Mercedes W203 yleiset ongelmat

Mercedes W203 Ongelmat

Yli 46 eri iteraatiollaan W203 on yksi värikkäimmistä Mercedes-sedaneista, joita on koskaan ollut olemassa. W203 oli tuotannossa vuosina 2000-2007, ja tuona aikana W203:aa käyttivät sekä liikemiehet että taksinkuljettajat. W203 oli myös uskomattoman suosittu perheauto, kun taas monet ihmiset ympäri maailmaa käyttävät W203 Mercedes -malleja edelleen päivittäisinä kuljettajinaan.

W203 ei ole kaikkien aikojen luotettavin Mercedes-malli, mutta suurin osa W203-malliin liittyvistä ongelmista johtuu sähkölaitteista. Tämä tarkoittaa, että mahdollisia mekaanisia ongelmia ei ole kovinkaan paljon, mikä tarkoittaa, että W203 kestää pitkään, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti.

Yleisimpiä W203:aa vaivaavia ongelmia ovat kuitenkin ruoste, vialliset SAM-moduulit, etujousitusongelmat ja kaikenlaisten vuotojen aiheuttamat ongelmat. W203:ssa on myös paljon mahdollisia sähköongelmia, joilla on taipumus vaivata ulko- ja sisävaloja sekä monia muita auton lisävarusteita ja hallintalaitteita.

Kaiken kaikkiaan W203 pystyy kestämään pitkään, mutta vain, jos sitä huolletaan riittävän hyvin. Näitä autoja on edelleen paljon ympäri maailmaa, mikä tarkoittaa, että useimmat ihmiset eivät ole vielä valmiita luopumaan W203:sta, koska se on kaiken kaikkiaan hyvä auto.

Mercedes W203 korroosiongelmat

W203 ei ole 20 vuotta vanha auto, mikä tarkoittaa, että monet näistä ovat nähneet parempia päiviä. Suuremmalla ajokilometrimäärällä varustetut autot, joita ei ole huollettu ja joista ei ole huolehdittu kunnolla, kärsivät yleensä suurista korroosiopisteistä, joita esiintyy pyöräkoteloissa, ikkunoiden kehyksissä ja ovien alla.

  Mercedes S63:n yleiset ongelmat

Nämä olisi korjattava välittömästi, sillä muuten ruoste leviää ja auto saattaa jopa jäädä lopullisesti eläkkeelle. Jos siis olet W203-auton perässä, muista tarkastaa kaikki herkät kohdat ruosteen merkkien varalta. Jos todellakin löydät niitä, jätä ne väliin ja siirry eteenpäin, sillä ruostetta ei voi ratkaista helposti.

Mercedes W203 vialliset SAM-moduulit

SAM-moduuli eli Signal Acquisition Module on suunniteltu synkronoimaan kaikki auton sähköt, mikä tarkoittaa, että jos se alkaa aiheuttaa ongelmia, mitä se väistämättä jossain vaiheessa tekee, huomaat todennäköisesti, että polttoainemittarisi ei toimi, valot eivät toimi, avaimenperäongelmia, jatkuvaa sulakkeen puhaltamista ja monia muita sähköongelmia.

Nämä on vaihdettava aina, kun ne alkavat aiheuttaa ongelmia, joten varmista, että teet sen välittömästi, sillä muuten vaarannat monia kalliimpia ongelmia, jotka voivat ilmetä myöhemmin. SAM-moduuli aiheuttaa todellista päänvaivaa monissa W203-malleissa, joten kiinnitä siihen erityistä huomiota, jos olet hankkimassa W203-mallia.

Mercedes W203 etujousituksen ongelmat

Yksi yleisimmistä mekaanisista ongelmista, joita W203-malleissa esiintyy yleensä, ovat etujousituksen holkkeihin liittyvät ongelmat. Jos tunnet, että W203:si kulkee kuoppien yli tärisevästi, on todennäköistä, että syy on etupuskureissa.

Ne on vaihdettava heti, kun huomaat ongelmia, sillä niiden tiedetään toisinaan pettävän kokonaan jopa moottoritiellä ajettaessa. Jos haluat välttää hallinnan menettämisen ja joutumisen onnettomuuteen, kiinnitä huomiota etupuskureihin.

  Mercedes-AMG C63 Luotettavuus

Mercedes W203 vuodot

W203 on vanha Mercedes, mikä tarkoittaa, että sillä on taipumus kuluttaa paljon öljyä. Joskus lisääntynyt kulutus saattaa kuitenkin johtua vuodosta. Jos W203-mallisi kärsii öljyvuodosta, varmista, että se korjataan mahdollisimman pian, sillä öljyvuodot päätyvät yleensä myös johtosarjaan, mikä voi aiheuttaa monia ongelmia.

W203:n tiedetään myös joskus vuotavan polttoainetta, erityisesti toisen istuinrivin alta. Jos aistit polttoaineen hajua matkustamoon, tarkista auton alapuoli mahdollisten polttoainevuotojen varalta. Niillä on yleensä tapana ilmaantua aina, kun auto täytetään kokonaan.

Mercedes W203 tasapainotusakselin ongelmat

Mercedes W203 -mallissa on myös taipumusta ongelmiin tasapainotusakselin kanssa. Ne altistuvat suhteellisen suurelle rasitukselle, mikä tarkoittaa, että niihin syntyy vuosien mittaan halkeamia, jotka on korjattava, jos haluat säilyttää autosi ajettavuuden.

Nämä ongelmat ovat yleisimpiä ennen vuotta 2003 valmistetuissa C320-malleissa, joten jos olet sellaisen perässä, muista tarkastaa tasapainotusakseli.

FAQ-osio

Onko Mercedes W203 sen arvoinen?

Jos etsit edullista, suhteellisen luotettavaa, käytettyä kompaktia luksussedania, W203 on varteenotettava kilpailija sekä halvan että ylellisen hintansa vuoksi. Kun otetaan huomioon, että W203:ssa on Mercedes Benz -merkki, olet hyvin tietoinen siitä, että se on todellinen luksusauto.

Joskus sinun ei tarvitse käyttää kohtuuttomia summia uusimpaan ja teknisesti kehittyneimpään autoon tunteaksesi, mitä luksus todella on. W203 on täydellinen esimerkki tästä filosofiasta, sillä se on todella hyvä auto.

  Missä Mercedes-malleissa on 360°-kamerat

Onko Mercedes W203 turvallinen auto?

Mercedes W203 on todellakin erittäin turvallinen auto, koska siinä on kaikki tarvittavat 2000-luvun turvallisuusvarusteet, lukuun ottamatta aivan uusimpia ja mahdollisesti jopa tarpeettomia aktiivisia ohjelmallisia turvajärjestelmiä. W203 voisi tietysti hyötyä esimerkiksi automaattisesta hätäjarrutuksesta tai törmäyksenestosta, mutta ne eivät voi korvata nimettyä kuljettajaa.

Turvallisuuden kannalta tärkeämpää on hyvin suunniteltu, rakenteeltaan kestävä auto, joka tarjoaa viiden tähden törmäystestiluokituksen. On turvallista sanoa, että W203 on todellakin tällainen auto.

Onko Mercedes W203 liian vanha ostettavaksi?

Vanhoja luksusautoja ei ole kovin järkevää ostaa, koska ne tuntuvat vanhentuneilta ja ovat samalla kalliita ylläpitää. Tällaisen lisääntyneen monimutkaisuuden vuoksi 20 vuotta vanhat luksusautot eivät ole markkinoiden kuuluisimpia käytettyjä autoja, päinvastoin.

W203 C-luokka on kuitenkin sen rajalla, että se on tarpeeksi uusi ollakseen harkitsemisen arvoinen. Olipa W203:sta mitä mieltä tahansa, W203 oli aikanaan yksi menestyneimmistä Mercedes-malleista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z