Mikä on halvin tapa vaihtaa Tesla-avain?

Tesla antaa asiakkailleen mahdollisuuden kauko-ohjata ajoneuvojaan avainkortin, avaimenperän tai matkapuhelimen avulla. Mutta mikä on halvin tapa vaihtaa Teslan avain?

Halvin tapa vaihtaa Tesla-avain on ladata Tesla-sovellus ja yhdistää kortti puhelimeen sen avulla. Sen jälkeen et tarvitse avainkorttia, sillä puhelimestasi tulee avaimesi. Tämän jälkeen voit käyttää puhelimesi Tesla-sovellusta autosi lukituksen avaamiseen ja ajamiseen ilman avainta.

Vaikka auton linkittäminen puhelimeesi on halvin tapa korvata Teslan avain, tätä menetelmää kannattaa käyttää vain, jos olet kadottanut toisen avaimesi. Yleensä Tesla antaa asiakkailleen kaksi avainkorttia, mikä tarkoittaa, että voit käyttää toista avainta, jos ensimmäinen on kadonnut tai vahingoittunut.

Tesla-avainkortin vaihtaminen ei ole kovin kallista, kuten Tesla-avaimenperän vaihtaminen. Esimerkiksi Tesla Model 3 -avainkortin vaihtaminen maksaa noin 5-6 dollaria. Toisaalta Tesla-avaimen vaihtaminen avainnipun avulla on hieman kalliimpaa. Esimerkiksi Tesla Model S:n korvaava avain maksaa noin 174 dollaria.

Jos siis kadotat avaimen, eikä puhelimesi Tesla-sovellus ole yhteydessä autoosi, sinun on joko vaihdettava avain joko avainkortilla tai avaimenperällä. Näistä kahdesta vaihtoehdosta halvempi vaihtoehto on avainkortti, sillä avaimenperä on kalliimpi.

Kaiken kaikkiaan auton yhdistäminen älypuhelimen Tesla-sovellukseen on paras vaihtoehto. Näin voit käyttää autosi kauko-ohjattavia toimintoja. Lataa Tesla-sovellus ilmaiseksi Android- tai iOS-laitteeseesi ja yhdistä se autoosi.

Paljonko Teslan korvaava avain maksaa?

Tesla-liike myy avainkortteja keskimäärin 25 dollarilla. Tesla Model 3 -avaimet ovat kuitenkin halvimpia, sillä ne maksavat noin 5 dollaria. Kun olet ostanut uuden Tesla-avainkortin, käsket autosi unohtaa kadonneen avainkortin ja ohjelmoit auton hyväksymään uuden kortin.

  Pitääkö Teslan lämmitellä?

Onko mahdollista ohjelmoida yksi avainkortti useisiin laitteisiin?

Kyllä, se on mahdollista. Vaikka Tesla tarjoaa vain kaksi avainkorttia, voit ohjelmoida näillä korteilla jopa kymmenkunta puhelinta. Jos siis kadotat avainkortin, voit silti käyttää puhelinta Teslan avaamiseen ja ajamiseen sillä aikaa, kun odotat uuden avainkortin saapumista.

Kuinka monta Tesla-avainkorttia sinulla voi olla?

Teslan asiakaspalvelun mukaan sinulla voi olla enintään 19 avainkorttia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että voit ohjelmoida Teslan toimittamat kaksi avainkorttia enintään 19 eri mobiililaitteella. Sinulla on siis 2 fyysistä Tesla-avainkorttia ja 17 mobiililaitetta, jotka on ohjelmoitu avainkorteilla.

Miten saan uuden avaimen Teslaani?

Sinun on napsautettava kosketusnäytössä lukot-välilehteä. Seuraa sitten näytön ohjeita uuden avaimen lisäämiseksi. Kun olet parittanut laitteen, avainluettelossa näkyy uusi avainnippu, ja voit jatkaa ja muokata avainnippujen nimeä tai poistaa parituksen.

Miten yhdistän Tesla-avainkortin älypuhelimeeni?

Jos haluat yhdistää Tesla-avainkorttisi älypuhelimeesi, jotta voit lukita tai avata lukituksen tai käynnistää auton, toimi seuraavasti:

  • Napsauta kosketusnäytön vasemmassa alareunassa olevaa autokuvaketta.
  • Napsauta seuraavaksi vasemmalla olevasta MENU-valikosta lukot.
  • Paina avaintekstin oikealla puolella olevaa PLUS-painiketta.
  • Paina ”Lisää puhelinavain”.
  • Avaa sen jälkeen Tesla-sovellus älypuhelimessasi.
  • Paina puhelinavainta määrittääksesi älypuhelimesi avaimeksi
  • Mene seuraavaksi autolle ja pidä Tesla-avainkortti käden ulottuvilla
  • Valitse puhelimessa Käynnistä ja odota, kun se etsii autosi
  • Laita avainkortti keskikonsoliin
  • Lopuksi näet sanan ”SUCCESS”, seuraavaksi paina alareunassa Done (Valmis) saadaksesi auton ja puhelimen yhdistämisen valmiiksi. Puhelimesi on nyt avain.
  Vaatiiko Tesla paljon huoltoa?

FAQ

Kuinka paljon Teslan korvaava avain maksaa?

Vara-Tesla-avain maksaa noin 25 dollaria, kun taas vara-Tesla-avaimenperä maksaa noin 174 dollaria. Hinta voi kuitenkin vaihdella Tesla-mallin ja -muunnoksen mukaan. Esimerkiksi avainkortin tai avainnipun vaihtaminen Tesla Model 3:een on paljon halvempaa kuin saman avaimen vaihtaminen Tesla Model S:ään.

Lisäksi avainkortin vaihtaminen kestää kauemmin kuin avaimenperän vaihtaminen. Sitä paitsi Tesla lähettää avaimenperän yleensä postitse muutaman päivän kuluttua sen pyytämisestä.

Voitko ajaa ilman Teslan avainta?

Kyllä voit. Auto on kuitenkin yhdistettävä Tesla-sovellukseen, jotta voit käynnistää sen ilman avainta. Tämä voidaan tehdä ohjelmoimalla avainkortti älypuhelimeesi ja käyttämällä sitä, kun sinulla ei ole avainta tai jos se on kadonnut.

Voinko jäljittää kadonneen Teslan avainkortin?

Ei, et voi. Voit kuitenkin löytää tai havaita Teslan avainkortin, jos se on lähellä. Tämä johtuu siitä, että Tesla-avainkortit käyttävät lähikenttäviestintää (NFC), jonka avulla kortti voidaan havaita koskettamalla. Jos siis epäilet, että olet kadottanut Tesla-avainkortin talosta tai toimistosta, voit havaita sen liikuttelemalla tavaroita.

Tesla-avainkorttia ei voi jäljittää, koska siinä ei ole GPS- tai Bluetooth-ominaisuutta, jonka avulla se voidaan jäljittää. Jos siis kadotat avainkortin, sinun kannattaa vain ohjelmoida avain unohtamaan vanha avainkortti ja ohjelmoida siihen uusi kortti.

Yhteenveto

Yleensä halvin tapa korvata Teslan avainkortti on ohjelmoida avainkortti puhelimellasi, jotta sinun ei tarvitse vaihtaa avainkorttia, kun se katoaa tai vahingoittuu. Jos kuitenkin haluat fyysisen avaimen, Tesla-avaimen korvaaminen avainkortilla on paljon halvempaa kuin sen korvaaminen avaimenperällä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z