaisen sopivassa kunnossa. Näistä autoista on tulossa yhä suositumpia myös jälkimarkkinayhtiöiden keskuudessa, koska ne kurovat jonkin verran umpeen kuilua Mercedesin klassisen euro-ilmeen ja vanhan koulukunnan amerikkalaisten muskeliautojen välillä.

Mercedes W114/W115 -ruosteongelmat

On lähes mahdotonta löytää vanhaa Mercedestä, jossa ei olisi ainakin jonkinlaista ruostetta. Toki, jos löydät W114/W115:n, jota on hoidettu sisätiloissa kunnolla, nämä ovat todennäköisesti uudenveroisia. Tosiasia on kuitenkin se, että useimpia näistä on käytetty vuosien varrella tavallisina autoina, mikä tarkoittaa, että ne kärsivät ruosteen muodostumisesta.

  Missä Mercedes-malleissa on AIRMATIC?

Tarkista kaikki yleiset ruostekohdat, kuten ajovalojen ympärillä, konepellissä ja takaluukussa, auton alla, ovien sisä- ja ulkopuitteissa, lattiassa, lokasuojissa ja tunkkipisteissä. Tarkista, onko auton ympärillä vesivuotoja, koska ne yleensä aiheuttavat lisää ruostetta.

Mercedes W114/W115 -lämmittimen puhallinongelmat

W114- ja W115-malleissa on ilmastointilaite, mikä on todella hyvä asia, mutta lämmityslaitteen puhallin on tunnetusti molemmissa murehdittava asia, koska siihen ei ole kovin helppo päästä käsiksi. Lämmitin on syvällä kojelaudan sisällä, mikä tarkoittaa, että jos se vikaantuu, joudut maksamaan paljon rahaa sen korjaamisesta. Mercedes-asiantuntija toteaa, että tämä työ voi joissakin tapauksissa kestää jopa 20 tuntia.

Alipainevuodot ovat myös syvällä kojelaudan sisällä, ja niihin on myös vaikea päästä käsiksi. Tällaiset korjaukset vaikuttavat auton arvoon melkoisesti, ja jotkut ovat jopa valmiita jättämään puhaltimen kokonaan korjaamatta. Joka tapauksessa kannattaa kiinnittää huomiota näihin ongelmiin, jos olet ostamassa tällaista autoa.

Mercedes W114/W115 -vaihteiston ongelmat

W114/W115-vaihteisto on vanhan koulukunnan nelivaihteinen automaatti, joka käynnistyy joskus 1. vaihteella, mutta voi myös usein käynnistyä 2. vaihteella. Ongelma tässä on se, että järjestelmää ei ole kalibroitu kunnolla eikä auto tiedä, milloin se käynnistyy milläkin vaihteella. Tällaiset ongelmat voivat tehokkaasti pilata auton ajotavan ja siten vaikuttaa auton arvoon.

Ei ole mikään salaisuus, että nämä automaattivaihteistot ovat vanhoja, hermostuneita ja suhteellisen laiskoja. Muista myös tarkistaa, tietääkö auto, milloin vaihtaa ja onko koko järjestelmä niin sulava kuin sen pitäisi olla.

  Mercedes-Benz SLK55 AMG Luotettavuus

Mercedes W114/W115 -öljyvuodot

Näissä kahdessa autossa on tunnetusti melko luotettavat moottorit, jotka pystyvät keräämään satoja tuhansia kilometrejä kelloon tarvitsematta suurempia peruskorjauksia. Oli miten oli, moottori pystyy siihen vain, jos öljynkulutus on kohdallaan.

Tarkista siis ehdottomasti auton öljy- ja jäähdytysnestetasot ja käy koko järjestelmä läpi, jotta näet, onko siinä vuotoja. Näiden korjaaminen voi olla myös kallista työtä, mikä tarkoittaa myös sitä, että se vaikuttaa auton arvoon melkoisesti.

Mercedes W114/W115:n sisätilojen verhoiluongelmat

Vanhat Mercedes-autot ovat tunnetusti mekaanisesti tuhoutumattomia, mutta niissä ei tunnetusti ole erityisen pitkäikäisiä sisustusmateriaaleja. Sekä W114- että W115-koristeiden sisustusmateriaalien tiedetään heikkenevän ja kuluvan merkittävästi.

Tämä tarkoittaa, että sinun on käytävä läpi koko sisätilat ja tarkistettava kaiken alta, jotta näet, kuinka pahasti ne ovat huonontuneet.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes W114?

Jos etsit klassista Mercedes-sedania, W114 on itse asiassa loistava valinta. W114:n arvot ovat vahvat, mutta eivät liian korkeat, ainakaan kunnollisten esimerkkien kohdalla. Lisäksi nämä Mercedes-mallit ovat tulevaisuudessa todennäköisesti entistä suositumpia, mikä tarkoittaa, että kunnossa olevan mallin pitäminen tuottaa sinulle lopulta jonkin verran tuottoa.

Sinun on kuitenkin pidettävä mielessä, että tällaiset autot eivät voi olla yhtä käyttökelpoisia kuin kaikki muut nykyautot, koska ne ovat yksinkertaisesti eri aikakaudelta. Niitä on helppo työstää, mutta ne vaativat tyypillisesti töitä, jotka on tehtävä useammin.

  Tekeekö Mercedes sähköautoja?

Onko Mercedes W114 turvallinen?

W114 on niin turvallinen kuin 50-60 vuotta vanha auto voi olla, mikä tarkoittaa, että se ei ole läheskään niin turvallinen kuin nykyaikaiset autot ovat, mutta sen ei pitäisi hajota. Tämä tarkoittaa sitä, että tällaiset autot ovat erittäin epäedullisessa asemassa, jos ne törmäävät 80- ja 90-luvun autoihin, ja erityisesti, jos ne törmäävät 2000-luvun jälkeisiin autoihin.

Ymmärrettävästi W114:ssä ei ole mitään kehittyneitä ohjelmallisia turvaominaisuuksia, koska sellaisia ei ollut tuolloin olemassa. Kaiken kaikkiaan W114 on hyväksyttävä, mutta se ei ole auto, jonka kyydissä haluaa viettää liikaa aikaa.

Onko Mercedes W114 investointi?

Autojen ostaminen pelkästään sijoitustarkoituksessa on peliä, jota vain rikkaat voivat pelata, mikä tarkoittaa, että vanhan Mercedeksen ostaminen ei automaattisesti tarkoita, että tienaat rahaa. Ensinnäkin W114 ei ole alun perin kallis, mikä tarkoittaa, että vähäiset arvonnousut eivät riitä kattamaan edes ylläpitokustannuksia.

Toiseksi vain koskematon auto on sijoituskelpoinen, mutta näillä autoilla ei ajeta. Kaiken kaikkiaan kunnollisella W114:llä voi pitkän ajan kuluttua saada pientä tuottoa, mutta sellaisen ostaminen ainoaksi sijoituskohteeksi ei todellakaan kannata. Keskiriskinen sijoitusrahasto tuottaa todennäköisesti enemmän rahaa, eikä sitä tarvitse ylläpitää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z