Mercedes W205 yleiset ongelmat

Mercedes W205 Ongelmat

Mercedes W205 on Mercedeksen viimeisimmän sukupolven kompakti luksussedan ja myös yksi nykyajan myydyimmistä Mercedes-malleista. W205 teki valtavan harppauksen W204-malliin verrattuna muotoilun, moottoreiden, voimansiirron, ylellisyyden ja mallin yleisen vetovoiman osalta.

W205 oli ensimmäinen auto, joka näytti ja tuntui pienemmältä Mercedes S-luokalta, mikä tarkoittaa, että W205 on edelleen todella kilpailukykyinen auto käytettyjen autojen segmentissä. W205 oli tuotannossa vuosina 2014-2018, kun taas W205 facelift oli tuotannossa vuoteen 2021 asti.

W205 on kohtuullisen luotettava auto, jos varmistat, että kaikki huollot on tehty oikein. Sinänsä W205 kärsii yleensä liiallisesta tärinästä ajon aikana, viallisesta MAF-anturista, viallisesta nokka-akselin säätösolenoidista, mahdollisista sähköongelmista ja vaihteisto-ongelmista.

On turvallista sanoa, että W205 ei ole kaikkein luotettavin Mercedes-malli, mutta se toimii erittäin hyvin, jos sitä huolletaan oikein. On myös tärkeää huomata, että myöhemmät W205-mallit ovat paljon parempia, koska Mercedes onnistui korjaamaan monia puutteita myöhemmissä malleissa.

Mercedes W205 liiallinen tärinä

W205 on varustettu aktiivisella ajoanturilla, joka on suunniteltu tarkkailemaan jatkuvasti ajon laatua ja ilmoittamaan auton tietokoneelle, jos jokin on vialla. Monet omistajat näyttävät ilmoittaneen, että heidän W205 C-luokan malleillaan on taipumus kärsiä liiallisesta tärinästä ajon aikana.

Jotkut heistä ovat myös raportoineet, että tällaiset ongelmat liittyvät yleensä aktiiviseen ajoanturiin, kun taas toiset ovat raportoineet ongelmista voimansiirrossa, jousituksessa tai vaihteistossa. Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että liiallinen tärinä on yleinen valittamisen aihe W205 C-luokassa.

  Vaatiiko Mercedes paljon huoltoa?

Mercedes W205 viallinen MAF-anturi.

Mercedes W205 on varustettu ilmamassatunnistimella, jonka tehtävänä on jatkuvasti valvoa moottoriin tulevan ilman määrää ja lämpötilaa. Tämä toimii yhdessä polttoaineen ruiskutusjärjestelmän kanssa luodakseen oikean määrän tehoa sen mukaan, mitä haluat.

Jos aistit W205:stäsi puuttuvan tehoa tai se kärsii toisinaan heikosta kiihtyvyydestä, on todennäköistä, että syynä on MAF-anturi. Monet Mercedes-asiantuntijat katsovat, että MAF-anturi on vaihdettava noin 50 000 kilometrin välein, joten muista tehdä niin, jos törmäät tähän ongelmaan.

Mercedes W205 nokka-akselin säätimen solenoidi ongelma

Nokka-akselin säätösolenoidin tehtävänä on annostella öljyä asianmukaisesti muuttuvan venttiilien ajoitusjärjestelmän kautta aina tarvittaessa. Jos nokka-akselin säätösolenoidi alkaa aiheuttaa ongelmia, se todennäköisesti sekoittaa moottorin ajoitusjärjestelmän.

Tällaisiin ongelmiin on puututtava ajoissa, sillä ne voivat aiheuttaa paljon enemmän ongelmia myöhemmin. Koska tämä järjestelmä toimii yhdessä hihnan ja muuttuvan ajoitusjärjestelmän kanssa, sinun on huolehdittava erityisen huolellisesti näiden ongelmien ratkaisemisesta mahdollisimman hyvin, sillä muuten kärsit vakavammista ongelmista myöhemmin.

Mercedes W205 sähköongelmat

Mercedes W205:n tiedetään kärsivän sähköongelmista silloin tällöin, koska W205 ei ole markkinoiden uusin auto. Tällaiset ongelmat liittyvät tyypillisesti sisävalaistukseen, ulkovalaistukseen, GPS:ään, autossa oleviin lisävarusteisiin, puhelinyhteyksiin ja Bluetoothiin.

Nämä ongelmat eivät ole suurimmaksi osaksi kaikki hankalia, mutta niillä on taipumus lisääntyä omistuksen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun pitäisi jatkuvasti tehdä parhaasi ratkaistaksesi samanlaiset sähköongelmat aina, kun niitä ilmenee, erityisesti kun on kyse ulkovalaistuksesta, jota ei ole todella edullista korvata.

  Mikä Mercedes ajaa itseään

Mercedes W205 -vaihteiston ongelmat

Mercedes W205:ssä on Mercedes 7G-Tronic 7-vaihteinen automaattivaihteisto, joka kuvaa täydellisesti sitä, miten Mercedes-luokan vaihteiston pitäisi toimia. Se on pehmeä ja luotettava vaihteisto, joka vaihtaa vaihteita saumattomasti ja varmistaa samalla, että kierrosluvut eivät ole koskaan liian korkeita ja äänekkäitä.

Tämän moottorin tiedetään kuitenkin usein kärsivän haluttomuudesta vaihtaa vaihteita, etenkin kun vaihdetaan tyhjäkäynniltä ykkösvaihteelle tai ykkösvaihteelta kakkosvaihteelle. Lisäksi 7G-Tronic reagoi joskus hitaasti alasajoon, mikä voi usein johtua huollon puutteellisuudesta.

FAQ-osio

Onko Mercedes W205 C-luokka luotettavampi kuin W204?

W205 C-luokka on todellakin luotettavampi kuin W204, kiitos monien parannusten, joita Mercedes on tehnyt W205:n valmistuksen aikana. On totta, että vanhemmat W205 C-luokan mallit eivät ole yhtä luotettavia kuin uudemmat, mutta näin on usein monien muidenkin autonvalmistajien kohdalla.

Yhden sukupolven myöhemmät mallit tarjoavat yleensä hienostuneemman paketin, mikä tarkoittaa, että Mercedes ja monet muut autonvalmistajat pyrkivät korjaamaan kaikki pienet ongelmat, jotka yleensä ilmenevät aivan uuden sukupolven auton valmistuksen aikana.

Mikä on paras W205 C-luokka?

Mercedes C350e on todennäköisesti paras W205 Mercedes-malli, koska se tarjoaa kunnon tehon ja lisäksi segmentin johtavan tehokkuuden. C350e tarjoaa 211 hv ja tarjoaa samalla yli 100MPG. Jos tähän lisätään vielä se, että C350e myös tuottaa alle 50 grammaa CO2-päästöjä 100 kilometrillä, tiedät hyvin, miksi C350e on hankinnan arvoinen.

  Mikä on paras Mersu koiranomistajille?

Jotkut omistajat ovat raportoineet ongelmista hybridijärjestelmän kanssa, mutta näyttää kuitenkin siltä, että nämä ongelmat eivät ole kovin yleisiä. On myös syytä mainita, että C350e kärsii pienemmästä tavaratilasta, koska akut on sijoitettu tavaratilan alle.

Onko Mercedes W205 hyvä perheauto?

Mercedes W205 C-luokka on todellakin todella hyvä perheauto, koska siinä on riittävästi tilaa, se on turvallinen auto ja siinä on hienostunut ja pehmeä jousitusjärjestelmä. W205 on tarpeeksi uusi, jotta siinä on kaikki nykyajan tekniikka ja mukavuusvempaimet, mikä tarkoittaa, että lapsesi todennäköisesti tuntevat olonsa mukavaksi.

Takaovet avautuvat leveiksi, mikä luo riittävästi tilaa lastenistuimen kiinnittämiseen, ja W205:ssä on myös paljon mukavuusominaisuuksia, joiden ansiosta autoa on helppo ajaa, pysäköidä ja elää sen kanssa päivittäin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z