Mihin Volvo XC40 on verrattavissa?

Volvo XC40:tä voidaan verrata muihin pienikokoisiin katumaastureihin, kuten Audi Q3:een, Lincoln Corsairiin tai BMW X1:een.

Pienikokoinen SUV on uusi luokka autojen maailmassa. Volvo XC40 on ollut suosikki sen lanseerauksesta lähtien, ja se on selvä voittaja, kun puhutaan sen kilpailijoista. XC40 tarjoaa paremmat turvallisuusominaisuudet, enemmän säilytystilaa, enemmän tilaa takapenkillä, paremmat tai tasavertaiset sisätilat ja hyvän ajokokemuksen. Se jopa maksaa vähemmän kuin kilpailijansa.

Volvo XC40

Volvo on ruotsalainen autonvalmistaja, joka on varsin kuuluisa turvallisuudestaan, laadukkaista ominaisuuksistaan ja luksusautoista. XC40 lanseerattiin vuonna 2017, ja sitten vuonna 2019 Volvo paljasti pistokehybridimallinsa. Viimeisimpänä, vuonna 2020, Volvo esitteli ensimmäisen täyssähköautonsa nimeltä XC40 Recharger. XC40:n hinta alkaa 33 700 dollarista ja nousee sähköversion osalta 53 990 dollariin.

BMW X1

Saksalaisena yrityksenä BMW X1 on kuuluisa ylellisyydestään ja ajokokemuksestaan. Se lanseerattiin vuonna 2009 ja sai toisen sukupolven vuonna 2015. Auto on kuuluisa käytännöllisyydestään ja urheilullisesta ajettavuudestaan. Sen hinta alkaa 35 400 dollarista ja nousee 42 845 dollariin.

Audi Q3

Audi on saksalainen merkki, joka on kuuluisa urheilullisesta ulkonäöstään ja ajettavuudestaan. Q3 on Audin pienin katumaasturi. He lanseerasivat Q3:n vuonna 2011, ja se sai toisen sukupolvensa vuonna 2018. Audi Q3:n hinta alkaa 34 900 dollarista ja vaihtelee 41 595 dollariin asti.

Lincoln Corsair

Amerikkalainen autonvalmistaja Lincoln toi markkinoille pienikokoisen katumaasturinsa vuonna 2019. Se on pysynyt myydyimpänä Lincoln-autona vuodesta 2020 lähtien. Siinä on kaksi polttoainevaihtoehtoa, toinen bensiini- ja toinen plug-in-hybridivaihtoehto. Sen lähtöhinta on 36 105 dollaria, ja premium-luokan plug-in-hybridimalli maksaa jopa 50 390 dollaria.

  Tekeekö Volvo avoautoa?

Volvo XC40 vs. Audi Q3

Molemmat näistä autoista ovat pienikokoisia katumaastureita, jotka tarjoavat asiakkailleen erittäin hyvää ajettavuutta ja mukavuutta. Volvo XC40 on enemmän perhekeskeinen ja käytännöllinen, kun taas Audi Q3 on enemmän urheilullisen näköinen pienikokoinen SUV. Molempien autojen hinnat alkavat lähes samasta hintaluokasta.

Vaikka Audi on kuuluisa urheiluautoistaan, XC40 on itse asiassa tehokkaampi kuin Q3. Samalla 2,0-litraisella turbomoottorimallilla XC40:ssä on 248 hevosvoimaa ja Q3:ssa 228 hevosvoimaa. Tämä johtuu todennäköisesti Volvon uuden VEA-ohjelman paremmasta suunnittelusta.

Molemmat autot tarjoavat erittäin hiljaisen ja mukavan ajonautinnon, ja Q3:ssa on hieman parempi tienpito ja pito. Tavaratila on XC40:ssä käytännöllisempi, ja XC40:ssä taittuvissa istuimissa on sähköpainike, kun taas Q3:ssa siinä on kansi.

Kaiken kaikkiaan XC40 tuntuu paremmalta vaihtoehdolta paremman ajokokemuksen ja ylellisyystarjonnan, kuten parempien sisätilojen ja muiden turvallisuusominaisuuksien ansiosta. XC40 on tässä voittaja.

Volvo XC40 vs. BMW X1

BMW X1 on yksi tämän SUV-luokan vanhimmista autoista. X1 on toisessa sukupolvessa, kun taas XC40 ilmestyi ensimmäisen kerran 8 vuotta X1:n lanseerauksen jälkeen. X1:tä on aina tituleerattu käytännöllisimmäksi pienikokoiseksi SUV:ksi runsaan säilytystilansa ja ajokokemuksensa ansiosta.

Molemmissa näissä autoissa on erilaisia ajotiloja. XC40 tarjoaa rentouttavaa ja turvallista ajamista, aivan kuten muutkin Volvot. X1 on kuitenkin urheilullisempi ja tarttuu mutkissa paremmin. X1:n voimansiirtojärjestelmä on hieman parempi kuin Volvon, mutta X1:llä ajaminen maantiellä voi olla melko meluisaa.

  Onko Volvoissa paljon ongelmia?

Luotettavuuden ja turvallisuuden osalta XC40 on paljon parempi kuin X1. XC40 tarjoaa jopa paremman infotainment-järjestelmän kuin X1. XC40:stä on plug-in-hybridimalli ja sähköversio, kun taas X1:stä ei ole.

Volvo XC40 vs. Lincoln Corsair

XC40 on ollut yksi tämän pienemmän SUV-luokan parhaista ajoneuvoista jo muutaman vuoden ajan, kun taas Corsair on ollut markkinoilla vasta vuoden. Se on verrattain uusi tulokas tässä luokassa. Corsair on hieman kalliimpi kuin XC40; Lincoln tarjoaa kuitenkin kaikissa malleissaan enemmän vakiovarusteita kuin XC40:ssä.

Suorituskyvyn osalta Lincoln Corsair on huomattavasti tehokkaampi kuin XC40. Samaan aikaan Volvo vastasi lisäämällä vakiovarusteita vuoden 2021 XC40:ssä. He tekivät takapysäköintianturit, kuolleen kulman tunnistuksen ja mukautuvat ajovalot vakiovarusteiksi kaikkiin autoihinsa. XC40 tarjoaa paremman infotainment-järjestelmän, paremmat matkustajatilat ja tietenkin erinomaiset turvallisuusominaisuudet. Ja kaikki tämä jopa halvemmalla kuin Corsair.

Lopuksi XC40 tarjoaa käytännöllisyyttä sekä rennompaa ja tasaisempaa ajoa. XC40 on tässä luokassa enemmänkin yleismalli. Matkustamokokemus ja istuinten nahkapinta ovat ylivoimaisesti parhaita. XC40 on edelleen tämän luokan kärjessä.

Lopputulos

Loppujen lopuksi kaikki nämä autot ovat erinomaisia ajoneuvoja omassa luokassaan. Ne kaikki tarjoavat urheilullisen maasturimaisen ulkonäön. XC40 tarjoaa kuitenkin todella ylellisen ajo- ja mukavuustason. Todellinen syy tähän on se, että useimmat autofirmat eivät oikeastaan anna luksusajoneuvoa, kun ne ovat 30 000-40 000 dollarin hintaluokassa. XC40 on kaikkine loisto- ja turvallisuusominaisuuksineen ylivoimaisesti tyylikkäin ja paras ajoneuvo tässä luokassa.

  Voiko Volvo XC90:ssä nukkua?

FAQ

Kuinka paljon Volvo XC40:n huolto maksaa?

Volvo XC40:n huoltokustannukset ovat kilpailijoitaan alhaisemmat. XC40:n keskimääräiset korjaus- ja huoltokustannukset sen 10 ensimmäisen vuoden aikana ovat noin 11 700 dollaria. Tämä on lähes 3 500 dollaria alhaisempi kuin muissa kompakteissa katumaastureissa. XC40:llä on myös pienempi mahdollisuus tarvita suurempia korjauksia.

Ovatko kompaktit katumaasturit todellisia katumaastureita?

Kompaktit katumaasturit näyttävät varmasti isoveljiltään, sillä niillä on suuri maavara ja urheilullinen ulkonäkö. Useimmat kompaktit katumaasturit ajavat kuitenkin kuin tavalliset autot, koska niiden valmistuksessa käytetään alustaa. Täysikokoiset katumaasturit sen sijaan valmistetaan yleensä kuorma-auton alustalle. Siksi kompaktit katumaasturit eivät ole oikeita katumaastureita. Ne ovat kuitenkin edelleen parempi vaihtoehto kuin sedanit, jos haluat suuren tavaratilan ja paremman maavaran.

Mitä muita markkinoilla olevia kompakteja katumaastureita on?

Kompaktimaastureiden tuotanto ja myynti on lisääntynyt ympäri maailmaa. Tämä johtuu niiden muodosta ja suuresta tavaratilasta sekä paljon alhaisemmasta hinnasta kuin perinteisten suurten katumaastureiden. Nämä ovat joitakin parhaita tällä hetkellä markkinoilla olevia kompakteja katumaastureita:

  • 2021 Hyundai Kona
  • 2021 Mazda CX-52021 Kia Soul
  • 2022 Hyundai Tucson
  • 2022 Kia Sportage
  • 2021 Subaru Forester

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z