Mikä auto on halvin varaosien osalta

Auton ostaminen on jo itsessään valtava kustannus, mutta sinun on otettava huomioon myös käyttö- ja korjauskustannukset, jos haluat tehdä järkevän pitkän aikavälin taloudellisen päätöksen. Tällaiset kustannukset voivat muuttaa huomattavasti tietyn auton arvoa, joten ne on otettava huomioon etukäteen.

Sinänsä varaosakustannukset ovat eniten puhuttuja kuluja auton korjauksen yhteydessä, koska työkustannukset eivät yleensä ole niin liioiteltuja eri merkkien välillä. Ei ole yllätys, että monet japanilaiset taloudelliset autot hallitsevat listoja, mutta myös muutama Yhdysvalloissa valmistettu auto on päässyt listoille.

Toyota Corolla on auto, jonka monet tuntevat erittäin luotettavana ja edullisena, joten ei ole kovinkaan yllättävää, että Corolla on mukana tässä luettelossa. Honda Accord on myös melko halpa korjattava, samoin kuin VW Jetta, joka on yksi halvimmista saksalaisvalmisteisista autoista.

Mitä tulee lava-autoihin, Ford F150 tarjoaa myös alhaiset käyttökustannukset, joihin kuuluvat myös halvat osat. Jos haluat urheiluauton, tutustu Mazda MX-5:een, sillä tämä pieni urheiluauto on yksi maailman halvimmista autoista varaosien ja huollon osalta.

Toyota Corolla – Yksi markkinoiden suosituimmista kompaktista sedanista.

Monien verkkolähteiden, kuten RepairPalin, mukaan Toyota Corolla sijoittuu halvimpien huollettavien autojen listan kärkeen. Tämä ei ole mikään yllätys, sillä useimmat Toyota-mallit ovat tunnettuja erinomaisesta luotettavuudesta ja tehokkuudesta.

Tämä tarkoittaa, että Corollassa yhdistyvät sekä varaosien vähäinen tarve, koska se on niin luotettava, että se, että vaikka lopulta tarvitsisitkin varaosia, ne eivät varmasti riko pankkia. Sen lisäksi, että Corolla on edullinen ajaa, se on mukava auto ajaa, koska siinä on runsaasti vakio- ja lisävarusteita.

  Voiko hybridiakun korjata?

Honda Accord – Mukava perhesedan pienellä budjetilla.

Perhesedanien segmentti yhdistetään useimmiten kalliisiin saksalaisiin luksussedaneihin, jotka ovat sekä kalliita ostaa että ylläpitää. Jos kuitenkin valitset Honda Accordin, saat suurimman osan siitä, mitä saksalaiset tarjoavat, mutta saat myös alhaisemmat käyttökustannukset, joihin kuuluvat myös halvat varaosat.
Kuten aiemmin mainittiin, autot, joissa luotettavuus yhdistyy edullisiin käyttökustannuksiin, ovat pitkällä aikavälillä eksponentiaalisesti edullisempia omistaa kuin useimmat autot. Jos jätät sivuun kaikki huolto- ja luotettavuustiedot, Accord on myös hyvin varustettu perhesedan, jossa on paljon vempaimia, joiden avulla viihdyt pitkäksi aikaa.

VW Jetta – Yksi halvimmista saksalaisista autoista omistaa

Saksalaisia autoja ei varsinaisesti yhdistetä luotettavuuteen ja halpoihin käyttökustannuksiin, koska niissä keskitytään enimmäkseen tekniikkaan, mukavuuteen ja ylellisyyteen. VW Jetta on kuitenkin aina tunnettu alhaisista käyttökustannuksista, koska se on VW Golf sedan-muodossa.

Tämä Jetta-sukupolvi on jo hieman iäkäs, mutta se tarkoittaa myös sitä, että kaikki ongelmat on saatu korjattua tuotantovuosien aikana. Tarjolla on runsaasti varustetasoja, joista valita, ja kaikki ne ovat kilpailukykyisiä. Varaosia on tarjolla runsaasti, ja ne ovat huomattavasti halvempia kuin mikään muu BMW:n, Mercedeksen tai Audin malli.

Ford F150 – Yhdysvaltojen suosituin pick-up-auto.

Ford F150 on ollut Yhdysvaltojen suosituin auto jo pitkään, mikä tarkoittaa, että F150 tarjoaa varmasti paljon vastinetta rahalle. Valtava suosio tarkoittaa myös varaosien runsautta, ja varaosien runsaus tarkoittaa halpoja varaosahintoja.

  Paras urheiluauto ensimmäiseksi autoksi

Vaikka F150 on suuri lava-auto, sen omistaminen on kokoonsa nähden suhteellisen halpaa. Chevy Silverado ei ole kaukana, mutta se ei yllä huoltokustannuksissa F150:n tasolle. Kun otetaan huomioon vuosittain myytävien F150:ien määrä, varaosien löytämisestä ei tarvitse koskaan huolehtia.

Mazda MX-5 Miata – Yksi halvimmista autoista omistaa yleensä.

Mazda MX-5 on sekä superautojen omistajien että vauvakuskien suosikki, koska siinä yhdistyvät uskomattoman leikkisä mutta ketterä alusta ja nyt jo ikoninen muotoilu älyttömän edulliseen hintaan. Jos tähän yhdistetään se, että Mazda on ylivertaisesta luotettavuudestaan tunnettu merkki, MX-5:n hankkiminen on herkkua.

Lähes kaikilla autoharrastajilla on vain kauniita sanoja MX-5:stä, koska se on halpa ostaa, halpa ajaa ja helppo ajaa. Varaosia on kaikkialla runsaasti, ja monet jälkimarkkinayritykset suunnittelevat osia erityisesti MX-5:tä varten.

UKK-osio

Mikä on tärkeämpää: Luotettavuus vai halvat osat?

Luotettavan auton etuna on se, että se ei hajoa kovin usein, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse maksaa varaosista usein, koska et useimmiten tarvitse niitä. Toisaalta, jos auto on niin suosittu, että halpoja osia on tarjolla runsaasti, se tarkoittaa, että vaikka auto hajoaisi, maksat paljon vähemmän sen korjaamisesta.

Näiden kahden tekijän välillä arvokkaamman valitseminen on melko vaikeaa, mutta luotettava auto on yleensä parempi ajatus monista muista syistä, kuten mukavuuden ja luotettavuuden vuoksi.

  Auttaako neliveto sateella?

Voinko käyttää autossani jälkiasennettuja osia?

Monet omistajat tuolla ulkona pohtivat jatkuvasti, onko parempi joskus käyttää kaksi kertaa enemmän rahaa OEM-osaan, vai onko parempi valita halvempi jälkimarkkinointiosa? Päätös näiden kahden välillä riippuu ensisijaisesti siitä, mikä osa on kyseessä ja miten se vaikuttaa autoon ja jälleenmyyntiarvoon.

Jos kyseinen osa ei ole kovin tärkeä, on parempi valita jälkimarkkinasarjan osa, jos hintaero oikeuttaa sen. Toisaalta, jos kyse on auton elintärkeistä osista, jotka vaikuttavat turvallisuuteen ja suorituskykyyn, on parempi valita alkuperäisvalmistajan reitti.

Minkä tyyppisiin autoihin on tarjolla kalleimmat varaosat?

Superautot, urheiluautot ja huippuluokan luksusautot ovat tunnettuja korkeista kustannuksistaan, ja kun niitä verrataan kaikkiin muihin autosegmentteihin, ne ovat varaosien osalta kalleimpia. Tämä johtuu siitä, että näiden osien saatavuus ei ole yhtä jatkuvaa kuin suositummissa sarjatuotantoautoissa.

Lisäksi nämä osat valmistetaan korkeammalle tasolle, koska niiden on täytettävä tietty käyttötarkoitus. Oli miten oli, on parempi valita jonkinlainen takuu näiden autojen kanssa kuin ottaa riski mahdollisesti katastrofaalisista hinnoista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z