Mikä on luotettavin nelivetoauto?

Jos haluat kyvykkään ja luotettavan nelivetoisen auton, vaihtoehtoja on monia. Parasta on, ettei sinun tarvitse edes käyttää kohtuuttomia summia rahaa, sillä markkinoilla on monia kohtuuhintaisia, mutta silti luotettavia nelivetoautoja.

Alkaen ikonisesta Subaru Imprezasta, joka on syvälle ralliurheiluun juurtunut auto, saat paljon autoa rahoillesi. Jos haluat premium-luokan kompaktin sedanin, kannattaa tutustua myös Audi A5:een. Jos kuitenkin haluat isomman, mutta yhtä luotettavan sedanin, kannattaa hankkia Subaru LaCrosse tai Audi A6, jos pidät enemmän luksuksesta.

Maastoautojen maailmassa on monia nelivetovaihtoehtoja, mutta Mazda CX-5 ja Kia Telluride näyttävät olevan markkinoiden luotettavimmat nelivetomaasturit. Jos haluat ylellisemmän, mutta yhtä luotettavan katumaasturin, kannattaa hankkia Porsche Macan tai Audi Q7.

Riippumatta siitä, minkä auton ostat, sinun on aina tehtävä säännöllisiä huoltoja, jos haluat maksimoida autosi luotettavuuden. Olipa kyseessä sitten japanilainen säästöauto tai ylellinen saksalainen lippulaivasedan, säännöllinen huolto on välttämätöntä.

Subaru Impreza

Subaru Impreza on aina ollut aivan kärkipäässä, kun on kyse luotettavista nelivetoisista sedaneista, ja näyttää siltä, että uusi Impreza on hyvin pitkälti samanlainen. Impreza on alle 20 000 dollarin lähtöhinnallaan todellinen löytö siihen nähden, mitä se tarjoaa, sillä neliveto on vakiona kaikissa malleissa ja muunnelmissa.

Jos valitset automaattiversion, saat myös Subaru EyeSight -turvallisuusjärjestelmän vakiona, mikä tekee Imprezasta myös erittäin turvallisen. Tästä huolimatta Imprezassa ei kuitenkaan ole vielä tarjolla hybridivoimansiirtoa, mutta luotettavuus on lähes kaikilta osin luokkansa johtava.

  Mikä on paras 7-paikkainen perheauto?

Audi A5

Audi A5 on yksi markkinoiden halutuimmista Audi-malleista tällä hetkellä, ja suhteellisen luotettavan alustan ja Quattro- nelivedon ansiosta se on myös yksi markkinoiden parhaista kompakteista nelivetoisista sedaneista. A5 näyttää upealta taitavasti toteutetun muotoilun ansiosta, joka tekee A5:stä kypsän näköisen, mutta säilyttää silti urheilullisen coupe-meiningin.

Quattro- neliveto ei kuitenkaan kuulu vakiovarusteisiin, mikä tarkoittaa, että sen saaminen edellyttää hieman lisämaksua. Se on kuitenkin sen arvoista, varsinkin jos valitset S-Line-paketin, joka sisältää myös tarkoituksenmukaisemman jousituksen, joka tekee A5:stä paljon hauskemman ajaa.

Subaru LaCrosse

Subaru LaCrosse on monessa suhteessa melko samanlainen kuin Impreza, mutta se myös parantaa sitä, missä Impreza ei pysty tarjoamaan, ja se on ajamisen ilo ja laadukkaammat rakennusmateriaalit. Lähtöhinta on yli 30 000 dollaria, joten LaCrosse on valtava askel ylöspäin Imprezasta, mutta se on sen arvoinen.

LaCrosse tarjoaa myös hyväksi havaitun Subaru Symmetrical -nelivetojärjestelmän, jota pidetään usein markkinoiden parhaana nelivetojärjestelmänä tällä hetkellä. Jos tähän yhdistetään paljon sisätilaa ja tavaratilaa, loistava infotainment-järjestelmä ja hyvä luotettavuus, LaCrosse on varmasti hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat suhteellisen edullisen isomman sedanin.

Audi A6

Uusi Audi A6 näyttää ja tuntuu avaruusalukselta sisältä ja ulkoa. Futurististen sisätilojen ja loistavien rakennusmateriaalien ansiosta A6 on segmenttinsä teknisesti edistynein keskikokoinen Premium-sedan.

  Mikä auto on paras vuoristoon?

A6:ssa on vakiona Quattro- neliveto, jota pidetään usein markkinoiden parhaana nelivetojärjestelmänä. Kun tähän yhdistetään keskimääräistä parempi luotettavuus, A6 on markkinoiden paras isokokoinen sedan tällä hetkellä.

Porsche Macan

Porsche Macan on markkinoiden luotettavin Porsche-maasturi. Jos otetaan huomioon, että Porsche on kokonaisuudessaan luotettavuudesta, ylivoimaisesta suunnittelusta ja ylellisyydestä tunnettu tuotemerkki, Macan on todellinen ei-vaikea valinta. Kannattaa ohittaa 4-sylinteriset moottorit ja valita 6-sylinterinen voimansiirto, koska Macan on todellinen urheilumaasturi.

Komean näköinen sisätilojen ja ulkokuoren ansiosta Macan on niin houkutteleva kuin kompakti katumaasturi vain voi olla. Vaikka markkinoilla on monia luotettavia katumaastureita, yksikään katumaasturi ei voi tarjota sitä, mitä Macan tarjoaa, ja sitä voidaan silti pitää luotettavana. Se on Porschen insinöörityötä parhaimmillaan.

FAQ-osio

Miten voin lisätä autoni luotettavuutta?

Autosi luotettavuuden lisäämiseksi sinun on pidettävä autostasi hyvää huolta. Tämä tarkoittaa, että sinun on tehtävä kaikki määräaikaishuollot, pidettävä auto puhtaana, valittava aina alkuperäisvalmistajan osat ja käytettävä aina valtuutettuja huoltoliikkeitä tarvittavien huoltosuunnitelmien suorittamiseen.

Sinun tulisi myös kuunnella autoa ajon aikana ja etsiä merkkejä särinästä, paukahduksesta, vinkumisesta, vinkumisesta, kolinasta tai vastaavasta. Korjaa kaikki ongelmat viipymättä ja ole aina varovainen kaasu- ja jarrupolkimen kanssa. Vaihda kaikki suodattimet ja nesteet säännöllisesti ja käytä aina parhaita saatavilla olevia hoitotuotteita.

  Audi RS6 Avant Luotettavuus

Mikä nelivetojärjestelmä on paras lumessa?

Audi ja Subaru valmistavat parhaat nelivetojärjestelmät lumella ajamiseen, mutta näiden kahden välillä näyttää siltä, että Subaru on etulyöntiasemassa, koska se perustuu symmetriseen nelivetoalustaan. Tämän järjestelmän ansiosta Subaru on hallitumpi, mikä puolestaan vähentää luistoa.

Toisaalta Audin Quattro- nelivetojärjestelmä on lähes yhtä hyvä, mutta sitä ei ole säädetty yhtä aggressiivisesti kuin Subarun nelivetojärjestelmää. Valitsitpa kumman tahansa, et tule pettymään.

Mikä nelivetojärjestelmä on urheilullisin?

BMW M xDrive ja Mercedes AMG 4Matic+ ovat kaksi urheilullisinta nelivetojärjestelmää markkinoilla tällä hetkellä, koska niiden avulla voit irrottaa takavaihteiston kokonaan, mikä kirjaimellisesti tekee autoista takavetoisia huligaaneja.

Nämä järjestelmät ovat jo nyt ensisijaisesti takavetoisia, mikä tekee niistä paljon urheilullisemman tuntuisia kuin Quattro- neliveto tai Subarun Symmetrical- nelivetojärjestelmä. On syytä mainita, että BMW ja Mercedes suosittelevat, että ”Drift Mode” -tilaa ei käytetä yleisillä teillä, koska se voi usein olla vaarallista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z