Mercedes W123:n yleiset ongelmat

Mercedes W123 on nyt lähes 50 vuotta vanha, mikä tarkoittaa, että se on todellinen klassikkoauto, joka tarvitsee erityiskohtelua sekä huolto- että käytettävyysosastolla. Katsotpa sitä miten tahansa, W123 on auto eri aikakaudelta, mutta aikakaudelta, jolloin Mercedes oli liigan verran edellä muita.

Kuten aiemmin todettiin, W123 on lähes 50 vuotta vanha, mutta ympäri maailmaa on niin paljon toimivia W123-esimerkkejä, joiden kellossa on yli miljoona kilometriä. Nämä autot kestävät tunnetusti pitkään, varsinkin jos niistä pidetään kunnolla huolta.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että W123 olisi täysin virheetön, sillä monet yleiset ongelmat vaivaavat W123:ta vielä tänäkin päivänä. Yleisin ja luultavasti vaikein korjattava ongelma on korroosio, sillä useimpien tämän aikakauden Mercedes-autojen tiedetään syöpyvän pahasti, jos niitä ei huolleta kunnolla.

Vuotavat ovitiivisteet, mittariston ja koko kojelaudan ongelmat, ongelmat, jotka johtuvat siitä, että W123 on niin vanha, ja kaikenlaiset alipaineongelmat. On turvallista sanoa, että W123 on rakennettu kuin panssarivaunu, mutta jopa panssarivaunut tarvitsevat rakkautta, hellyyttä ja huolenpitoa.

Korroosio – Mercedes W123:n pahin vihollinen.

Jos olet perehtynyt vanhempiin Mercedes-malleihin, olet todennäköisesti kuullut, että ne ovat alttiita korroosiolle. Tämä ei koske vain vanhempia Mercedes-malleja, sillä useimmat tämän aikakauden autot ruostuvat tunnetusti pahasti. Se on vain todellisuutta, koska näitä autoja ei ole valmistettu kaikilla nykyaikaisilla ruosteenestotekniikoilla.

  Mercedes Benz E Class farmariauto Luotettavuus

W123-mallissa esiintyy yleisesti ruostepilkkuja pyöräkoteloiden ympärillä, ovien alaosassa, ikkunoiden ympärillä olevien nostokohtien ympärillä ja etusäleikön lähellä. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö W123:ssa olisi ruostepilkkuja muissa paikoissa, sillä niitä esiintyy. Niin tai näin, sinun on kiinnitettävä tarkkaa huomiota ruostepaikkoihin, sillä ne todennäköisesti poistuvat pian eläkkeelle W123:sta.

Vuotavat ovitiivisteet – Melko yleinen ilmiö W123:ssa.

Tiivisteet on tehty kestämään tietyn ajan, koska niitä ei ole valmistettu pitkäikäisistä materiaaleista. Ovitiivisteen ensisijaisena tehtävänä on pitää ovet suojassa ulkoisilta elementeiltä, ja tähän tarkoitukseen käytetyn kumin tiedetään halkeilevan ja hajoavan jonkin ajan kuluttua.

Nämä tiivisteet on vaihdettava melko usein, koska ne voivat täysin tuhota W123:n sisätilan. Aina kun autoon pääsee kosteutta, se tuhoaa kromipaneelit melko pian ja pahentaa myös nahan halkeilua ajan myötä.

Kojelaudan ja mittariston ongelmat

W123:n kojelaudalla on oma tahtonsa, mikä tarkoittaa, että se laskee usein ajokilometrit liikaa tai hajoaa kokonaan. Jos etsit W123:n pienellä mittarilukemilla varustettua yksilöä, tarkista yleinen kuluminen ja yritä verrata sitä muihin W123-malleihin selvittääksesi, onko mittarilukema todella totta.

Polttoainemittarin tiedetään toisinaan pettävän, mutta myös itse kojelautaan tulee tunnetusti kaikenlaisia halkeamia. Tämä johtuu useimmiten auringonpaisteesta tai kosteudesta, ja monien W123-mallien kojelauta on tämän vuoksi leikattu uudelleen.

Myös tyhjiötiivisteet ovat yleisiä W123-malleissa.

W123-mallissa on sähkötoimiset ikkunat ja virtalukot, joita ohjataan tyhjiöjärjestelmillä, joiden tiedetään usein vuotavan ja tulevan toimintakuntoisiksi. Onneksi tämä on yleensä melko helppo korjata, jos sinulla on oikeat työkalut työhön.

  Missä Mercedes-Benzin katumaasturissa on hierontaistuimet?

Lämmin sää, aurinko ja kosteus ja tiedetään aiheuttavan tyhjiöongelmia useammin, joten muista kiinnittää huomiota näihin komponentteihin, jos asut lämpimämmässä ilmastossa.

Lähes 50 vuoden iän vaikutukset

50-vuotias on väsynyt auto riippumatta siitä, kuinka luotettava ja luodinkestävä se on. W123 on todellakin yksi kaikkien aikojen luotettavimmista Mercedes-autoista, mutta väsyneiden yksilöiden ostaminen kannattaa jättää väliin, jos et ole valmis tekemään perusteellista entisöintiä.

Alhainen öljynpaine on yleinen merkki siitä, että tarkasteltavana oleva W123 on tulossa tiensä päähän. Ruosteen tiedetään tappavan monet W123-mallit, joten jätä väliin pahasti ruostuneet mallit, jos et ole valmis käyttämään paljon rahaa ja aikaa niiden korjaamiseen.

UKK-osio

Kuinka luotettava W123 Mercedes on?

W123 on yksi ihmiskunnan historian luotettavimmista autoista, ja se on yksinkertaisesti totta. Tämä ei tarkoita, etteikö W123 tarvitsisi yhtenäistä ja suhteellisen usein toistuvaa huoltoa, mutta jos teet kaiken oikein, voit nauttia W123:sta päivien loppuun asti.

W123:n seuraaja W124 tunnetaan myös yhtenä kaikkien aikojen luotettavimmista Mercedes-malleista. 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa Mercedeksen autot alkoivat olla paljon ongelmallisempia sekä monimutkaisuuden että tuotesijoittelustrategian vuoksi.

Pitäisikö minun ostaa Mercedes W123?

W123 on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista Mercedes-malleista, ja jos olet etsimässä klassista 70-80-luvun sedania, W123 on täydellinen auto sinulle. Varmista, että etsit ruostumattomia tai lievästi ruostuneita esimerkkejä, sillä kaikki muut ovat todennäköisesti liikaa.

  Mercedes vs Lexus Huoltokustannukset

Monet Mercedes-harrastajat uskovat, että W123:n hyvien mallien arvo nousee edelleen, ja näyttää siltä, että näin todella on.

Paljonko Mercedes W123 maksaa?

Mercedes W123:n keskimääräinen hintapyyntö on noin 11 500 dollaria, kun taas hyvät esimerkit voivat maksaa tuplasti enemmän. W123 on todellakin hintansa arvoinen, koska se tarjoaa todellisen Mercedes-aikakapselikokemuksen, jota ei yksinkertaisesti voi verrata mihinkään nykyaikaiseen autoon.

W123 tarjoaa uskomattoman pehmeät istuimet, rennon ajoasennon ja tunteen siitä, että käytät hienoa konetta. Kokemus W123:n ohjaamisesta on aivan erilainen kuin mikään muu auto, ja 11 000-15 000 dollarin hinta tällaisesta kokemuksesta on ehdottomasti hintansa arvoinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z