Mikä Mercedes kuluttaa bensaa parhaiten?

Jos olet hankkimassa uutta autoa, Mercedes tarjoaa sinulle varmasti monia hyviä ominaisuuksia, kuten mukavuutta, tyyliä ja suorituskykyä. Mutta jos ensisijainen tavoitteesi on polttoainetaloudellisuus, Mercedeksellä on myös monia tehokkaita autoja, joista voit valita.

Jos haluat tavallisen bensakäyttöisen, ei-hybridimallin, tehokkain uusi Mercedes-sedan on C300, jonka yhdistetty moottoritie- ja kaupunkiajotulos on vaikuttava 28MPG. Jos olet kiinnostunut lähinnä pienemmistä katumaastureista, GLA 250 tarjoaa samat MPG US -tulokset.

Polttoainetehokkain myynnissä oleva Mercedes-malli on kuitenkin Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID, joka pystyy saavuttamaan hämmästyttävät 69MPG US. Tämä malli ei ole ainoastaan tehokkain Mercedes-malli, vaan se on myös luokan johtaja keskikokoisten sedanien segmentissä.

Polttoainetehokkaimmat Mercedes-maasturit

Jos olet kiinnostunut vain katumaastureista, Mercedeksellä on pari mallia, jotka myös tarjoavat luokan johtavia hyötysuhdetuloksia.
Mercedeksen tehokkain pienempi katumaasturi on vuoden 2020 Mercedes Benz GLC350e 4-Matic, joka on 2,0 litran nelisylinterisellä bensamoottorilla ja sähkömoottorilla varustettu pieni katumaasturi, joka pystyy realistisesti jopa 66MPG US-tulokseen. Tämän mallin lähtöhinta on noin 52 000 dollaria, ja se tarjoaa 315 hv ja vaikuttavan 5,6 sekunnin 0-100-ajan.

Jos haluat hyvän kaasukäyttöisen perhemaasturin, GLB250 tarjoaa myös erinomaisen polttoainetehokkuuden, joka on noin 27MPG US. Sekä GLB250:ssä että GLA250:ssä on sama 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori, jossa on noin 220 hv, ja molemmat voi hankkia noin 35-40 000 dollarin hintaan.

  Onko Mercedes luksusauto Saksassa?

Jos kuitenkin haluat isomman katumaasturin, tavallisella bensiinikäyttöisellä Mercedes GLE 350 4-Maticilla päästään noin 22MPG US, mikä ei ole huono tulos isolta katumaasturilta. GLE:n hybridiversio pystyy saavuttamaan melko vaikuttavan 58MPG US.

Polttoainetehokkaimmat Mercedes-sedanit

Polttoainetehokkain kaasukäyttöinen pieni Mercedes-sedan on edellä mainittu C300. Tässä C-luokan versiossa käytetään 2,0-litraista 4-sylinteristä moottoria, jota monet tämän listan Mercedes Benz -mallit käyttävät. Yhdysvaltain 28MPG on melko vaikuttava, mutta niin on myös 255 hevosvoimaa ja 9-vaihteinen automaattivaihteisto.

Mitä tulee suosittuihin E-luokan sedaneihin, E350 4-Matic pystyy saavuttamaan melko kiitettävät 26MPG US. E-luokassa käytetään samanlaista moottoria kuin edellä mainitussa C300:ssa, mikä tarkoittaa, että myös tehot ovat samat. Mainitsemisen arvoista on myös se, että sekä C- että E-luokassa on samankokoinen polttoainesäiliö, joten C300:lla pääsee hieman pidemmälle.

Jos haluat vielä tehokkaamman Mercedes-sedanin, E300 BlueTEC -kaasu-/sähkökäyttöinen hybridiversio tuottaa Mercedes-sedanien valikoiman parhaan polttoainetalouden. Tämän E-luokan voimanlähteenä on 2,0 litran nelisylinterinen moottori ja sähkömoottori, jotka tuottavat yhdessä vaikuttavia 316 hevosvoimaa.

Keskimääräisessä tosielämän käyttöskenaariossa pitäisi saada noin 69MPG, mutta jopa parempi polttoainetaloudellisuus on saavutettavissa, riippuen auton käyttötavasta ja -olosuhteista.

Polttoainetehokkuuden parantaminen

Nämä luvut kertovat kuitenkin vain puolet tarinasta, sillä ne riippuvat enimmäkseen erityisistä käyttöskenaarioista, joita ei voida täysin toistaa. MPG-tulokset on esitetty tässä keskiarvona, ja niiden pitäisi olla vain suuntaa-antavia odotettavissa olevia tuloksia, ei tiettyä MPG-tulosta.

  Missä Mercedeksissä on ilmajousitus?

Nykyään autonvalmistajat käyttävät kaikkia mahdollisia temppuja MPG-tulosten nostamiseksi, joten valmistajan ilmoittama MPG on lähes aina saavuttamattomissa, mutta tapa, jolla autoa ajetaan, voi vaikuttaa polttoainetehokkuuteen melko paljon.

Aerodynamiikalla on valtava merkitys polttoainetehokkuuteen. On odotettavissa, että ajoneuvo, joka kulkee jatkuvasti suurella nopeudella ja jossa on katolla oleva kuormalaatikko, on polttoainetaloudellisesti jopa 20 prosenttia vähemmän tehokas. Matkustaminen ikkunoiden ollessa auki suurella nopeudella vaikuttaa myös suuresti MPG-tuloksiin.

Auton painon vähentäminen voi myös vaikuttaa paljon polttoainetehokkuuteen. Samaa voidaan sanoa autosi ajamisesta pienemmällä vaihteella tai korkeammalla kierrosluvulla. Lisäksi automaattivaihteistot kuluttavat 10-15 % enemmän polttoainetta, ja myös ilmastointi ja ajoneuvon virheellinen huolto voivat heikentää MPG-tuloksia melkoisesti.

Kaasu vs. diesel vs. sähkö

Ovatko dieselkäyttöiset autot polttoainetehokkaampia kuin kaasuautot?

Dieselin odotetaan kuluttavan 15-20 % vähemmän polttoainetta, minkä puolestaan pitäisi tarkoittaa, että käyttökustannukset ovat edullisemmat. Mutta uudempien dieselkäyttöisten autojen verot ovat hieman korkeammat kuin kaasuautojen, joten ne saattavat tuoda marginaalia hieman lähemmäs.

Dieselautot ovat myös paljon tehokkaampia, kun on kyse jatkuvasta nopeasta ajosta, kuten moottoriteillä. Niissä on myös enemmän vääntöä matalalla, joten ne kuluttavat vähemmän polttoainetta ohitettaessa muita ajoneuvoja. Toisaalta kaasuautot tarjoavat yleensä paremman polttoainetehokkuuden kaupunkiajossa.

Kestävätkö dieselkäyttöiset autot kauemmin kuin kaasuautot?

Dieselautot pystyvät yleensä saavuttamaan korkeampia kilometrituloksia, ja ne ovat kalliimpia käytettyjen autojen markkinoilla, mutta dieselmoottorin huoltaminen on kalliimpaa kuin kaasumoottorin huoltaminen.
Vanhoina aikoina monet Mercedeksen dieselmoottorit kestivät satoja tuhansia kilometrejä ilman suurempia huoltotöitä, mitä ei voi sanoa kaasuautojen vastaavista moottoreista. Mutta nykyään marginaalin ei pitäisi olla enää niin suuri kuin ennen.

  Voiko Mercedestä hinata?

Pitäisikö minun ostaa sähköauto paremman hyötysuhteen vuoksi?

Sähköauton ostaminen tekee ajamisesta varmasti tehokkaampaa ja vähemmän haitallista ympäristölle. Useimmissa paikoissa maailmassa, edes kehittyneissä, ei kuitenkaan ole asianmukaista infrastruktuuria, jotta polttomoottorin omistaminen olisi yhtä kätevää kuin polttomoottorin omistaminen.

Parasta on valita kehittyneen merkin hybridi, jonka luotettavuus ei varmasti kärsi. Hybridin omistaminen ei myöskään ole yhtä kätevää kuin polttomoottoriauton omistaminen, mutta etuja, kuten alhaisempia käyttökustannuksia ja pienempää verotusta, ei pidä unohtaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z