Mikä on kallein luksusauto?

Autot voivat olla kalliita, mutta jos luulet, että kukaan ei ole valmis käyttämään miljoonia dollareita yksittäiseen ajoneuvoon, mieti uudelleen. Ultrarikkailla on käytössään paljon rahaa, ja jos he haluavat auton, joka näyttää rikkautensa maailmalle, on tarjolla paljon, mikä sopii heille. Vaikka jotkut pitävät Aston Martinia tai Rolls Roycea kalleimpana nykyisin liikenteessä olevana ajoneuvona, on muitakin, jotka maksavat vielä enemmän.

Tätä kirjoitettaessa maailman kallein luksusauto on Bugatti La Voiture Noire, jonka myyntihinta on huimat 18,68 miljoonaa dollaria. Bugatti tuli markkinoille vuonna 2019, joten se on luksusajoneuvojen saralla vasta-alkaja, mutta siinä on silti kaikki ne hienoudet, joita tämän hintaisessa autossa pitääkin olla. Katsotaanpa tarkemmin.

Bugatti La Voiture Noiren historiaa

La Voiture Noire, joka suomeksi käännettynä tarkoittaa mustaa autoa, on Bugatti Engineering GmbH:n Saksassa valmistama, ja se on heidän Chiron-ajoneuvonsa jatko-osa. Auto esiteltiin Geneven autonäyttelyssä vuonna 2019, ja sen on suunnitellut Bugattin suunnittelija Etienne Salome. Siinä on pitkänomainen nokka ja pitkänomainen takaosa, ja auton kori on valmistettu hiilikuidusta ja se on käsin rakennettu.

Monet auton ominaisuuksista on otettu Bugatti Type 57 SC Atlanticista, joka kehitettiin vuonna 1934 ja jota pidetään edelleen yhtenä maailman arvokkaimmista ajoneuvoista. Atlantic oli art-deco-tyylinen, ja yhtiö valmisti niitä vain neljä kappaletta. Kolme näistä autoista on tiedossa, mutta neljäs auto menetettiin toisen maailmansodan aikana. Asiantuntijat arvelevat, että jos auto löytyisi, sen arvo olisi nykyään noin 100 miljoonaa dollaria. Atlantic on edelleen yksi maailman halutuimmista luksusautoista.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat luksusautot?

Mikä tekee La Voiture Noiresta niin erityisen?

Mustassa autossa on keskimoottorirakenne ja ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten siipipeilit ja LED-takavalonauha. Autossa on auton etuosasta takaspoileriin asti kulkeva somiste, joka muistuttaa paljolti yhtiön Type 57 SC:hen kuuluvaa selkäevää. Autossa on myös kelluva tuulilasi ja maskeeratut A-pilarit. Mitä tulee La Voiture Noiren moottoriin, siinä on sama moottori kuin Chironissa – 8,0-litrainen nelilitrainen turboahdettu W16-moottori, mutta yhtiö on uudistanut voimakkaasti seitsemänvaihteista kaksoiskytkinvaihteistoa ja nelivetojärjestelmää.

Muita La Voiture Noiren ominaisuuksia ovat pehmeämmät vaimentimet ja uudistettu alusta sekä kuusi pakoputkea, jotka muistuttavat vuosien takaisia malleja. Jos ihmettelet sen nopeutta ja tehoa, ota huomioon tämä: Mustassa autossa on moottori, jossa on 1 500 hevosvoimaa ja 1 180 paunan vääntömomentti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että auto pystyy kiihdyttämään 0-100 km/h 2,5 sekunnissa, mikä on melkoinen saavutus. Tällaisen moottorin ansiosta auton huippunopeus on myös 261 MPH.

Autossa on radikaalit uudet vanteet, mittatilaustyönä tehty ja hyvin aggressiivinen fascia sekä valtava valaistu merkki takana, jossa lukee merkin nimi. Kun katsot ajoneuvoa mistä tahansa kulmasta, se suorastaan huutaa ”luksusta”, sillä sen erittäin tyylikäs muotoilu, upea musta väri ja ominaisuudet ovat sellaisia, joita et todennäköisesti ole koskaan nähnyt missään muussa ajoneuvossa. Siinä yhdistyvät ylellisyys, tyylikkyys ja dynamiikka niin, että saat auton, jonka ansiosta ajaminen ei ole välttämättömyys, vaan jotain, jota odotat innolla vuoden jokaisena päivänä.

  Parhaat luksusautot pitkille kuljettajille

Lisää mielenkiintoisia yksityiskohtia

Toistaiseksi tämäntyyppisiä autoja on valmistettu vain yksi, ja se myytiin yli 12 miljoonalla dollarilla. Nyt auton hintapyyntö on kuitenkin yli 18 miljoonaa dollaria, minkä ihmiset ovat varmasti valmiita maksamaan. Se rakennettiin Bugattin 110-vuotisjuhlan kunniaksi, ja se tehtiin nimenomaan Bugatti-harrastajalle, joka väitti olevansa kiehtoutunut Atlantista ja halusi jotain samanlaista. Vaikka auto on konepellin alla lähes tarkka kopio Chironista, ulkoisesti se on monin tavoin erilainen.

La Voiture Noirea työstettiin vuosia, jotta jokainen sentti siitä olisi täydellinen. Suunnittelijat väittivät, että he työskentelivät auton parissa niin kauan, kunnes mitään muuta ei voitu enää parantaa, niin auton sisä- kuin ulkopuolellakin. Se on kaksipaikkainen, kaksiovinen coupe, jossa on kaarevat linjat, vankka veistos ja aerodynaaminen muotoilu, jonka ansiosta sen ajaminen on suorastaan hämmästyttävää. Auto on hoikka ja tyylikäs osittain siksi, että sen kyljessä olevat tunnusomaiset linjat ovat pyöreämmät ja pehmeämmät kuin Chironissa.

Sen lisäksi, että auto kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 2,5 sekunnissa, se pystyy kiihtymään nopeuteen 0-124 km/h 6,5 sekunnissa ja nopeuteen 0-186 km/h 13,6 sekunnissa. Se painaa noin 3 000 kiloa, ja siinä on massiiviset roottorit, jotka ovat edessä 16,5 tuumaa ja takana 15,7 tuumaa. Ajoneuvon jarrut ovat kahdeksan mäntäiset edessä ja kuusi mäntäiset takana, ja jokaiselle männälle on annettu yksilöllinen koko, jotta pyyhkäisypinta-ala on maksimoitu. Lisäksi muutamien aerodynaamisesti suunniteltujen osien ansiosta etureunan roottorin lämpösuojat luovat itse asiassa turbiinivaikutuksen, mikä tarkoittaa, että downforce kasvaa, kun saavutetaan matkanopeus.
Bugatti La Voiture Noire on varmasti ajoneuvo, joka saa paljon huomiota, osittain siksi, että se tarjoaa huippulaatua, kaunista muotoilua, jota kuljettajat rakastavat esitellä, ja hintalappua, jolla he voivat myös kehuskella.

  Pidetäänkö Mercedestä ylellisyytenä?

Muita kalliita luksusajoneuvoja

Kuten voitte kuvitella, on olemassa lukuisia muita ajoneuvoja, jotka ovat lähes yhtä kalliita kuin Bugatti La Voiture Noire. Tässä on joitakin yksityiskohtia niistä:

  • Pagani Zonda HP Barchetta: 17,6 miljoonaa dollaria.
  • Bugatti Centodieci: 9 miljoonaa dollaria.
  • Maybach Exelero: 8 miljoonaa dollaria
  • Bugatti Chiron Super Sport 300+: 3,9 miljoonaa dollaria.
  • Gordon Murray T.50: 3,08 miljoonaa dollaria.
    Vielä yksi huomautus: jos saat käsiisi vuoden 1963 Ferrari 250 GTO:n, varaudu maksamaan siitä noin 70 miljoonaa dollaria!

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z