Mikä on luotettavin V8-auto?

V-muotoinen 8-sylinterinen moottori, joka tunnetaan myös nimellä V8, saattaa yhtä hyvin olla paras tunnettu moottorikokoonpano, ainakin mitä tulee autoihin. Tämä johtuu siitä, että hyvin suunnitellulla V8:lla voi helposti ajaa suorituskykyisesti ja mukavasti. Se voi myös olla napin painalluksella joko äänekäs tai hiljainen.

Useimmat V8-moottorit vaativat kuitenkin tunnetusti enemmän hellästi rakkautta ja huolenpitoa verrattuna pienempiin 6- ja 4-sylinterisiin moottoreihin. Tämä johtuu siitä, että V8-moottori on yleensä tehokkaampi, mikä puolestaan lisää polttoaineen kulutusta ja kuluttaa moottoria hieman nopeammin.

Vaikka tämä pitääkin suurimmaksi osaksi paikkansa, on olemassa pari todella luotettavaa V8-autoa. Lexus GS F on loistava esimerkki tällaisesta autosta, ja sama pätee hämmästyttävän näköiseen Lexus LC 500:een. Infiniti Q80 ja Ford Mustang GT eivät myöskään ole kaukana.

Vaikka monet uskovat, että suuret eurooppalaiset V8-sedanit ovat huonoja luotettavuuden suhteen, Mercedes Benz S560 todistaa toisin. Jos kuitenkin haluat luotettavan diesel V8-kuorma-auton, muista tutustua Ford Super Duty -mallistoon.

Lexus GS F/Lexus LC 500 – 5.0L N/A V8 – 5.0L N/A V8.

Lexus ei ole varsinaisesti V8-moottoreistaan tunnettu merkki, mutta sen pitäisi olla, sillä sekä GS F:ssä että LC500:ssa oleva 5.0L/303-moottori on loistava monesta eri syystä. Alkaen siitä, että se on edelleen V8-luokan imumoottori, joten sen monimutkaisuus on paljon vähäisempää verrattuna nykyaikaisiin turbo/twin-turbo V8-moottoreihin.

Tämä tarkoittaa, että tämä V8-moottori kuulostaa hämmästyttävältä sekä käynnistettäessä että täyskaasulla. Parasta tässä moottorissa on kuitenkin sen luotettavuus, sillä 5.0L on usein sijoitettu markkinoiden nykyisten luotettavimpien V8-moottoreiden kärkeen. Tämä ei ole mikään yllätys, koska Toyota/Lexus on kuitenkin valmistanut sen, ja kaikki tietävät, miten luotettavia Lexus/Toyota-autot ovat.

  Miten voitat automyyjän?

Infiniti Q80 – 5.6L V8 N/A V8

Infiniti/Nissan tarjoaa edelleen luontaisesti imettävää V8-moottoria huipputuotteisiinsa, kuten Infiniti Q80 -katumaasturiin. Tämän moottorin luotettavuusluokitus on aina ollut keskimääräistä parempi, mutta monien omistajien mukaan moottorin pitäisi kestää helposti muutamia satoja tuhansia kilometrejä, jos sitä huolletaan valmistajan suositusten mukaisesti.

On syytä mainita, että Q80 on useimpien täysikokoisiin katumaastureihin liittyvien luotettavuustaulukoiden kärjessä, ja laadukas moottori on elintärkeä tällaisen menestyksen kannalta. Infiniti tuotemerkkinä on myös luotettavuuden osalta keskimääräistä parempi, mutta se ei ole lähelläkään Toyotaa tai Lexusta.

Ford Mustang – 5.0L N/A V8

Heti kun tarkastelee kaikkia kolmea tähän asti lueteltua V8-moottoria, yksi asia on melko ilmeinen. Se on se, että ne ovat kaikki imumoottoreita. Se on täysin järkevää, koska N/A-V8-moottorit on rakennettu lujiksi ja yksinkertaisiksi, eikä mikään muu merkki noudata samaa filosofiaa yhtä paljon kuin Ford.

Mustangissa olevan 5,0 litran V8-moottorin pitäisi myös kestää muutama sata tuhatta kilometriä ilman suurempia ongelmia. Moottori itsessään on myös suhteellisen halpa huoltaa, mikä tarkoittaa, että jos jokin menee vikaan, sen pitäisi maksaa vähemmän kuin vastaavan V8-moottorin hankkiminen joltain muulta merkiltä.

Mercedes S560 – 4.0L BiTurbo V8.

Mercedes rakentaa koko saksalaisesta johtajakolmikosta luotettavimpia V8-moottoreita, mikä käy ilmi heti, kun vilkaisee useimpia moottoreiden luotettavuustaulukoita. Vaikka VAG:n 4.0L twin-turbo V8 on erittäin edistyksellinen moottori, Mercedesin 4.0L-voimanlähde päihittää sen luotettavuudessa.

  Ford Edge Luotettavuus

Kyseinen moottori on koko Mercedeksen perheen niittimoottori V8, joten on varsin odotettavissa, että ainoa V8-vaihtoehto on melko luotettava. Tämä moottori löytyy monista Mercedes-malleista sekä AMG- että Maybach-versioista.

Ford Super Duty – 6.7L V8-diesel.

Noin kymmenen viime vuoden ajan Ford on jatkuvasti tarjonnut 6,7L Powerstroke V8 -moottoria kaikkiin Super Duty F-sarjan kuorma-autoihin. On syytä mainita, että tämän moottorin varhaiset versiot eivät olleet kovinkaan luotettavia, mutta Ford on onnistunut tekemään niistä joitakin markkinoiden luotettavimmista kuorma-autojen moottoreista tällä hetkellä.

Jos moottoria huolletaan hyvin, tämän moottorin pitäisi helposti ylittää 250 kilometrin raja. Monet verkkolähteet uskovat, että jos moottorin kunnossapitoa jatketaan edelleen asianmukaisesti, moottorin pitäisi ylittää helposti 300 000 tai jopa 400 000 kilometrin raja.

UKK-osio

Poistuvatko V8-moottorit pian käytöstä?

Autoteollisuus on hitaasti mutta varmasti siirtymässä kohti kestävämpää liiketoimintaa, ja näyttää siltä, että tämä merkitsee lopulta loppua suurille moottoreille, kuten V8-, V10- ja V12-moottoreille. V10-moottorit ovat jo nyt uskomattoman harvinaisia, ja VAG:n 5.2L N/A V10:n lisäksi markkinoilla ei ole enää yhtään V10-moottoria.

Edellisen sukupolven C63 on varustettu 4,0 litran BiTurbo V8:lla, mutta uuden sukupolven C63 saa mitättömän nelisylinterisen turbon. On melko ilmeistä, että V8 on hitaasti kuolemassa sukupuuttoon, kun downsizing- ja pakkoinduktiotrendi kiihtyy nopeammin kuin koskaan.

  Buick LaCrosse Luotettavuus

Miksi minun pitäisi ostaa V8-auto?

Tämä kysymys on yhä ajankohtaisempi, koska pienitilavuuksiset moottorit ovat yhä tehokkaampia ja tehokkaampia. Paperilla ei ole mitään järkeä valita V8-moottoria hyvin suunniteltua nelisylinteristä turbomoottoria tai yhtä hyvin suunniteltua kuusisylinteristä moottoria vastaan.

V8-moottori on kuitenkin paljon enemmän kuin mitä paperilla lukee, sillä V8-tuntumaa ei voi jäljitellä, vaikka pienitilavuuksinen moottori olisi kuinka kehittynyt tahansa. Sinun tarvitsee vain koeajaa sinua kiinnostava V8, ja jos se ei vakuuta sinua, sinun ei kannata ostaa V8-autoa.

Ovatko V8-moottorit parhaita suorituskykymoottoreita?

Kaikilla moottorikokoluokilla on omat hyötynsä ja haittansa, mutta V8 saattaa olla niistä kaikista paras, koska se sijoittuu keskelle. Pienempi 4/6-sylinterinen moottori tarvitsee pakkoinduktiota, jotta se voi toimia V8:n tavoin.

V10- ja V12-moottorit saattavat kuulostaa paremmalta kuin V8, mutta ne ovat uskomattoman raskaita, eikä niiden paino vaikuta suorituskykyyn. Sellaisenaan kohtuullisen kokoinen V8-moottori, jollaisia on nykyaikaisissa McLarenin ja Ferrarin malleissa, on markkinoiden paras suorituskykymoottori.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z