Mercedes W169 yleiset ongelmat

Mercedes W169 ongelmat

A-luokan toinen sukupolvi, W169 oli aikanaan todella suosittu auto sekä nuorempien että vanhempien sukupolvien keskuudessa. Nykyään W169 lähestyy 20-vuotissyntymäpäiväänsä, mikä tarkoittaa, että se ei ole enää sitä, mitä se oli ennen, varsinkin kun otetaan huomioon, että myöhemmät A-Klassin sukupolvet sisälsivät klassisemman viistoperämallin.

W169:n saa nykyään todella edulliseen hintaan, mutta monikaan ei osta sitä, koska se ei ole kaikkein luotettavin Mercedes-auto eikä kaikkein halutuin. Koska se ei kuitenkaan ole liian vanha, voisi olla hyvä ajatus harkita sitä päivittäiseksi kuljettajaksi.

Yleisimmät W169-malliin liittyvät ongelmat liittyvät moottorin lämpötilaan, automaattivaihteistoon, sähköihin, ruiskutus- ja venttiiliongelmiin sekä jousitusongelmiin. Jos aistit W169-autossasi tällaisia ongelmia, voit todennäköisesti ratkaista ne helposti, koska ne ovat suhteellisen yleisiä.

Joka tapauksessa sinun ei kannata odottaa lähes 20 vuotta vanhan auton olevan yhtä luotettava kuin uudempi Mercedes-malli. Jos todella haluat, että se kestää, muista huoltaa se valmistajan suositusten mukaisesti, olipa lähtöhinta sitten alhainen tai korkea.

Mercedes W169 -moottorin ongelmat

Yleisin Mercedes W169:n ongelma johtuu moottorin lämpötilasta, tarkemmin sanottuna jäähdytysjärjestelmästä. Monet omistajat ovat raportoineet W169 A-luokan malliensa saavuttavan hassun korkeita lämpötiloja, jotka voivat tuhota moottorin kokonaan. Nämä johtuvat useimmiten jäähdytysjärjestelmän vuodoista ja jäähdyttimen ongelmista, jotka on korjattava mahdollisimman pian.

  Missä Mercedeksissä on ilmajousitus?

Moottori, joka ei pysty ylläpitämään optimaalista lämpötilaa, kärsii komponenttien lisääntyneestä kulumisesta, mikä väistämättä lyhentää moottorin käyttöikää. Pidä aina silmällä lämpötilamittaria ja vie autosi diagnosoitavaksi, jos huomaat lämpötilojen nousevan.

Mercedes W169 -automaattivaihteiston ongelmat

W169-auton vaihteisto on Mercedeksen automaattivaihteiston varhainen iteraatio, mikä tarkoittaa, että siinä on tunnetusti kaikenlaisia ongelmia. Yleisimpiä niistä ovat vaihteen vaihtamatta jättäminen, vaihteen luistaminen, narskuvat äänet ja hidas vaihtaminen. Monet näistä johtuvat virheellisestä huollosta, mutta toiset yksinkertaisesti huonolaatuisesta vaihteistosta.

Tänä aikakautena Mercedeksen automaattivaihteistot alkoivat vasta saavuttaa manuaalivaihteistojen etumatkaa, mikä tarkoittaa, että Mercedes yritti tehdä kaikkensa, jotta vaihteisto olisi mahdollisimman kestävä. 15-20 vuotta vanha vaihdelaatikko kuitenkin vioittuu väistämättä, varsinkin jos sitä ei huolleta oikein.

Mercedes W169 sähköt

W169 on myös peräisin aikakaudelta, jolloin Mercedeksen sähköt alkoivat olla paljon kattavammat. Sinänsä niiden tiedetään nyt aiheuttavan ongelmia vanhan iän vuoksi. Yleisimmät sähköongelmat, jotka vaivaavat W169-mallia, ovat erilaiset auton sisäiset järjestelmät, kuten varhaisen infotainment-järjestelmän näytöt, sähköiset ikkunat, sähköinen takaluukku ja ulkovalaistus.

Nämä on tyypillisesti vaihdettava aina ongelman ilmaantuessa, koska niitä ei ole tehty kestämään ikuisesti. Joihinkin näistä on puututtava välittömästi, kuten viallisiin ulkovaloihin, kun taas toiset, kuten sähköiset ikkunat, eivät oikeastaan vaikuta yhtä paljon turvallisuuteesi tiellä, mutta ovat kuitenkin kiusallisia.

  Mikä on paras Mercedes pitkille kuljettajille?

Mercedes W169 injektori/venttiiliongelmat

W169 on auto, joka on altis erilaisille injektori- ja venttiiliongelmille, jotka ilmenevät tyypillisesti siten, että autossa on kolisevia ääniä, tehon menetys, lisääntynyt savun määrä, syttymishäiriöt ja kaikenlaiset epätavalliset ja polttavat hajut. Näiden ruiskujen ja venttiilien tiedetään tukkeutuvan, mikä tarkoittaa, että ne on puhdistettava aika ajoin.

Niiden tiedetään myös vaurioituvan niiden rasitusten vuoksi, joita ne yleensä kestävät. Siksi ne on todennäköisesti vaihdettava kokonaan.

Mercedes W169 -jousitusongelmat

Suurin osa W169-malliin liittyvistä jousitusongelmista johtuu huonolaatuisista teistä ja aggressiivisista kuopista. Koska auto istuu suhteellisen korkealla, jousitusjärjestelmän on kestettävä jatkuvaa korin kallistumista ja painonsiirtoa, jotka molemmat lisäävät komponenttien kulumista.

Näin ollen joko etu- tai takajousituksesta tulee todennäköisesti narskuvia ja kolahtelevia ääniä. Jos näin todellakin tapahtuu, sinun on vaihdettava kaikki kyseiset osat, mikä on odotettavissa jossain vaiheessa.

UKK-osio

Miksi Mercedes luopui W169-mallista?

Mercedes Benz A-Class on nyt suora kilpailija sellaisille autoille kuin Audi A3, BMW 1-sarja ja VW Golf. Ne kaikki näyttävät samanlaisilta, koska niissä on viistoperämuotoilu. W169 A-Klasse oli kuitenkin hieman erilainen, sillä se ei näyttänyt samalta kuin kaikki muut autot, mutta Mercedes päätti muuttaa tämän W176-sukupolven myötä.

Syy siihen, että Mercedes otti käyttöön myös yleisemmän viistoperämallin, on se, että ne ovat paljon suositumpia, ja se, että W169-mallia ei koskaan pidetty hyvännäköisenä. W176 oli muotoilumuutoksen ansiosta suositumpi malli, kun taas nykyinen W177-malli on vielä suositumpi ja pystyy vihdoin kilpailemaan saksalaisten kilpailijoidensa kanssa.

  Mercedes Benz CLK-luokan luotettavuus

Onko Mercedes W169 hyvä ostos?

Mercedes W169 on todellakin hyvä ostos, jos sellaisen löytää kohtuuhintaan. Sinun on pidettävä mielessä, että W169 ei ole kovin hauska ajaa eikä katsoa, mutta jotkut pitävät siitä, varsinkin koska W169 on loistava kaupunkiauto.

Myöskään tarjolla oleva teho ei ole paras mahdollinen, mutta kaupunkiautoksi W169 on enemmän kuin riittävä. Se, että W169 on hyvä kaupunkiauto, on periaatteessa ainoa asia, joka sen puolesta puhuu.

Kuinka kauan Mercedes W169 kestää?

On olemassa monia ihmisiä, jotka ovat onnistuneet ylittämään muutaman sadantuhannen kilometrin rajan W169:llä tarvitsematta suurempia peruskorjauksia. Tämä tarkoittaa, että nämä voivat kestää pitkään, mutta vain, jos niitä huolletaan oikein.

Koska ne ovat niin halpoja, tuskin kukaan pyrkii huoltamaan niitä, ja siksi ne saavat useimmilla nettifoorumeilla yleensä huonon maineen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z