Mikä on BMW Alpina?

Alpina on autonvalmistaja, joka valmistaa suorituskykyisiä BMW- ja MINI-malleja. Saksan liikenneministeriö pitää Alpinaa autoyhtiönä eikä pelkästään jälkimarkkinoiden suorituskykyisten autojen valmistajana.

Alpina ei ole vain yritys, joka valmistaa autojen suorituskykyisiä versioita, vaan se on hyvin integroitu BMW:n tuotantojärjestelmään. Alpina B7 valmistetaan samassa tehtaassa, jossa valmistetaan BMW:n 7-sarjaa.

Alpina: Salamannopea

Alpina on valmistanut perinteisesti suorituskykyisiä ja nopeampia BMW:tä. Yritys perustettiin vuonna 1965, ja se on sen jälkeen valmistanut erittäin nopeita autoja, kuten BMW ALPINA B5 Bi-Turbo tai BMW Alpina B7. Alpina valmistaa käsintehtyjä moottoreita vain BMW-autoihin.

Alpina ei myöskään ole vain jälkimarkkinoilla toimiva suorituskykyisten autojen valmistaja, vaan se on jopa integroitunut BMW:hen. BMW:llä ja Alpinalla on yhteinen tehdas Dingolfingissa Saksassa. Jotkut nopeat Alpinan autot ovat jopa nopeampia kuin BMW:n M-sarja. Alpinan valmistamat BMW-autot ovat jopa osallistuneet useisiin kilpailuihin, ja ne ovat voittaneet myös Euroopan Touring Car Championship -mestaruuden vuonna 1970.

Historia

Vuonna 1962 Alpinan perustaja Burkard Bovensiepen kehitti Weber-kaksoiskaasuttimen. Tämä kaasutin tehtiin yksinomaan BMW 1500 -mallia varten. Kaasuttimesta piti autoteollisuus ja sitten BMW:n myyntipomo. Se tasoitti tietä sille, että BMW:ltä saatiin täysi tehdastakuu.

Virallisesti yritys syntyi vuonna 1965, kun Burkard Bovensiepen perusti yrityksen vain kahdeksan työntekijän voimin nimellä Alpina Burkard Bovensiepen KG Kaufbeurenissa Baijerissa. Yritys valmisti aluksi vain kirjoituskoneita, ja sillä oli myös tehdas, mutta myöhemmin Burkard teki siitä BMW:n viritysyrityksen ja käytti samaa vanhaa rakennusta, jossa oli valmistettu kirjoituskoneita.

  Onko BMW 2.0 turbomoottori luotettava?

Alpinan tehtävänä oli parantaa BMW-moottorin laatua entisestään virittämällä kaasuttimia ja kampiakseleita. Alpinan muokkaamia BMW:tä käytettiin sitten monissa autokilpailuissa eri puolilla Saksaa, ja ne jopa voittivat vuonna 1970. Vuoden 1988 jälkeen Alpina alkoi valmistaa omia BMW Alpina -autojaan ja lopetti osallistumisensa autokilpailuihin.

Suorituskykyiset autot

Alpinan valmistamat autot on suunniteltu Alpinassa, ja niissä on poikkeuksellisen nopeat moottorit, kuten 3,0-litrainen suoraketjuinen kuutosbi-turbomoottori tai 4,4 litran V8-bioturbomoottori. Autoissa on kaikki BMW:n premium-ominaisuudet, ja lisäksi niissä on huipputehokkaita lisäominaisuuksia, kuten ALPINA Sport -jousitus ja muita Alpinan ohjelmistojärjestelmiä.

Alpinan mallisto

Alpina on valmistanut omia autojaan vuodesta 1988 lähtien. He ovat aiemmin valmistaneet 3-sarjan, 5-sarjan ja 7-sarjan autoja. Ensimmäinen heidän valmistamansa auto oli BMW E21 320 -malli, ja he nimesivät sen A1/3:ksi. He loivat ja asensivat näihin autoihin omat moottorinsa.

5-sarjan autot aloitettiin BMW E12 528i -mallilla, ja Alpina nimesi sen uudelleen B7 Turboksi, joka oli yksi sen ajan nopeimmista autoista. Nykyinen Alpinan mallisto koostuu vain seitsemästä BMW:n 3-sarjan, 4-sarjan, 5-sarjan ja 7-sarjan autosta.

 • Alpina XD3
 • Alpina XD4
 • Alpina B3 Bi-Turbo
 • Alpina D3 Bi-Turbo
 • Alpina B4 Bi-Turbo
 • Alpina B5 Bi-Turbo
 • Alpina D5 S
 • Alpina B6 Gran Coupé
 • Alpina B7
  Tästä pienestä mallistosta vain 2 autoa on tarjolla Yhdysvalloissa, jotka ovat BMW Alpina B7 ja BMW Alpina XB7.
  Onko Lexus halvempi ylläpitää kuin BMW

BMW Alpina B7

BMW Alpina B7 perustuu BMW 7-sarjaan (G12) ja se on Alpinan viides sukupolvi. Suorituskykyinen executive-luokan luksusauto esiteltiin vuonna 2016. Auto keskittyy korkeaan nopeuteen Alpinan valmistaman huipputehokkaan moottorin ansiosta. Siinä on 4,4-litrainen BMW N63M30 -tuplaturboahdettu V8-moottori, joka tuottaa 599 hv.

BMW Alpina XB7

Alpina XB7 on crossover-maasturi, jossa on erittäin tehokas 4,4 litran V8 Bi-turbomoottori, ja se tuottaa 612 hevosvoimaa. Autossa on kaikki BMW:n mukavuus ja ylelliset sisätilat ja Alpinan tekniikka. XB7:ssä on nelivetojärjestelmä, jossa on kaikki viimeisimmät turvavarusteet.

Alpina tekee BMW:stä entistä urheilullisemman.

Alpinan valmistamat autot ovat erittäin nopeita ja urheilullisia. Heidän autonsa tuottavat jopa 600 hevosvoimaa. Alpinan autoissa on jännittävän paljon vääntöä, ja ne ovat tunnettuja myös korkean vääntömomentin autoista. Myös kiihtyvyys on näissä autoissa nopeaa, ja ne pääsevät 0-100 km/h vain 3,7 sekunnissa. Kaiken kaikkiaan ne ovat erinomaisia urheilullisia suorituskykyisiä autoja.

FAQ

Onko Alpina nopeampi kuin BMW?

Alpina on BMW:n huippusuorituskykyisten autojen valmistaja, ja heillä on autoja, jotka voivat saavuttaa 600 hevosvoiman tehon. Heidän insinöörityönsä perustuu yksinomaan nopeiden moottoreiden ja suuremman vääntömomentin tuottamiseen. Alpina-autot ovat usein nopeampia kuin BMW:n M-autot, ja ne ovat vielä ylellisempiä. Alpina B6 xDrive Gran Coupe kulkee niinkin nopeasti kuin 0-100 km/h vain 3,6 sekunnissa.

Kilpailevatko Alpina-autot moottoriurheilussa?

Alpina-autot ja viritetyt BMW:t ovat kilpailleet vuodesta 1968 lähtien. Alpina aloitti vain virittämällä BMW-autoja Alpinan suunnittelemilla kaasuttimilla ja kampiakseleilla, mutta he lopettivat tämän ja alkoivat esitellä omia autojaan. He vetäytyivät kilpaurheilusta vuonna 1988, jolloin he virittivät BMW-autoja, mutta tekivät paluun vuonna 2009.
Vuodesta 2009 lähtien Alpina on esittänyt omia Alpina BMW -autojaan kilpailuissa. He tekivät paluun nopeimmalla BMW ALPINA B6 GT3:lla. He jopa voittivat mestaruuden vuonna 2011 samalla BMW ALPINA B6 GT3:lla ja kuljettajilla Margaritis ja Lunardi.

  Paras BMW-malli rahoilleen

Onko BMW Alpina kuuluisa Yhdysvalloissa?

Nopeat urheiluautot ovat jonkin verran kuuluisia harrastajien keskuudessa. Yhdysvalloissa on tarjolla vain kaksi Alpina-autoa, jotka ovat BMW Alpina B7 ja BMW Alpina XB7. Nämä autot ovat kuuluisia erittäin korkeasta ylellisyydestään ja nopeammasta vääntömomentistaan kuin mikään muu auto. Koska ne ovat kuitenkin suorituskykyisten autojen valmistaja, ne eivät ole kovin kuuluisia muiden kuin urheiluautojen harrastajien keskuudessa.

Tämäntyyppiset huippusuorituskykyiset autot ovat usein paljon kalliimpia kuin muut BMW:n kaltaisten yritysten alun perin valmistamat autot. Alpina-autot on tehty tietyntyyppisille henkilöille, jotka haluavat erittäin nopeita autoja. Tämän lisäksi nämä autot ovat myös vaikeammin huollettavia ja myös kalliita.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z