Mikä on halvin sähköauto?

Tällä hetkellä markkinoilla on pari suhteellisen halpaa sähköautoa, mutta ne eivät ole yhtä käyttökelpoisia kuin jotkin niiden suuremmat vastineet. Vaikka ne eivät tarjoa kovin suurta kantamaa eivätkä tehoa, niitä voidaan käyttää päivittäiseen työmatkaliikenteeseen kaupunkialueilla.

On syytä mainita, että EV-markkinat eivät ole vielä verrattavissa polttomoottoriautojen markkinoihin. Tämän pitäisi muuttua myöhemmin, ja kun näin tapahtuu, tulemme todennäköisesti näkemään enemmän sähköautoja liikkeellä. Hybridiautojen tilanne on enemmän tai vähemmän sama, sillä niitä on vielä vähemmän liikkeellä.

Tällä hetkellä halvin käyttökelpoinen sähköauto on Mini Cooper SE, jonka vähittäishinta on 30 dollaria. Toiseksi halvin sähköauto on Nissan Leaf, joka maksaa noin 32 000 dollaria. Vuoden 2021 Hyundai Ioniq Electric maksaa 34 dollaria ja vuoden 2021 Chevy Bolt EV 37k dollaria.

Halvin luksus-EV on Tesla Model 3, joka alkaa 41 000 dollarista, ja sitä seuraa tiiviisti Ford Mustang Mach-E, joka alkaa 44 000 dollarista. 53k dollarilla saa Tesla Model Y:n, ja jos olet valmis käyttämään yli 61k dollaria, kannattaa hankkia Polestar 2.

Mini Cooper SE

Mini on brändi, joka tunnetaan siitä, että se tarjoaa melko paljon sisältöä ei kovinkaan paljoa rahaa. Jos yhdistät tämän välittömästi tunnistettavaan muotoiluun, Cooper SE saattaa olla juuri sinulle sopiva auto. Vaikka SE:n mitoitus on vain 110 mailia täydellä latauksella, tällaiset toimintasäde-arviot jäävät paljon alle keskimääräisen päivittäisen työmatkan.

  Kumpi on parempi nahka- vai kangasistuin?

Muutamissa testeissä Mini Cooper SE:llä saatiin kuitenkin ajettua jopa 150 mailia. Kantaman lisäksi Mini on pieni, ketterä ja helppo sijoittaa. Yhteenvetona voidaan todeta, että Mini on täydellinen kaupunkiauto, sillä se tarjoaa riittävän toimintasäteen ja yleiset mukavuusominaisuudet erittäin edulliseen hintaan.

Nissan Leaf

Jos etsit sähköautoa, joka maksaa vähän, mutta kulkee paljon, Leaf saattaa olla askel oikeaan suuntaan. Leafin hinta on 32 000 dollaria, ja sen toimintasäde on 150 mailia, mikä on hintalappu huomioon ottaen melko kiitettävää.

Jos haluat vieläkin suuremman toimintasäteen, voit maksaa enemmän ja päivittää Nissan Leaf Plus -malliin, joka tarjoaa 226 mailin toimintasäteen. Vaikka Leafia ei olekaan tehty pitkän matkan ajamiseen, päivittäiseksi työmatkaliikenteeksi se on loistava ostos.

Hyundai Ioniq Electric

34 000 dollarilla saat erittäin suositun Hyundai Ioniq Electricin, jonka toimintasäde on 170 mailia, ja sinun kannattaakin ehdottomasti hankkia se, sillä Ioniq on yksi markkinoiden kilpailukykyisimmistä pienistä sähköautoista. Ioniq Electric tarjoaa nyt myös Level 3 -latauksen, jonka pitäisi lyhentää latausaikoja hyväksyttävämmälle tasolle.

Infotainment-järjestelmä on kunnollinen, samoin kuin yleinen mukavuus ja tilat. On syytä mainita, että Ioniq ei ole missään asiassa luokkansa johtava, mutta se tekee monia asioita erittäin hyvin. Näin ollen Ioniq Electric on ehdottomasti auto, johon kannattaa tutustua.

  Voiko huono ilmastointikompressori aiheuttaa auton ylikuumenemisen?

Chevrolet Bolt EV

Jos haluat koko halpojen sähköautojen segmentin parhaan dollari-kilometri-suhteen, kannattaa valita Chevy Bolt EV. Arvioidulla 259 mailin toimintasäteellä Bolt EV on kilometriä dollarilla -suhteen kuningas. Bolt EV:n tarrahinta oli tämän artikkelin kirjoittamishetkellä noin 37 000 dollaria.

Bolt EV ei kuitenkaan ole täydellinen, sillä se näyttää ja tuntuu sisältä halvalta ja siinä on paljon muovia ja muita halpoja materiaaleja. Istuimet ovat hieman tiukan tuntuiset, ja muotoilu näyttää tylsältä ja elottomalta. Uusi 2022 Bolt EV on aivan nurkan takana, ja sinun kannattaa jättää tämä väliin ja odottaa uutta mallia.

Tesla Model 3

Mitä tulee pieniin suhteellisen halpoihin EV-autoihin, Tesla Model 3 on ylivoimaisesti tunnetuin. Vajaan 42 000 dollarin tarrahinnallaan Tesla Model 3 tarjoaa melko paljon arvoa. Standard Range Plus -mallin toimintasäde on yli 260 mailia, mikä on enemmän kuin tarpeeksi jopa niille, jotka ajavat paljon.

Käytännöllisyyden kannalta Tesla tarjoaa runsaasti tilaa sekä matkustajille että rahdille. Model 3:a on vaikea vastustaa, koska se tarjoaa paljon tähän hintaluokkaan nähden. Yksi suurimmista eduista on mahdollisuus käyttää Teslan superlatausverkostoa, mihin mikään muu auto kuin Tesla ei pysty.

UKK-osio

Mikä on paras sähköauto rahalle?

Mitä tulee parhaisiin edullisiin vaihtoehtoihin, Tesla Model 3 ja Hyundai Kona Electric ovat kaksi parasta sähköautoa markkinoilla tällä hetkellä. Tesla tarjoaa poikkeuksellisen pitkän kantaman, muotoilun ja mukavuuden, ja se tarjoaa myös runsaasti mielenkiintoista teknologiaa, turvallisuutta ja autonomisia ajoratkaisuja.

  Mikä on nopein perheauto?

Hyundai Kona Electricin kantama on niin hyvä, ettei sitä voi verrata hintaan, mikä tekee Konasta markkinoiden parhaan valtavirtaisen EV:n tällä hetkellä.

Mikä on halvin pistokehybridi juuri nyt?

Sekä pistokehybridit että sähköautot ovat hiljalleen tulossa yhä suositummiksi. Sellaisenaan hinnat laskevat yleensä edullisemmalle tasolle, ja jos haluat halvimmat Plug-in-hybridit juuri nyt, katsot Toyota Prius Primea ja Hyundai Ioniq Plug-in Hybrid -versiota.

Toyotan hinnat alkavat noin 28 000 dollarista ja Hyundain hinnat alkavat 26 000 dollarista. Molemmat ovat rahaan nähden kelpo vaihtoehtoja, mutta Toyota tarjoaa kuitenkin hieman enemmän ekstraa.

Pitäisikö minun ostaa EV juuri nyt?

Se riippuu siitä, pystytkö hyödyntämään EV-alustaa täysimääräisesti. Jos asut alueella, jossa on jo olemassa hyvä latausinfrastruktuuri, sinun kannattaa ostaa sähköauto. Jos kuitenkin matkustat jatkuvasti pitkiä matkoja, eikä ympärilläsi ole kovinkaan paljon latureita, sinun kannattaa jättää se toistaiseksi väliin.

Vaikka sähköauto voi olla huono ajatus tällaisissa olosuhteissa, jos sinulla on useita autoja, voit valita sähköauton päivittäiseksi työmatkalaitteeksesi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z