Mikä on halvin tapa lähettää autoni?

Jos haluat kuljettaa autosi paikasta toiseen, oikean menetelmän valinnassa ei ole kyse vain halvimman tavan valitsemisesta. Kuten kaikissa asioissa elämässä, saat sen, mistä maksat. Tämä on erityisen tärkeää, jos kuljetat arvokasta autoa.

Auton kuljettamiseen on monia eri tapoja: voit kuljettaa sen suljetulla tai avoimella rahtilaivalla, voit palkata kuljettajan tai pyytää ystävääsi/perheenjäsentäsi tekemään palveluksen. Joissakin tapauksissa voit jopa liftata auton tai kuljettaa sen veneellä tai lentokoneella.

Halvin ja luultavasti turvallisin autokuljetusmenetelmä on avattu autonkuljetuslaite, sillä se maksaa yleensä paljon vähemmän kuin suljettu kuljetuslaite, ja niitä on paljon. Erityisen kuljetusyrityksen palkkaaminen, jolla on nimettyjä terminaaleja lähellä aluettasi, on luultavasti paras tapa kuljettaa autosi.

Sinun kannattaa myös kysyä perheenjäseniltäsi ja ystäviltäsi, voivatko he kuljettaa auton puolestasi, jos he matkustavat samaan suuntaan. Mitä tahansa valitsetkin, muista vain hankkia paljon tarjouksia eri yrityksiltä ja varmista, että autosi on valmis kuljetusta varten.

Avoin rahtikuljetus

Todennäköisesti yleisin autokuljetusmenetelmä on avokuljetus. Avokuljetuksissa on paljon etuja ja haittoja verrattuna suljettuun kuljetukseen, ja jommankumman valitseminen riippuu pitkälti kyseisestä autosta ja matkan pituudesta.

Avoimia kuljetusliikkeitä on helposti saatavilla, ja tällaisia palveluja tarjoavia yrityksiä on paljon. Tyypilliseen nykyaikaiseen autonkuljetusautoon mahtuu yleensä jopa 12 autoa kahdelle tasolle, jotka on kiinnitetty turvallisesti pidemmillä matkoilla.

  Ovatko itselataavat hybridit hyviä?

Nämä kuljetusautot ovat suhteellisen edullisia verrattuna suljettuihin kuljetusautoihin, mutta niissä on myös paljon haittoja. Ilmeinen haittapuoli on se, että auto on alttiina elementeille koko matkan ajan, ja jos matka on pitkä, auto on todennäköisesti likainen matkan päätteeksi.

Koska tämäntyyppiset rahdinkuljettajat kuljettavat paljon autoja, ne voivat myös usein poiketa reitiltä ja lastata/purkata lisää autoja. Tämä tarkoittaa sitä, että toimituspäivää lykätään hyvin usein, ja tämä on valtava ongelma, jos et pysty odottamaan tarvittaessa ylimääräistä päivää tai kahta.

Suljetut rahdinkuljettajat

Luulisi, että suurin osa kuljetuskeikoista suoritetaan suljetulla rahdinkuljettajalla, koska tämäntyyppiset rahdinkuljettajat ovat paljon turvallisempia. Näin ei kuitenkaan ole juuri koskaan, sillä tämäntyyppiset rahdinkuljettajat voivat maksaa 0,25-50 dollaria per maili enemmän kuin avattu rahdinkuljettaja.

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että tällaiset kuljetusliikkeet on varustettu 1-3 tai joskus jopa 5-6 auton kuljettamiseen. Tämä tarkoittaa, että jos valitset yhden auton kuljetusyrityksen, maksat itse koko prosessin, kun taas jos valitset kolmen auton kuljetusyrityksen, kustannukset jaetaan useamman osapuolen kesken.

Tämäntyyppiset kuljetusautot ovat kuitenkin järkevämpiä, jos kuljetat erittäin arvokasta luksus- tai klassikkoautoa. Et kai halua, että Ferrarisi tai Porschesi paljastuu jokaisella moottoritien taukopaikalla? Toinen suljetun kuljetusauton ilmeinen etu on se, että tällaiset kuljetusautot saapuvat yleensä ajoissa perille.

  Kuinka peittää auton ikkunat nukkumista varten

Turvallisuuden kannalta suljettu kuljetus on paljon parempi kuin tavallinen avoin kuljetus, sillä se suojaa autoasi tehokkaammin, eikä kenenkään tarvitse edes tietää, että kuljetettava auto on todellakin arvokas luksus- tai klassikkoauto.

Muita tapoja kuljettaa autosi

On myös muutamia eri tapoja, joilla auton voi siirtää määränpäästä toiseen, kuten liftaamalla tai palkkaamalla kuljettajan. On myös joitakin henkilöitä, jotka kuljettavat autosi yhden auton perävaunulla milloin ja minne tahansa, mutta tämäntyyppiset siirtopalvelut ovat yleensä kaikkein kalleimpia.

Voit myös palkata kuljettajan, jos matka ei ole liian pitkä ja tarvitset autosi mahdollisimman pian. Tai voisit pyytää perheenjäsenen ystävääsi siirtämään auton puolestasi, jos he molemmat matkustavat samaan suuntaan.

Auton siirtämiseen on paljon erilaisia tapoja, ja sinun pitäisi olla hyvin tietoinen kunkin tavan eduista ja haitoista. Pyri hankkimaan mahdollisimman monta tarjousta ja etsi aina laillisia asiakasarvioita, ennen kuin uskot autosi kenellekään.

UKK-osio

Kuinka paljon auton kuljettaminen maksaa?

Autonkuljetushinnat vaihtelevat huomattavasti ajoneuvon koon ja ennen kaikkea painon mukaan, sillä painavammat autot maksavat yleensä enemmän. Se riippuu myös etäisyydestä, sillä pidemmät matkat, jotka ulottuvat useiden maiden läpi, maksavat aina enemmän kuin osavaltioiden väliset matkat.

Jos aiot kuljettaa erittäin arvokkaan auton, kuljetusyhtiön on kiinnitettävä enemmän huomiota siihen, että auto pysyy mahdollisimman turvassa, mikä myös nostaa hintaa. Jos aiot kuljettaa autosi kesällä, voit odottaa maksavasi paljon enemmän, sillä kesäaikana siirtopalvelujen kysyntä on paljon suurempaa.

  Paras hybridiauto talviajoon

Mitä minun pitäisi tehdä ennen autoni siirtoa?

Varmista ennen kuljetusta, että tarkistat polttoainetasot, sillä autossa ei saisi olla yli ¼ maksimipolttoainetasosta. Tyhjennä auto aina kaikista henkilökohtaisista tavaroista ja kaikesta muusta, mikä saattaa varastua tai herättää huomiota taukopaikoilla, varsinkin jos käytät avointa kuljetusyritystä.

Käy tarkistamassa renkaasi ja varmista, että ne ovat suositusten mukaisen ilmatäytön saaneet ja hyvässä kunnossa. Tarkista myös auton akku, varsinkin jos auto on lähdössä pitkälle matkalle. Jos kuljetat sähköautoa, varmista aina, että auto on mahdollisimman täyteen ladattu.

Kuljetanko autoni vai vuokraanko sellaisen?

Jos olet lähdössä lomalle, voit myös vain vuokrata auton ilman kalliita siirtopalveluja. Kunnon auton vuokraaminen maksaa paljon vähemmän kuin auton kuljettaminen maasta toiseen.

Näin on varsinkin silloin, jos matka on suhteellisen lyhytkestoinen. Monet autoharrastajat ja superautojen omistajat nauttivat kuitenkin autoillaan ajamisesta kesäisin, eivätkä he todennäköisesti vuokraa Nissan Altimaa Monacossa tai Saint-Tropezissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z