Mikä Mercedes on suurin vetokyky

Jos olet hankkimassa Mercedestä ja haluat myös auton, jolla on kunnollinen vetokyky, kannattaa valita Mercedes GLE -katumaasturi, sillä GLE voi vetää jopa 7700 kiloa. Suurimmat Mercedes-maasturit GLS ja G-luokka ovat G:n osalta 7000 kiloa ja GLS:n osalta 7500 kiloa.

Jos nämä kaksi ovat sinulle liian suuria, voit valita pienemmän GLC-katumaasturin, joka pystyy myös vetämään jopa 3500 kilon arvosta varusteita. GLE, GLS ja G-luokka pystyvät helposti vetämään veneitä tai keskikokoisia asuntoautoja pidemmillä matkoilla.

Mercedeksen hinausominaisuudet

Kaikki edellä mainitut Mercedes-maasturit pystyvät vetämään ATV:tä, pieniä hevostrailereita tai keskikokoisia asuntovaunuja. Mercedes tarjoaa joukon lisävarusteita, jotka on suunniteltu nimenomaan hinausta varten, kuten valinnaiset perävaunuvetolaitteet, perävaunun ajonvakautusjärjestelmä ja hinaus-epävalvontajärjestelmä (ESP).

Peruutuskamerat ovat vakiovarusteena jokaisessa uudessa Mercedes-mallissa, ja Mercedes tarjoaa teräväpiirtoista, terävää ja selkeää kameranäkymää infotainment-näytöllä, jonka avulla voit helposti manöövroida suurimmatkin tavarat.

On erittäin suositeltavaa, että valitset 4MATIC-nelivetojärjestelmän, jos aiot hinata säännöllisesti, sillä nämä luvut liittyvät nelivetojärjestelmällä varustettuihin versioihin.

Mercedes GLE ja GLS

Mercedes GLE on keskikokoinen luksusmaasturi, joka alkaa 57 000 dollarista GLE350 4MATIC -versiossa ja hieman vähemmän takavetoisen version osalta. GLE350 on varustettu 2,0-litraisella nelisylinterisellä turbomoottorilla, joka tarjoaa 273 newtonmetrin vääntömomentin.

Mutta 78 000 dollarin hintainen GLE580 kannattaa ostaa, jos aiot hinata raskaampia tavaroita, sillä 580-mallissa on 4,0-litrainen V8 BiTurbo -moottori, jonka vääntömomentti on 516 lb-ft. GLE tarjoaa myös luokkansa johtavan rahtikapasiteetin, joka lisää entisestään tämän katumaasturin käytettävyyttä.

  Mikä on paras Mercedes-moottori?

Mercedes GLS on täysikokoinen Mercedes SUV, jonka GLS450-mallin hinnat alkavat 76 000 dollarista ja joka on varustettu kohtuullisen suorituskykyisellä 3,0-litraisella 6-sylinterisellä rivimoottorilla, jonka vääntömomentti on 369 lb-ft.

Mutta malli, johon kannattaa ehdottomasti siirtyä, on GLS580, jossa käytetään samaa moottoria kuin GLE580-mallissa, mutta GLE on hieman kevyempi, ja siksi GLE tarjoaa suurimman vetokyvyn.

Mercedes G-luokka ja GLC-luokka

Mercedes G-luokan lähtötaso on G550, joka alkaa 131 000 dollarista. G550:ssä on 4,0-litrainen BiTurbo V8, jossa on 450 lb-ft vääntöä, mikä riittää 7000 kilon vetokapasiteettiin. G-luokka on Mercedeksen tarjoamista maastokelpoisimmista maastokuorma-autoista, ja jos aiot hinata maastossa, G-luokka on Mercedeksen paras hinausvaihtoehto.

Pienempi GLC-katumaasturi on myös melko kyvykäs Mercedes-katumaasturi, kun kyse on hinauksesta. GLC alkaa 43 000 dollarista GLC300-mallilla, mutta jos haluat hinata, sinun kannattaa ehdottomasti siirtyä GLC350e-malliin, sillä tässä mallissa on vakiona 4MATIC-järjestelmä, ja se tarjoaa hybridimoottorin, joka pystyy tuottamaan jopa 516 newtonmetrin vääntömomentin.

Mercedes EQC

Jos haluat EV:n nimenomaan vetämiseen, Mercedes EQC pystyy vetämään jopa 4000 kiloa. EQC alkaa 68 000 dollarista, ja se pystyy suurempaan vetokykyyn vaikuttavan 564 lb-ft-vääntömomentin ansiosta.

EQC pystyy kulkemaan noin 200 mailia latausten välillä, ja on syytä pitää mielessä, että perävaunua käyttämällä toimintasäde pienenee merkittävästi. On erittäin suositeltavaa, että valitset perinteisen polttomoottorisen Mercedes-maasturin, jos aiot vetää säännöllisesti.

  Mitkä Mersut ovat ahdettuja?

UKK-osio

Ovatko BMW X5 tai Audi Q7 parempia hinaamiseen kuin GLE?

BMW:n keskikokoinen katumaasturi on X5, ja X5 pystyy vetämään enintään 7200 kiloa, mikä on 300 kiloa vähemmän kuin GLE. X5:n etuna on se, että kaikissa X5-malleissa on vakiona BMW:n xDrive-nelivetojärjestelmä.

BMW:ssä on vakiona myös leveämmät renkaat, minkä ansiosta BMW vaihtaa suuntaa helpommin kuin GLE. Q7 tarjoaa kaikista Audin katumaastureista suurimman sallitun vetokyvyn, joka on 7700 kiloa. Audi on melko vertailukelpoinen GLE:n kanssa lähes kaikilta osin, kun kyse on vetämisestä.

Mikä luksusmaasturi tarjoaa suurimman hinauskapasiteetin?

Jos kaikki nämä tulokset eivät vieläkään tyydytä sinua ja aiot hinata todella raskaita kuormia, vuoden 2020 Ford Expedition pystyy vetämään jopa 9300 kiloa. Expedition tarjoaa kolmirivisen istumajärjestyksen, valtavan kuormatilan ja melko tehokkaan V6-moottorin.

Expeditionin lähtöhinta on 53 000 dollaria, mutta Expeditionin suuri haittapuoli on se, että tämä maasturi on aivan valtava. Yhdessä kohtuullisen kokoisen perävaunun kanssa tämä katumaasturi on yhtä pitkä kuin puoliperävaunu.
Jos pidät enemmän Dodgesta kuin Fordista, Dodge Durango pystyy vetämään jopa 8700 kiloa 32 000 dollarin lähtöhinnalla, ja Durango on myös keskikokoinen katumaasturi verrattuna Expeditioniin.

Mitä asioita kannattaa huomioida hinattaessa?

Raskaiden kuormien hinaaminen vaatii jonkin verran valmistautumista, jotta kaikki sujuu ongelmitta. Ensinnäkin sinun on tarkistettava renkaiden kuluminen, sillä kuorman lisääntynyt paino voi aiheuttaa renkaiden puhkeamisen. Peilit on säädettävä asianmukaisesti, ja on muistettava, että polttoainetaloudellisuus heikkenee huomattavasti hinauksen aikana.

  Mercedes 300d luotettavuus - onko se luotettava käytetty auto?

Lisäksi sinun on suunniteltava matkasi etukäteen, jotta voit välttää ahtaat kaupunkikadut ja löytää sopivan pysäköintipaikan perävaunuun kytketylle maasturille. Kannattaa myös pitää mielessä, että jotkin korkeammat perävaunut eivät pysty ajamaan joidenkin siltojen ja ylikulkusiltojen ali.

Kannattaa myös pitää mielessä, että ajoneuvon suorituskyky heikkenee hinattaessa. Kiihdytät hitaammin, ja tarvitset enemmän tilaa pysähtyä kokonaan. Sinun on pidettävä kohtuullinen etäisyys edellä ajaviin autoihin, jotta et joudu kolaritilanteeseen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z