Mikä auto korvasi Volvo C30:n?

Volvo C30 korvattiin Volvo V40:llä. V40:n korvaa sähköinen Volvo C40.

Volvo C30:n valmistus lopetettiin vuonna 2013 sen epätyydyttävän myynnin vuoksi. V40 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2012, ja se sai faceliftin vuonna 2016, joka korvasi C30:n kokonaan. Myös V40 lopetettiin vuonna 2019, ja se korvataan täysin uudella täyssähköautolla, Volvo C40:llä.

Volvo V40

Volvo V40 on kompakti edustusauto, joka tunnetaan Euroopassa myös C-segmentin autona. Auto debytoi vuonna 2012 Geneven autonäyttelyssä. V40 oli 5-ovinen viistoperä, joka rakennettiin Global C -alustalle. Autossa oli sama kehyksetön takalasi kuin sen edeltäjässä, C30:ssä. Valitettavasti auto ei päässyt Yhdysvaltain markkinoille.

Tavallisen V40:n rinnalle esiteltiin myös V40 Cross Country -malli. Tässä mallissa moottori oli tehokkaampi, ja siinä oli suojaavammat koripaneelit ja suuri maavara. Auto sai myös faceliftin vuonna 2016. Siinä oli samat Thorin vasara -ajovalot, jotka ovat myös muissa Volvo-autoissa.

Turvallisuusominaisuudet

Volvo-autot ovat aina olleet esikuvia turvallisuusominaisuuksiensa puolesta. Ne tarjoavat huippulaadukkaita ja huipputeknisiä turvavarusteita, jotka ovat myös Volvon suuri myyntivaltti. Myöskään V40 ei ole poikkeus. Autossa on IntelliSafe-turvajärjestelmä ennen kolaria sekä monia muita turvallisuusominaisuuksia, mm:

 • Kaatumishäkki
 • kuolleen kulman tunnistusjärjestelmä
 • Turvatyynyt, joissa on puhallettava verho
 • Lasereihin perustuvat jarruyksiköt
 • Jalankulkijoiden havaitsemisjärjestelmät
 • Lukkiutumisenestojärjestelmä, jossa on EBD

Ulkopuoli

Auton ulkomuoto ei ole samanlainen kuin vanhemmilla Volvoilla, jotka olivat melko laatikkomaisia. Volvo V40:ssä oli loistava korisuunnittelu, jossa oli suojaavat koripaneelit. Takana oli myös sama kehyksetön takalasi kuin C30:ssä.

  Mikä on luotettavin Volvo?

Faceliftatussa mallissa otettiin käyttöön Thorin vasaran muotoiset ajovalot, jotka ovat vakiovarusteena kaikissa uudemmissa Volvo-malleissa, kuten XC90:ssä tai S90:ssä. Myös etusäleikköjä muutettiin hieman uudessa faceliftatussa mallissa.

Suorituskyky

Autoon tuli kaksi bensiinimoottoria, jotka olivat 1,6 litran EcoBoost I4 ja 2,5 litran I5-moottori. Auto oli etuvetoinen, mikä antoi sille hyvän polttoainetalouden. Vuodesta 2014 alkaen Volvo alkoi lisätä myös omaa uutta Drive E -moottoriaan VEA-ohjelmastaan.

Luotettavuus

Volvon autoja pidetään yleisesti kestävinä ja luotettavina autoina. Volvo-autojen pitkäikäiset moottorit ja turvallisuusominaisuudet tekevät niistä erittäin luotettavia autoja. Auto sijoittuu luotettavuustutkimuksissa keskinkertaisesti, mutta Euro NCAP nimesi sen turvallisimmaksi autoksi vuonna 2012.

Auton luotettavuus on myös melko kunnollinen. Vain noin 9,5 % auton omistajista on raportoinut suurista ongelmista. Myös takuusopimukset ovat melko hyvät tälle autolle. Vakiotakuu on kolmen vuoden ja 60 000 kilometrin takuupaketti. Kaikki tämä teki siitä luotettavan auton.

Lopettaminen

Volvo on viime aikoina keskittynyt tekemään vain sähköautoja. Volvolla on visio vuodelle 2030, jolloin he siirtyvät täysin sähkökäyttöisiksi ja lopettavat kaikkien bensiinipohjaisten autojen valmistuksen, eivät edes hybridien. Tämä yhdistettynä V40:n heikkoon myyntiin johti auton lopettamiseen.

Volvo C40: Volvon sähköinen tulevaisuus.

Volvo ilmoitti, että V40 korvataan lähitulevaisuudessa jollakin muulla autolla, ja tuo auto on uusi Volvo C40. Volvo C40 on toinen lisäys heidän sähköautoihinsa. Se on pienikokoinen ylellinen crossover-maasturi, joka on periaatteessa iso sähköinen versio Volvo C30:stä.

  Onko Volvo halvempi ylläpitää kuin BMW?

Auto on toistaiseksi tuotantovaiheessa, ja se tulee markkinoille vuonna 2022. Siinä on tehokas litiumioniakku, jonka toimintasäde on arviolta yli 200 mailia. Autosta tulee supernopea, sillä se pystyy kiihdyttämään 0-100 km/h vain 4,5 sekunnissa. C40 tulee saataville vakiona nelivetovaihtoehtona.

C40 on kaikkien aikojen ensimmäinen Volvo, joka on saatavilla vain täyssähköisenä versiona. Siinä on suuri 78 kWh:n litiumioniakku. Akun saa ladattua 80-prosenttisesti vain 40 minuutissa 150 kW:n laturilla. Toimintasäde voi kasvaa uusien ohjelmistopäivitysten myötä. Volvon uuden ”Care by Volvo” -ohjelman laajentamiseksi C40:n on tarkoitus olla saatavilla vain verkossa.

Volvon tulevaisuus

Volvosta tulee lähitulevaisuudessa täyssähköautojen valmistaja. He luopuivat V40:stä juuri tätä tarkoitusta varten. He ovat myös julkistaneet muita uusia malleja vain sähköistymisohjelmaansa varten. C40- ja XC40-latauksen julkistaminen tekee selväksi, että he aikovat valmistaa lähitulevaisuudessa vain sähköautoja.

FAQ

Mitkä muut autonvalmistajat ovat siirtymässä täyssähköautoihin?

Sähköautot ovat autoteollisuuden tulevaisuus. Kuljetusteollisuus tuottaa valtavan määrän hiilidioksidipäästöjä, ja autoyhtiöiden on siirryttävä valmistamaan sähköautoja. Nämä ovat joitakin autonvalmistajia, jotka aikovat siirtyä pian sähkökäyttöön:

 • Jaguar – He suunnittelevat valmistavansa pelkästään sähköautoja vuoteen 2025 mennessä.
 • Bentley – Suunnittelee valmistavansa ensimmäisen sähköautonsa vuonna 2025 ja myyvänsä vain sähköautoja vuoteen 2030 mennessä.
 • Lotus – aikoo siirtyä täysin sähkökäyttöiseksi vuoteen 2030 mennessä.
 • Cadillac – he myyvät vain sähköautoja vuoteen 2030 mennessä.
 • Volvo – aikoo myydä vain sähköautoja vuoteen 2030 mennessä.
  Onko Volvoja helppo korjata?

Aikooko Volvo kilpailla Teslan kanssa?

Tesla on sähköautojen valmistaja, joka on kuuluisa urheilullisen näköisistä autoista sekä nopeista nopeuksista ja kiihtyvyydestä. Volvo suunnittelee siirtyvänsä täysin sähkökäyttöiseksi vuoteen 2030 mennessä, ja heillä on myös suorituskykybrändi, Polestar, joka kilpailee Teslan kanssa.

Polestar on valmistanut hybridiautoja vuodesta 2017 lähtien, ja he ovat hiljattain julkaisseet ensimmäisen sähköautonsa, Polestar 2:n. Polestar 2 kilpailee Tesla Model 3:n kanssa. Polestar aikoo tehdä myös ensimmäisen täyssähköisen katumaasturinsa. Siksi Teslalle on tulossa kova kilpailu tulevina vuosina.

Mitkä ovat myydyimmät hatchbackit Yhdysvalloissa?

Hatchbackit ovat kuuluisia polttoainetehokkuudestaan ja pienestä koostaan. Ne ovat useimmiten perheautoja. Joitakin Yhdysvaltojen myydyimpiä viistoperäautoja ovat mm. seuraavat:

 • Mazda Mazda3
 • Hyundai Veloster
 • Chevrolet Bolt
 • MINI Cooper
 • Mitsubishi Mirage

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z