Mercedes W116 ongelmat

Mercedes Benz S-luokka on ylellisyyden synonyymi ja myös Mercedes Benzin ylellisyystekniikan huippu. S-luokan ilmestymisestä lähtien useimpia luksussedaneita on pidetty S-luokan kilpailijoina, koska S-luokka on aina nauttinut etuoikeutetumpaa asemaa jopa verrattuna sen kahteen kovimpaan kilpailijaan, BWM 7-sarjaan ja Audi A8:aan.

Ensimmäinen S-luokka, W116, esiteltiin jo 1970-luvun alussa, kun Mercedes päätti, että Sonderklasse (erikoisluokka) ansaitsi erityisaseman Mercedes-mallistossa. Siirry eteenpäin vuoteen 2021, jolloin Mercedes julkaisi kuudennen W223 S-luokan, joka on edelleen hallitseva, mutta W116 oli se, josta kaikki alkoi.

W116-mallia pidetään suhteellisen luotettavana autona, koska se säilyttää Mercedeksen tuon aikakauden tuhoutumattoman ylikonstruoidun muotoilun. W116 kärsii kuitenkin ruosteeseen liittyvistä ongelmista, öljyvuodoista ja lisääntyneestä öljynkulutuksesta, sisätilojen huonontumisesta, käynnistysongelmista ja lukuisista sähköongelmista.

Kaiken kaikkiaan monet klassisen Mercedeksen harrastajat pitävät W116-mallia edullisena, mutta on muistettava, että niinkin vanha auto kuin W116 vaatii paljon hoitoa ja omistautumista.

Mercedes W116 ruostekysymykset

W116 on 50 vuotta vanha auto, mikä tarkoittaa, että useimmat W116-mallit ovat olleet käytössä jo melko kauan. Kaikki tietävät, että klassiset Mercedes-mallit ja ruostepaikat ovat yleinen asia. Jos siis olet kiinnostunut W116-mallista, muista tarkistaa kaikki yleiset ruostekohdat, kuten kynnykset, ajovalojen ympärillä, konepelti ja takaluukku, auton alapuoli ja lattia.

Ruoste voi olla useimpien klassikkoautojen kauhea vastustaja, mikä tarkoittaa sitä, että joskus ei ole järkevää ostaa autoa, jossa on vakavia ruostepaikkoja. On paljon parempi käyttää muutama ylimääräinen dollari sellaiseen autoon, jossa on vain vähän tai ei lainkaan ruostepilkkuja, sillä näin säästät rahaa pitkällä aikavälillä.

  Tehokkain Mercedes-moottori?

Mercedes W116 öljyvuodot ja öljynkulutusongelmat

W116-mallin tiedetään kuluttavan öljyä hälyttävää vauhtia, vaikka moottori olisi täysin hyvässä kunnossa. Kun otetaan huomioon, että useimmissa W116-malleissa on ajettu satoja tuhansia kilometrejä, nämä ongelmat ovat entistä huolestuttavampia. Lisäksi öljyvuoto lisää huomattavasti öljyn kokonaiskulutusta.

Siksi sinun on testattava perusteellisesti, onko autossa öljyvuotoja, ja jos on, sinun on korjattava ne mahdollisimman pian. Jos et tee niin, auto voi helposti ylikuumentua ja moottori voi pettää kokonaan.

Mercedes W116:n sisäverhoilun heikkeneminen

Vaikka 70-luvun Mercedes-mallit tarjoavat luotettavaa mekaniikkaa, ne eivät pärjää kovin hyvin, kun on kyse luotettavista sisustusmateriaaleista. Tämä tarkoittaa, että W116-mallin kaltaiset autot kärsivät usein sisätilojen verhoilun värimuutoksista, halkeamista ja jopa lahoamisesta.

Muista käydä auton sisätilat läpi ja katsoa joka kolkkaan, onko autossa vakavia sisäpintojen rappeutumia. Näiden korjaaminen edellyttää yleensä restaurointia, joka maksaa paljon rahaa.

Mercedes W116 käynnistysongelmat

Monet Mercedes W116:n omistajat valittavat, että auto joko ei tahdo käynnistyä tai ei pysy käynnissä. Omistajat ovat raportoineet, että auto tarvitsee melko kauan ennen kuin se saavuttaa kunnollisen moottorin käyttölämpötilan, kun moottori vihdoin alkaa käydä tyhjäkäynnillä tarkoitetulla tavalla.

Polttoainepumpun, polttoaineletkujen ja monien muiden letkujen vaihtaminen ei välttämättä ratkaise ongelmaa. Joidenkin mielestä nämä ongelmat johtuvat viallisista keloista, toisten mukaan taas viallisesta säätimestä. Myös venttiilisuuttimista, polttoaineen jakelijoista ja pumpun akusta keskustellaan usein mahdollisina syyllisinä.

  Mercedes W124 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes W116 sähköongelmat

W116 ei todellakaan ole tekniikkaa pursuava auto, mutta missään 1970-luvun autossa ei ollut sitä, mitä W116:ssa oli. Puhallinmoottori on tunnettu W116:n sähkövika, kun taas sähkötoimiset ikkunat eivät tunnetusti toimi silloin tällöin. W116 on myös altis ulkovalaistukseen liittyville ongelmille, sekä edessä että takana.

Mittareiden tiedetään vikaantuvan, ilmastointilaitteen tiedetään vikaantuvan ja polttoainepumpun tiedetään kärsivän virran puutteesta. Kaiken kaikkiaan nämä ovat vanhan Mercedeksen omistamisen todellisuutta, ja tuskin kukaan voi odottaa omistavansa 50 vuotta vanhaa autoa ilman, että törmää jonkinlaisiin sähköongelmiin.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes W116?

Jos haluat tuntea itsesi 1970-luvun kuninkaalliseksi etkä välitä jäädä paitsi paremmista S-luokan malleista, W116 on kelpo valinta. Syy W116:n halpuuteen on se, että sen ostaminen ei kiinnosta kovinkaan montaa ihmistä. Ylellisysautot menettävät arvoaan kuin hullu, koska ne luottavat paljon tekniikkaan.

1970-luvun tekniikkaan luottaminen luksusautossa on turhaa. Tämä tarkoittaa, että ainoa syy, miksi joku ostaisi W116:n, on se, että hän rakastaa perintöä, muotoilua ja ajotuntumaa 1970-luvun Mercedeksen lippulaivasta.

Voiko Mercedes W116:lla ajaa päivittäin?

On uskomattoman vaikeaa ajaa päivittäin 50 vuotta vanhalla autolla useista eri syistä. Ensinnäkin nämä autot eivät ole läheskään yhtä mukavia kuin nykyajan luksusautot. Toiseksi niistä puuttuu joukko turvallisuusominaisuuksia, joita pidämme nykyään itsestäänselvyyksinä. Siksi päivittäinen ajaminen W116-autolla ei ole jotain, mitä ihmiset haluavat tehdä pitkiä aikoja.

  Onko Mercedes-maasturi kallis ylläpitää?

W116:n kaltaiset autot ovat huviautoja, mikä tarkoittaa, että useimmat ihmiset ottavat ne mukaansa huviajelulle tai hengailemaan klassisten Mercedes-ystäviensä kanssa. Ne ovat viikonloppuautoja, jotka on tehty pelkkää nautintoa varten eikä ruuhka-ajan liikenteeseen.

Onko Mercedes W116 sijoitus?

Ei oikeastaan. On mahdotonta sanoa 100 prosentin varmuudella, nouseeko tai laskeeko auton arvo. Klassikkoautojen markkinat ovat arvaamattomat, mutta W116 ei ole auto, josta useimmat ihmiset unelmoivat. Jos kuitenkin onnistut löytämään sellaisen uudenveroisen auton ja säilytät sen sellaisena pitkään, saatat nähdä jonkin aikaa myöhemmin jonkinlaista tuottoa.

Kaiken kaikkiaan W116:sta ei kannata pitää sijoituksena, sillä on järkevämpää nauttia autosta sellaisena kuin se on kuin toivoa, että jonain päivänä saattaisi ansaita sillä jotain.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z