Mikä on BMW:n pienin auto?

Mikä on BMW:n pienin auto?

Monet väittävät, että BMW:n pienin vuoden 2000 jälkeen valmistettu auto on BMW 1-sarja E81, mutta jos määrittelemme pienen auton pituuden ja leveyden perusteella, BMW:n pienin auto on ehdottomasti BMW Z4 E85/E86.

Pituus on vain 161 tuumaa ja leveys 70 tuumaa, joten BMW Z4 E85/E86 on pieni auto. Sen lisäksi tämä on yksi harvoista autoista, jotka mahtuvat tavallisen pysäköintiesteen alle, sillä sen korkeus on vain 50 tuumaa.

BMW Z4 E85

Vuonna 1995 BMW julkaisi BMW Z3:n, joka on muutaman sentin Z4:ää pienempi. Koska se oli tulossa melko vanhaksi, Z4 perustui siihen päivityksenä. BMW Z4:ää valmistettiin vuoteen 2008 asti, mutta älä huoli, jos etsit tätä vauvaa, sillä autoja on valmistettu ja myyty yhteensä 200 000 kappaletta, ja saatat hyvinkin helposti päästä käsiksi käytettyyn autoon.

Nykyinen pienin BMW, BMW Z4, on kaksiovinen roadster, jossa on vaikuttavia moottorivaihtoehtoja ja tyylikäs muotoilu. Äärimmäisen terävä käsiteltävyys ja erinomainen pito tiellä tekevät tästä pienestä BMW:stä valtavan pedon. BMW lupaa suorituskykyä ja ajamisen iloa, ja vaikka tämä auto ei ehkä olekaan maailman käytännöllisin, se tarjoaa juuri sitä.

BMW Z4:ssä on vakiona lähtötason BMW Z4, jossa on 2,0 litran nelisylinterinen imumoottori. Jos haluat jotain isompaa konepellin alle, voit maksaa muutaman taalan enemmän ja saada kuusisylinterisen vaihtoehdon, mutta se saattaa olla hieman liikaa huoltokustannusten kannalta, ja vakiovarusteinen riittää hyvin Z4:n korille, sillä se on pieni ja kevyt (3100 ja 3300 kilon välillä).

  Mikä BMW:n moottori on paras?

BMW Z4 E85: Moottorivaihtoehdot ja voimansiirto

BMW Z4 on saatavana nelisylinterisenä 2.0i, 2.2i, 2.5si sekä 2.5i- ja 3.0i-kuusisylinterisenä. Tarjolla on viisivaihteinen manuaalivaihteisto, kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, kuusivaihteinen SMG-automaattivaihteisto, viisivaihteinen automaattivaihteisto ja kuusivaihteinen automaattivaihteisto.

Hevosvoimat vaihtelevat 148 hv:stä 338 hv:iin, riippuen suhteellisesta moottorivalinnasta, jonka teet. Moottorivaihtoehdoista ja tarkasta mallista riippuen BMW Z4:llä on taipumus kiihdyttää 0-100 km/h noin 4,8 sekunnissa, mikä tekee siitä varsin nopean.

Tehokkain moottori on M roadsterin 3,2 litran S54 6-sylinterinen, joka tuottaa 269 lb-ft vääntöä. Toisaalta 2.0i, jota myytiin vain Euroopassa, tarvitsee pitkät 8,2 sekuntia 62 mailin tuntinopeuteen.

Polttoainetaloudellisuuden osalta BMW Z4:n keskiarvo on 37 mailia gallonalla 2,0 litran moottorilla varustetussa vakiomallissa. Odotetusti suuremmat moottorivaihtoehdot nostavat mailia gallonalta – 3,0 L:n mallissa 32,8 ja 3,2 L:n mallissa 23 mailia gallonalta, mikä on silti hyvä 338-hevosvoimaiselle pedolle.

BMW Z4:n omistuskustannukset ja luotettavuus

Keskimäärin BMW Z4:n korjaus maksaa noin 400 dollaria, ja korjausten vaihteluväli on arviolta 100-4 000 dollaria voimansiirron osien ja vakavien vaurioiden osalta. Vaikka korjaukset eivät ole yhtä kalliita kuin kalliissa BMW:n katumaastureissa, kuten X5:ssä tai X7:ssä, ne saattavat kuitenkin loppujen lopuksi tulla useammin ja kustannukset kasaantuvat. Huollot maksavat yhtä paljon kuin 3-sarjan BMW vaatisi.

  Mikä on BMW Alpina?

Näiden autojen tiedetään oikein huollettuina saavuttavan usein jopa 250 000 kilometrin tai jopa enemmänkin kilometrejä. Jotkut ovat jopa saavuttaneet yli 350 000 kilometriä. Nämä ovat tietenkin harvinaisia tapauksia, ja ne saattavat tarkoittaa, että autoja ei ole ajettu lainkaan aggressiivisesti ja että ne on huollettu täydellisesti. Odota, että Z4:n käyttöikä on noin 150 000 – 200 000 kilometriä.

BMW Z4:n ostoneuvonta

Vältä käytetyn BMW Z4:n ostamista, jos sillä on ajettu yli 100 000 km. Jos olet hankkimassa käytettyä Z4:ää, maksa ennakkoon katsastuksesta valtuutetulle mekaanikolle. Auton konepelti on melko kallis, joten älä laiminlyö ulkopuolisia vaurioita. Niiden korjaaminen saattaa maksaa enemmän kuin joidenkin pienten ongelmien, kuten öljynsuodattimien tai nesteiden vaihdon, korjaaminen.

Aivan kuten ylellinen ulkopuoli, myös sisätilat ovat kalliita korjata. Vältä käytettyjä ajoneuvoja, joissa on vaurioita sisäpuolen nahassa tai kojelaudassa. Ellet ole varannut rahaa tehokkaaseen moottoriin, kannattaa valita 2.0i-moottori, jonka omistaminen on ajan mittaan edullisinta.

Lisää BMW:stä

Mikä on suurin tuotannossa oleva BMW-auto?

Suurin tällä hetkellä tuotannossa oleva BMW-auto on BMW X7. Vankan 4,4 litran V8-moottorin, huippuluokan teknisten ominaisuuksien, nelivedon ja kolmen istuinrivin ansiosta BMW X7 voi olla sekä vaikuttava voimavara liiketapaamisissa ja -saapumisissa että perheauto samaan aikaan.

  Pahin BMW käytettynä ostettavaksi

Mikä on pienin tällä hetkellä tuotannossa oleva BMW?

Pienin tällä hetkellä tuotannossa oleva BMW on BMW 1-sarjan viistoperä. Se ei ole kaikkein perinteisin BMW, sillä se on etuvetoinen tyypillisen takavetoisen sijaan, jota BMW:ltä yleensä odotetaan. Jos etsit pienintä BMW:n sedania, se on BMW i3.

Mikä on edullisin BMW uutena?

Edullisin BMW uutena ostettavaksi on BMW X1 -pienikokoinen katumaasturi. Perusmallin lähtöhinta on yllättävät 35 000 dollaria, mikä on varsin alhainen hinta BMW:lle. Vaikka se on edullisempi, se puhuu silti statusta ja luokkaa, kuten merkiltä yleensä voi odottaa.

Tuleeko BMW Z4 vuonna 2021 markkinoille?

Voit nyt ennakkotilata Z4 2021 M40i Roadsterin BMW:n verkkosivuilta. Se tuo mukanaan 382 hevosvoimaa, ja se yltää 0 – 62 mailia tunnissa 3,9 sekunnissa. Upouusi ylellinen Roadster alkaa valmistajan suosittelemalla 63 700 dollarin vähittäismyyntihinnalla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z