Mikä on BMW:n vastine Brabusille?

Brabus on jälkimarkkinoilla myytävä varustelu- ja kunnostustuotemerkki, joka voi muuttaa Mercedeksesi tavallisesta autosta tehokkaaksi ja siistiksi ajokiksi. Sitä paitsi Brabus kohottaa vain Mercedes-Benziä. Mutta mikä on Brabusin BMW-ekvivalentti?

Brabusin BMW- vastine on Alpina. Alpina Burkard Bovensiepen GmbH & Co. KG on autoja valmistava yritys, joka sijaitsee Buchloessa, Ostallgaun piirissä Baijerissa Saksassa. Yritys suunnittelee ja myy BMW:n suorituskykyisiä versioita.

Brabus kiinnittää huomiota vain Mercedeksen suorituskyvyn parantamiseen, kun taas Alpina keskittyy sekä suorituskykyyn että ylellisyyteen. Alpina ottaa ja valmistaa BMW-malleja ja muokkaa niitä kaikilla rintamilla. Ostaja saa siis täysin muunnellun auton, joka myös toimii erinomaisesti.

Tekeekö Alpina BMW Alpinan?

Ei, Alpina ei valmista BMW Alpina -autoja. He kuitenkin rakentavat moottorit käsityönä, ja sisätilat voi poimia Alpina-vaihteesta BMW:n perinteisten nahkaverhoilujen ja tikkausten sijaan. Siksi useimmat Alpina-mallit näyttävät erilaisilta kuin huippuluokan BMW:t.

Alpina tekee siis moottorinsa, sisätilansa ja osat. Kun nämä osat on valmistettu, ne lähetetään kokoonpantavaksi BMW:n tehtaalle. Kun auto on koottu, se palautetaan takaisin Alpinalle valmiina myytäväksi.

Miten BMW Alpina vertautuu BMW M Sportiin?

Alpina keskittyy suorituskykyyn ja mukavuuteen, kun taas M Sport keskittyy enemmän suorituskykyyn. Jos siis haluat erinomaisen auton radalle, rakastat M Sportia. Mutta jos haluat arvostetun ja tehokkaan auton, Alpina on paras valinta.

Lisäksi Alpina on tehokkaampi kuin BMW M Sport. Esimerkiksi BMW M:n tehokkain on M5 CS, jossa on 4,4-litrainen twin-turbo V8-moottori. Tämä auto tuottaa jopa 627 hv ja 5533 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös jopa 155 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy 0-100:een 2,8 sekunnissa.

  Audi vs BMW luotettavuus - Kumpi on parempi

Sen sijaan Alpina B7 L Biturbo AWD, jossa on 4,4-litrainen V8 Bi-Turbo -moottori, tuottaa jopa 600 hv ander590 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on 205 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 3,5 sekunnissa.

Vaikka M5 CS on nopeampi neljännesmaililla 0,7 sekunnin erolla, Alpina B7 on kuitenkin nopeampi, sillä sen huippunopeus on 205 km/h verrattuna 155 km/h:iin.

Mitkä muut yritykset virittävät BMW:tä?

Alpinan lisäksi on myös muita yrityksiä, jotka virittävät BMW:tä. Joitakin niistä ovat Hamann Motorsport, Bimmerworld ja Dinan. Huomaa, että kaikki nämä yritykset eroavat toisistaan siinä, mitä ne tarjoavat. Siksi on ratkaisevan tärkeää selvittää oma makusi, mieltymyksesi ja budjettisi ennen kuin päätät, minkä kunnostusyrityksen valitset.
Tässä on lyhyt kuvaus siitä, mihin kukin yritys on erikoistunut:
Hamman Motorsport
Hamann Motorsport keskittyy eksklusiivisten autojen luomiseen. Toisin kuin Alpina, he virittävät myös muita luksusmerkkejä, kuten Audia, Porschea, Lamborghinia, Rolls Roycea, Bentleytä ja paljon muuta. Heidän autonsa tunnetaan korisarjoista, matalaprofiilisista spoilereista, moniosaisista kevytmetallivanteista ja kahdentoista männän levyjarruista.
Bimmerworld
Bimmerworld ei ehkä ole yhtä suosittu kuin Hamman Motorsport tai Alpina, mutta se on silti erinomainen BMW-tunnelointiyritys. Se aloitti BMW-osien myynnillä ennen kuin se laajensi toimintaansa BMW:iden tunnelointiin. Tämä yritys on suosittu varaosien, suorituskykyosien ja kilpaosien tarjoajana. Se tunnetaan myös huippuluokan jarrujärjestelmien tarjoamisesta.
Dinan
Dinan on amerikkalainen virittäjä. Yritys luo, valmistaa ja markkinoi huippuluokan ja suorituskykyisiä BMW-osia ja -järjestelmiä. Heidän autonsa ovat hauskoja ajaa ja erittäin luotettavia. Lisäksi Dinan tarjoaa BMW-virittäjien parhaan takuun.

  BMW 2-sarjan Gran Coupe luotettavuus

FAQ

Miten nopein Brabus vertautuu nopeimpaan Alpinaan?

Nopein Brabus-malli on Brabus 900 Rocket. Tässä autossa on 6.3 V12 Biturbo -moottori, joka tuottaa jopa 900 hv ja 922 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 205 mph ja se kiihtyy 0-100:een 3,2 sekunnissa.

Toisaalta nopein BMW Alpina on Alpina B7 L Bi-Turbo AWD, jossa on 4,4-litrainen V8 Bi-Turbo -bensiinimoottori. Tämä moottori tuottaa jopa 600 hv ja 590 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on 205 km/h, mikä on samaa luokkaa kuin Brabus 900 Rocketilla.

Alpina B7 L Bi-Turbo on kuitenkin melko hidas neljännesmaililla, sillä se kiihtyy 0-100:een 3,5 sekunnissa. Brabus 900 Rocket on siis hieman nopeampi ja tehokkaampi kuin Alpina B7. Se on kuitenkin myös melko kallis.

Mitä eroja Brabusin ja Alpinan välillä on?

Sekä Brabus että Alpina ovat viritysyrityksiä. Ensimmäinen ero on se, että Alpina virittää vain BMW:tä, kun taas Brabus virittää vain Mercedes-Benziä. Lisäksi Brabus keskittyy enemmän tehoon, kun taas Alpina keskittyy enemmän tehoon ja ylellisyyteen. Huomaa, että BMW:n Alpinat ovat tehokkaampia kuin M Sport ja myös ylellisempiä.

Toinen merkittävä ero näiden kahden merkin välillä on se, että Brabus-autot ovat kalliimpia kuin Alpina. Brabus on siis vain harvoille, joilla on varaa maksaa päivitetyn Mercedeksen kova hinta.

  Onko BMW iX3 täysin sähköinen?

Omistaa Mercedes Brabusin?

Ei, Mercedes ei omista Brabusta. Toisin kuin Maybach, joka on saksalainen automerkki, jonka Daimler AG osti myöhemmin, Brabus on itsenäinen yritys. Sitä paitsi Brabus ostaa Mercedeksen ja tuunaa sitä sitten. Mercedes hyötyy siis Brabusista, koska se on erikoistunut autojensa virittämiseen. Toisaalta Brabus myy viritettyjä Mercedes-malleja.

Mikä on Brabusin vastine Audille?

Toisin kuin Mercedeksellä, jolla on Brabus, ja BMW:llä, jolla on Alpina, Audilla ei ole mitään erityistä yritystä, joka virittää sen autoja. Jos kuitenkin etsit Brabusin vastinetta, Audi RS on paras vaihtoehto. Toisaalta Audi S vastaa Mercedeksen AMG:tä ja BMW:n M Sportia.

Tekeekö Alpina BMW Alpinan?

Vaikka osa osista valmistetaankin Alpinassa, kaikkia BMW Alpinan osia ei koota ja valmisteta Alpinan tehtaalla. Sen sijaan Alpina-auton konfiguraattorin avulla voit valita minkä tahansa nykyisen BMW Alpina -mallin ja määrittää haluamasi lisävarusteet. Lisäksi voit tallentaa auton konfiguroinnin tai lähettää sen haluamallesi BMW Alpina -kumppanille.

Bottom line

Alpina on Brabusin vastine. Alpina keskittyy kuitenkin enemmän suorituskykyyn ja mukavuuteen, kun taas Brabus keskittyy vain suorituskykyyn. Lisäksi Alpina on halvempi kuin Brabus, mutta tarjoaa enemmän. Alpinan lisäksi voit valita myös muita BMW-tunnelointiyrityksiä, kuten Bimmerworld, Hamann Motorsport ja Dinan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z