Mikä on hiljaisin ja tasaisin auto?

Kun istut autoon, haluat luonnollisesti, että se on sekä tasainen että hiljainen. Jos nämä tekijät ovat sinulle tärkeitä, et ole yksin. Erityisesti pitkillä matkoilla tai matkoilla tietyissä karuissa maastoissa haluat luonnollisesti ajaa tai matkustaa autossa, joka ei ole kuoppainen ja joka on hiljainen koko matkan ajan. Aivan kuten kaikesta muustakin autoihin liittyvästä, hiljaisimmista ja hiljaisimmin ajettavista autoista on painettu lukuisia raportteja, mutta koska kukin niistä käyttää eri kriteerejä ”voittajien” löytämiseksi, minkään tutkimuksen on vaikea löytää yhtä ainoaa autoa, joka on ehdottomasti hiljaisin ja hiljaisin auto.

Tästä huolimatta on olemassa kourallinen autoja, joilla on taipumus ilmestyä jokaiseen näistä listoista, yksinkertaisesti siksi, että ne ovat niin hyviä tarjoamaan niin pehmeän ja hiljaisen ajon. Tässä artikkelissa tarkastelemme kolmea näistä autoista.

2020 Mercedes-Benz S-luokka (94 250 dollaria)

Jos autobudjettisi on rajaton ja haluat jotain erittäin hiljaista ja erittäin pehmeää, tämä on auto, jota kannattaa harkita. Se on yleensä näiden listojen kallein auto, ja syystäkin. Kun kyse on ylellisyydestä, harva auto on ylellisempi tai runsaampi, mikä on yksi syy siihen, että se on aina mukana superluksusautojen luetteloissa, kuten U.S. News & World Reportin vuosittain julkaisemassa luettelossa. Joitakin sen monista poikkeuksellisista ominaisuuksista ovat muun muassa hieno matkustamo, jossa on jopa lounge-tyyppiset istuimet, huippuluokan turvallisuusominaisuudet, nahkaverhoilu, panoraamakattoluukku, pehmeästi sulkeutuvat sähkötoimiset ovet ja jopa surround-äänijärjestelmä, muutamia mainitakseni.

  Paras auto puutarhureille

Siinä on myös 12,3-tuumainen infotainment-järjestelmä, älypuhelinsovellusten integrointi, langaton lataus kaikille laitteillesi, lämmitettävät istuimet ja sähkötoiminen takaikkunan aurinkosuoja. Kaikkien näiden ominaisuuksien ansiosta voit odottaa sen olevan myös erittäin tasainen ja hiljainen – ja olet oikeassa ajatellessasi näin. Yksi syy tähän on se, että auto on suunniteltu aerodynaamisemmin kuin monet muut ajoneuvot, jopa muut luksusajoneuvot. Tämä muotoilu tarkoittaa, että se pitää jokaisen ajon erittäin tasaisena ja erittäin hiljaisena, mitä kaikki auton omistajat todella arvostavat, varsinkin jos he matkustavat paljon.

2020 Tesla Model S (79 990 dollaria)

Tämä auto on aina listoilla, koska se on erittäin hiljainen sekä sisältä että ulkoa, eli konepellin alta, täyssähköisen voimansiirronsa ansiosta. Ottaen huomioon, että kyseessä on erittäin suuri luksusauto, joka on myös sähköauto, Tesla Model S on erittäin kohtuuhintainen. Tämä pätee erityisesti, kun otetaan huomioon kaikki sen ominaisuudet, joihin kuuluvat nopea kiihtyvyys, joka on parempi kuin monissa muissa luksusajoneuvoissa, neliveto, ylivoimainen mukavuus, vertaansa vailla oleva käsiteltävyys ja jopa 402 mailin toimintasäde, mikä on uskomatonta sähköautolle.

Itse asiassa 402 mailin kantomatka on lähes kaksinkertainen verrattuna monien sähköautojen tarjoamiin mahdollisuuksiin, ja yksi syy siihen, miksi se on niin hiljainen, on se, että siinä ei ole vakiomoottoria, joka aiheuttaisi kaikkia tavanomaisia auton ja tien ääniä. Kaiken tämän lisäksi Model S:ssä on tyylikkään näköinen sisätila, jossa viisi ihmistä mahtuu mukavasti, paljon kuormatilaa ja huipputeknologiaa, joka saa sen tuntumaan tulevaisuuden autolta. Kun näet listan parhaista luksusluokan hybridi- ja sähköautoista, Model S on aina mukana.

  Mitä autoja on helpointa korjata?

2021 Subaru Outback (26 795 dollaria)

Vaikka tämä auto on vaunu, se voi kilpailla minkä tahansa kompaktin katumaasturin kanssa. Siinä on neliveto, se tarjoaa tasaisen ja tasapainoisen ajon, sillä on hyvät maastokelpoisuusominaisuudet ja se on käsiteltävissä paremmin kuin monet odottavat tämäntyyppiseltä autolta. Siinä on myös upea sisätila, jossa on kaksi riviä tilavia istuimia, laadukkaita materiaaleja, paljon tavaratilaa ja paljon teknisiä ominaisuuksia. Törmäystestiluokitusten osalta se on yksi vahvimmista.

Subaru Outbackissa on älypuhelinsovellusten liitettävyys, joitakin melko hienoja kehittyneitä kuljettajan apujärjestelmiä ja jopa takaistuimen muistutin. Kun otat huomioon, että tässä autossa on myös hienostuneita ominaisuuksia, kuten nahkaverhoilu, lämmitetyt istuimet edessä ja takana, Rockford Fosgate -äänentoistojärjestelmä, sähköinen handsfree-nostoluukku ja tuuletetut etuistuimet, ymmärrät, miksi se saa niin korkeat arvosanat monilla eri osa-alueilla, ei vain hiljaisuuden ja tasaisen ajon suhteen.

Miksi nämä autot ovat niin hiljaisia?

On monia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, että luksusajoneuvot ovat hiljaisempia kuin niiden tavalliset vastineet. Ensinnäkin näiden ajoneuvojen moottorit ovat tavallisesti tavallista suurempia, mikä tekee ajamisesta tehokkaampaa ja hiljaisempaa. Toiseksi suurempi matkustamo antaa kuljettajille ja matkustajille paljon enemmän tilaa, mikä myös vaikuttaa osaltaan ajoneuvon hiljaisuuteen. Lopuksi jo valmiiksi kehittyneiden ominaisuuksien laatu tekee ajosta paljon tasaisempaa ja hiljaisempaa. Mielenkiintoista on se, että kuten edellä mainittuja kolmea ajoneuvoa tarkastelemalla voit nähdä, sinun ei välttämättä tarvitse ostaa kallista luksusajoneuvoa vain saadaksesi hiljaisen ja tasaisen ajon.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat käytetyt autot?

Monet tavalliset autonvalmistajat (kuten aiemmin mainittu Subaru) valmistavat nyt autoja, jotka lupaavat tasaisen ja hiljaisen ajon. Tämä tarkoittaa, että sinun ei enää tarvitse maksaa 50 000 dollaria tai enemmän vain saadaksesi auton, joka on mukava eikä meluisa. Autoista puheen ollen, sinun ei myöskään tarvitse ostaa urheilullista autoa vain saadaksesi luksusauton. Luksusajoneuvot voivat olla sedaneja, urheiluautoja, vaunuja ja maastureita. Tärkeintä on tehdä huolellisuutta ja tutkimusta, jotta löydät auton, joka on kohtuuhintainen ja jonka kuvauksen perusteella tiedät, että se on hiljainen ja tasainen ajoneuvo, josta nautit siitä eteenpäin.

Tarkista vain ajoneuvon ominaisuudet, erityisesti huipputekniset ominaisuudet, jotta päädyt lopulta autoon, joka täyttää tarpeesi tasaisesta ja erittäin hiljaisesta autosta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z